باقلوا شاه پسند، این شیرینی خوشمزه رو وقتی که برای اولین بار درست کردم، توقع نداشتم که این قدر خوب و خوشمزه باشه! این باقلوا، فوق العاده خوش طعم و عطره و مقوی که نمیشه ازش گذشت! واقعا بی خیال رژیم میشین! کمی وقت گیره و پر زحمت ولی ارزش یه بار تست کردنش رو داره!
مواد لازم برای تهیه باقلوا شاه پسند (باقلوا مراکشی)
مواد لازم برای خمیر باقلوا
- آرد دویست و پنجاه گرم معادل دو پیمونه
- کره صد گرم (میتونین روغن نیمه جامد هم جایگزین کنین ولی بیست گرم کمتر از کره. من از روغن نیمه جامد لادن آبی مصرف دارم. لادن طلایی برای شیرینی مناسب نیست.)
- نمک یک پنس
- آب به مقدار لازم (تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاد. با احتیاط، آب رو اضافه کنین.)
مواد لازم برای مغزی باقلوا
- پودر پسته صد گرم
- پودر بادوم صد گرم
- پودر هل یک قاشق غذاخوری پُر
- پودر قند دو تا سه قاشق غذاخوری
- گلاب برای انسجام مواد مغزی (با احتیاط اضافه کنین که خمیرتون شل نشه. میشه از آب هم استفاده کرد ولی عطر گلاب عالیتره.)
من برای مواد مغزی باقلوا از ترکیب گردو و نارگیل استفاده کردم بجای پودر بادوم و پسته. گردو و پودر نارگیل رو با پودر قند، داخل آسیاب، میکس کردم تا یه دست بشه.
مواد لازم برای شربت باقلوا
- آب یک پیمانه
- شکر یک پیمانه
- گلوکز یک قاشق غذاخوری
- آبلیمو یه قاشق چایخوری
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- زعفرون به مقدار لازم من همیشه زعفرون رو داخل گلاب میپاشم و توی دمای محیط میذارم تا عطرشون ادغام بشه و زعفرون هم رنگ باز کنه .
- کره آب شده برای رومال باقلوا قبل از پخت، به میزان لازم
پیمونه من لیوان فرانسوی دسته داره.
دستور پخت باقلوا شاه پسند (باقلوا مراکشی)
اول خمیر باقلوا رو آماده کنین. آرد، کره (روغن نیمه جامد)، نمک رو داخل ظرفی ریخته و مخلوط کنین.
بعد با احتیاط، آب هم دمای محیط رو اضافه کنین تا خمیری لطیف داشته باشین. خمیر رو زیاد ورز ندین چون به روغن میفته و فقط با نوک انگشتان دست، خمیر رو ورز کوتاه داده و آماده کنین.
خمیر که آماده شد، کنار بذارین و مواد مغزی رو حالا آماده کنین. کل مواد رو مخلوط و با احتیاط گلاب بریزین تا خمیر لطیفی داشته باشین.
خمیرتون نباشه شل یا سفت باشه. مرحله بعدی، شهد باقلوا رو آماده کنین.
آب رو جوش بیارین و بعد شکر، گلوکز و آبلیمو رو اضافه کنین. اصلا با قاشق، هم نزنین چون شکرک میزنه. فقط هر از گاهی قابلمه رو تکون بدین تا شکر و مواد یه دست حل و مخلوط بشن.
شکر که حل شد، حدود هفت هشت دقیقه که چند جوش ریز زد، مخلوط گلاب زعفرون رو بریزین و از روی حرارت بردارین.
خب حالا خمیر رو برای قالب زدن آماده کنین. بین دو کیسه فریزر، خمیر باقلوا و همینطور مغزی رو باز کنین و روی هم بذارین (خمیر رو زیاد نازک یا کلفت، پهن نکنین). یعنی بین دو لایه خمیر باقلوا، یه لایه خمیر مواد مغزی قرار میگیره.
سعی کنین نهایتا دو سه مرحله، کار قالب زدن رو انجام بدین که زیاد با خمیر بازی نشه و به روغن نیفته. توی سینی فر (نیازی به چرب کردن یا کاغذ روغنی داخل سینی نیست) کنار هم بچینید و روی همشون رو با کره آب شده رومال کنین.
نهایتا توی فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه حدود یه ربع بپزین (باقلوا نباید تغییر رنگ بده). بعد از پخت، شهد ولرم رو روی باقلوای داغ بریزین و برای حداقل یکی دو ساعت توی دمای محیط بذارین بمونه تا شهد خوب جذب باقلوا بشه. در آخر به دلخواه تزئین و میل کنین.