آش سنگ سیر یه آش خاص و ویژه ست که پختش خیلی زمان کوتاهی داره و نفاخ نیست چون حبوباتی مثل لوبیا و نخود نداره. من از کشک زیره دار استفاده کردم که طعمش عالی شد. امیدوارم که این آش سنگه سیر خوشمزه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه آش سنگ سیر
- عدس دو لیوان
- برنج دانه ریز ک لیوان
- کشک رقیق یک لیوان
- سینه مرغ سیصد گرم
- آرد یک قاشق غذاخوری
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیر یک بوته کوچیک
- نعناع خشک یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- پیاز برای مرغ یک عدد کوچک
- روغن به میزان لازم
دستور تهیه آش سنگ سیر با کوفته قلقلی مرغ
اگه از کشک محلی استفاده میکنید یک شب قبل با آب ولرم بشورید بعد با یک لیوان آب جوش خیس بدید تو محیط خونه بزارید.
برنج و عدس دوساعت قبل بشورید و جداگانه با آب ولرم خیس بدید.
اگه برنج دانه ریز نداشتید همین برنج دانه درشت بعد خیس خوردن داخل پارچه تمیز بریزید با لیوان یا گوشت کوب روی بزنید راحت خرد بشه تا زودتر پخته بشه.
اول از همه سینه مرغ چرخ کنید با آرد و پیاز کوچیک رنده شده که آبش گرفتید نمک وفلفل و زردچوبه و دارچین خوب ورز بدید یکساعت بزارید داخل یخچال تا ادویه ها به خورد مرغ بره بعد یکساعت خارج کنید دستتون به آب بزنید کوفته های کوچیک درست کنید و سرخ کنید کنار بزارید.
عدس و برنج خیس خرده رو با ده لیوان آب بزارید بپزه ممکن آب کم بیاد آب جوش کنارتون داشته باشید که اضافه کنید.
تا پخته شدن عدس و برنج شما یک عدد پیاز بزرگ خرد کنید با مقداری روغن و زردچوبه تفت بدید طلایی بشه بعد سیر خرد کرده رواضافه کنید در پایان هم نعناع خشک زود شعله رو خاموش کنید تا نعناع نسوزه و تلخ نشه.
بعد پخت عدس و برنج کشک که شب قبل خیس کردم از صافی رد کردم و به آش اضافه کردم.
بعد نعناع داغ و پیاز داغ بیست دقیقه زمان میدم به خورد آش بره.
بعد قلقلی های مرغ و نمک و فلفل اضافه کردم در قابلمه رو گذاشتم و روی شعله ملایم نیم ساعت موند تا جا بیوفته.
نوش جان