کیک بسبوسه مصری یه دسر محبوب کشور های عربی و مخصوص ماه رمضانه.
این خوشمزه یه دسر کیک خیلی خیلی خاصه که داخلش آرد سمولینا به کار رفته و روش تهیه ی متفاوتی با کیک های معمولی داره. دستور پخت کیک بسبوسه مصری رو آماده کردم تا تو ماه رمضون خیلی راحت بتونید درستش کنید. امیدوارم خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کیک بسبوسه مصری با آرد سمولینا
- نیم کیلو آرد سمولینا (۵۰۰ گرم) ( ۳ فنجان استاندارد)
- ⅔ فنجان کره حیوانی یا کره گیاهی ذوب و خنک شده
- ¾ فنجان شیر پرچرب (۱۸۰ میلی لیتر)
- بادام یا فندق یا مغز دیگر (دلخواه)
- ۱ لیوان شکر
مواد لازم شکر کاراملی
- نصف لیوان شکر
- ¼ لیوان آب
- آب یک عدد لیمو ترش
مواد لازم شهد
- شکر ۱/۵ لیوان
- آب ۱/۵ لیوان
- آب نصف یک لیمو ترش
- یک قاشق غذاخوری کره
دستور پخت کیک بسبوسه مصری با آرد سمولینا
قبل از شروع کار فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. این مرحله خیلی مهم است.
۱. ابتدا شهد را حاضر کنید. تمام مواد لازم شهد را با هم در یک دیگ ترکیب کنید و اجازه دهید روی حرارت متوسط به جوش بیاید. بعد از جوشیدن حرارت را کم کرده و ۱۰ دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید. در آخر یک قاشق غذاخوری کره به شهد اضافه و دیگ را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
۲. شکر کاراملی را حاضر کنید. تمام مواد لازم آن را در تابه ترکیب کرده و اجازه دهید روی حرارت ملایم حدود ۵ دقیقه مانند شکل سفت و کاراملی شود. اجازه دهید خنک شود.
۳. شیر را اندکی گرم کنید به اندازه که داغ نشود. سپس یک لیوان شکر کیک و شکر کاراملی را در آن حل کنید.
۴. کیک را آماده کنید. سمولینا را با کره ذوب و خنک شده کاملاً ترکیب کنید تا یکدست شوند. این مرحله خیلی مهم است که کامل کره به خورد دانههای سمولینا برود و کیفیت بالایی این شیرینی داشته باشد.
۵. مخلوط شیر گرمی را که آماده کرده اید به آن اضافه کنید و خوب با قاشق یا دست ترکیب و ورز دهید تا یکدست شود.
۶. کف قالب مورد نظر خود را با کره چرب کنید و ترکیب کیک را در آن پخش و صاف کنید. روی کیک داخل قالب را با یک قاشق غذاخوری کره برس کنید و با بادام یا مغز دلخواه آن را تزئین کنید. مغزها را با دست به داخل مایه کیک اندکی فشار دهید تا داخل کیک فرو بروند.
۷. قالب را چند بار روی میز بزنید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد هم بروند.
۸. بعد از این مدت قالب را به فر از قبل گرم شده منتقل کنید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه آن را بپزید. توجه کنید زمانی که رنگ کیک طلایی قهوه ای شد حرارت رل خاموش کنید تا رنگ آن تیره تر نشود و بسبوسه در نهایت خشک نشود. می توانید اگر لازم بود چند لحظه گریل را هم روشن کنید تا رویه کیک هم کاملا یک رنگ شود.
۹. بعد از پخت بلافاصله شهد خنک را روی کیک بریزید و قالب را در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. سپس آن را برش زده و سرو کنید. نوش جان
طرز تهیه بسبوسه شیرخشک
بسبوسه یک نوع شیرینی عربیه که با آرد سمولینا درست میشه. (آردسمولینا رو میتونین از لوازم قنادیا یا هایپرای بزرگ تهیه کنین).
اگه دنبال طعم خاص و متفاوت از بسبوسه هستین حتما این شیرینی رو امتحان کنین بدون شک یکی از خوشمزه تریناست.
موادلازم:
- شیر خشک (از شیرخشک با کیفیت استفاده کنین) یک پیمانه
- آردسمولینا یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- آب نصف پیمانه
- خامه صبحانه یک پاکت
- بکینگ پودر یک ق غ
طرز پخت بسبوسه شیر خشک
شیرخشک رو با حرارت ملایم تفت میدیم تا تغییر رنگ بده ، مراقب باشین حرارت بالا نباشه چون شیرخشک زود میسوزه.(قبل و بعد تفت دادن شیرخشک رو تو اسلاید دو وسه ببینین میتونین تغییر رنگش رو کامل حس کنین).
