این هم آموزش بامیه خانگی آسان بدون قیف ساده و خوشمزه و درجه یک. دستور پخت این بامیه تست شده هست و می تونید با خیال راحت و بدون قیف و ماسوره و گلوکز تو خونه درستش کنید. امیدوارم که براتون مفید باشه.
موادلازم برای تهیه بامیه خانگی ساده بدون قیف
- آرد نول یا آرد سه صفر 1 لیوان سرخالی (لیوان دسته دار فرانسوی)
- آب 1 لیوان
- کره نرم 20 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- عسل یا شربت بار 1 قاشق غذاخوری
- وانیل 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه بامیه خانگی ساده بدون قیف
داخل قابلمه نچسب با اندازه مناسب آب و کره نرم شده وعسل (یا شربت بار) رو بریزید و بذارید روی حرارت ملایم تا از اطراف حباب ریز بزنه.
سپس آرد رو اضافه کنید و با قاشق چوبی هم مواد رو هم بزنید. به این مرحله داغ زدن خمیر میگن که خیلی خیلی مهمه!
اگه داغ زدن به درستی انجام نشه بامیهتون ترد نمیشه و داخلش خام و خمیری میمونه. به مدت 8 دقیقه روی حرارت مدام خمیر رو باز و جمع کنید تا اگه آب اضافه داخل خمیر هست بخار شه.
سپس خمیر رو به ظرف دیگهای منتقل کنید وکمی باز کنید تا خنک بشه. (توجه کنید خمیر نباید سرد سرد بشه چون که تخم مرغ به خوردش نمیره و همپنین نباید گرم باشه چون که تخم مرغ داخلش میپزه و بامیه خراب میشه.) بنابراین یکم که خنک شه کافیه.
خمیر داخل ظرف گودی منتقل کنید و یک عدد از تخم مرغها رو بهش اضافه کنید و سپس وانیل رو هم اضافه کنید و با همزن خوب بزنید و بعد تخم مرغ دومی رو اضافه و باز هم بزنید تا یکدست بشه. خمیر نهایی چسبنده ست.
اگه خمیرتون خیلی سفته احتمالا تخممرغتون خیلی کوچیک بوده، میتونید یک عدد دیگه تخم مرغ رو داخل کاسه بشکنید و با چنگال بزنید و نصفش رو به مواد اضافه کنید. خمیر باید طوری باشه که موقع خارج شدن از قیف زور بازو نخواد و به راحتی خارج شه. جای دندونه ماسوره باید روی خمیر بمونه.
خمیر رو داخل قیف (یا پلاستیک فریزر ریخته و سر پلاستیک رو قیچی میکنیم) پارچه ای با سر ماسوره دار بریزید و ابتدا تو یک کاسه روغن سرد بامیه ها رو برش بدید. مرتب نوک قیچی رو به روغن آغشته کنید تا راحت برش داده بشه و بعد کاسه بامیه رو به روغن که روی حرارت گرم شده منتقل کنید و بزارید با همون حرارت ملایم سرخ بشه.
حرارت رو به هیچ وجه زیاد نکنید وگرنه بامیهها زود سرخ میشن و داخلشون خمیری میمونه. بعد ازسرخ شدن داخل شربت بار خنک بریزید و بزارید 2 تا 3 دقیقه بمونه تا شهد کاملا جذبش بشه. سپس داخل صافی بذارید تا شهد اضافه گرفته بشه.
طرز تهیه بامیه بدون قیف و ماسوره با در بطری آب معدنی
اگه مثل من قیف و ماسوره ندارید می تونید از این ایده استفاده کنید و در بطری آب معدنی رو با یه کارد میوه خوری که دیگه ازش استفاده نمی کنید و زیاد مهم نیس سوراخ کنید.
من کارد رو روی حرارت گرفتم و وسط در بطری رو حالت ستاره زدم یا هفت و هشت مانند، و همون حالتی شد که تو عکس میبینید، درسته شکل و شمایلش شبیه اون چیزی که با قیف بزنی نمیشه ولی مزه اش همونه، تازه و خوشمزه.
نکات مهم و فوت و فنهای پخت بایه خانگی
- شربت بار رو اگر بدرستی تهیه کنید بامیهتون ترد و براق میشه و بعد از گذشت چند روز هم نرم نمیشه درغیر اینصورت بعد از چند ساعت نرم میشه.
- بامیه رو برخلاف زولبیا باید داخل ظرف در بسته و تو یخچال نگهداری کنید چون تخم مرغ داره.
- روغن برای سرخ کردن باید به اندازهای باشه که بامیهها داخلش شناور باشن.
- دلیل اینکه یکباره داخل همون قابلمه بامیه ها رو ماسوره نزدم اینه که روغن نباید داغ باشه و تا بیاییم همه رو قیچی کنیم بعضیا زودتر سرخ میشن وب عضیا دیرتر و اینطوری یکدست سرخ نمیشن.
- وانیل رو حتما بریزید وگرنه بامیه بوی تخم مرغ میده