شیرخشک تفت داده شده رو میریزیم داخل کاسه،آرد سمولینا ،شکر و بکینگ پودر رو بهش اضافه میکنیم.
روغن مایع و خامه صبحانه اضافه میکنیم با همزن دستی مخلوط میکنیم.
آب میریزیم دوباره با همزن دستی مخلوط میکنیم.(احتیاجی به همزن برقی و هم زدن زیاد نیست در حد مخلوط شدن مواد کافیه).
بافت این مایع نسبت به مایع کیکای معمولی به خاطر دونه های درشت سمولینا ،کمی سفت تره.
کف قالب بیست سانتی رو چرب میکنیم کاغذ روغنی میندازیم مایع بسبوسه رو کف قالب میریزیم .
فر رو از قبل گرم میکنیم قالب رو به مدت بیست دقیقه داخل فر میزاریم تا بپزه.
دو دقیقه آخر گریل رو روشن میکنیم تا روی بسبوسه هم طلایی بشه.
بعد که از فر بیرون آوردیم با سیخ چوبی سوراخش میکنیم و شیرعسلی رو همون موقع که کیکمون داغه روی کیک میریزیم.
در نهایت با مغزیجات تزیین میکنیم.
این بسبوسه نسبت به بسبوسه های دیگه خیلی خوشمزه تره و طعمش تا مدتها توی یادتون میمونه.
طرز تهیه کیک بسبوسه عربی
كيك بسبوسه عربى يكي از خوشمزه ترين كيك هايي بود كه تاحالا درست كردم.
مواد لازم
- ماست ٣٠٠ گرم (١ و ١/٤ پيمانه)
- شكر ١٥٠ گرم (٣/٤ پيمانه)
- تخم مرغ ٣ عدد
- روغن مايع ١٤٥ گرم (٣/٤پيمانه)
- وانيل ١/٤ قاشق چای خوری
- نمك يك پنچ
- آرد سمولينا ٢٧٠ گرم (يك و نيم پيمانه)
- پودر نارگيل ٥٥ گرم (٣/٤پيمانه)
- بكينگ پودر ١٥ گرم
كرم مياني
- شير ٦٠٠ گرم (٣ پيمانه)
- نشاسته ذرت ٦٠ گرم (٦ قاشق سوپ خوري)
- شكر ٤٥ گرم (٣ قاشق سوپ خوری)
- خامه صبحانه ٢٠٠ گرم
- پنير خامه اي ١٠٠ گرم
شربت بار
- شكر ١ پيمانه
- آب ١/٢ پيمانه
- جوهر ليمو ١/٨ قاشق چای خوری
- زعفران دم كرده ١ قاشق سوپ خوري
طرز تهیه
ابتدا شربت رو آماده ميكنيم شكر و آب رو روي حرارت گذاشته شكر كه حل شد جوهر ليمو و زعفران رو اضافه كرده و ميزاريم ٥ دقيقه بجوشه و كنار ميزاريم تا خنك بشه.
بعد كرم مياني رو آماده ميكنيم.
همه مواد رو در ظرفي ريخته و با هم تركيب ميكنيم روي حرارت قرار ميدهيم تا به غلظت فرني برسه بعد كنار ميزاريم تا خنك بشه.
تخم مرغ و وانيل و نمك و شكر رو در ظرفي ميريزيم و با همزن ميزنيم بعد ماست و روغن مايع رو اضافه كرده و دوباره هم ميزنيم به ترتيب زعفران پودر نارگيل بكينگ پودر و آرد سمولينا رو اضافه ميكنيم و مواد رو هم ميزنيم تا كاملا يكدست بشن.
فر رو با دماي ١٧٠ درجه از قبل گرم ميكنيم نصفي از مواد رو داخل قالب چرب و آرد پاشي شده ميريزيم و براي ٢٠ دقيقه داخل فر قرار ميديم تا روي كيك ببنده.
بعد از فر بيرون مياريم و مواد كرمي رو داخل قيف و روي لايه اول ميريزيم و خوب صاف ميكنيم سعي كنيد حدود يك سانت از اطراف كيك رو كرم نريزيد حالا باقي مانده مواد كيكي رو روي كرم مياني ميريزيم و براي ٥٠ دقيقه ديگر داخل فر قرار ميدهيم.
بعد از آماده شدن كيك تا داغه روي سطح كيك رو سوراخهايي ايجاد كنيد و شربت خنك شده در دماي محيط رو روش بريزيد و بزاريد چند ساعت بمونه.
بعد ازين مدت ميتونيد از قالب در بياريد و به دلخواه تزيين كنيد. نوش جان