آش رشته یه آش پر طرفدار و خیلی خیلی خوشمزه! این دستور خوشمزه ترین آش رشته ای هست که تا الان حالا درست کردم و خوردم.

حتما حتما از رشته مرغوب استفاده کنید، رشته با کیفیت هم به آشتون لعاب میده و هم خوشمزه ش میکنه. از هر رشته ای که دم دستتون بود استفاده نکنید که تو آش مثل رشته های ماکارونی میشن و سُر میخورن و هیچ لعابی ندارن!

کشک مرغوب و با کیفیت هم برای طعم خوب آش رشته خیلی مهمه. اگه تونستید پیشنهاد می کنم که حتما حتما برای خوشمزه تر شدن آش رشته از آب قلم یا قلم استفاده کنید. به آشتون لعاب میده و آش آبدار که آب و دونش یه طرف باشه نخواهید داشت!


مواد لازم برای تهیه آش رشته لعاب دار و درجه یک

  • قلم گاو یا گوساله 2 عدد
  • نخودنیم پز ۲۵۰ گرم
  • لوبیا چیتی ۲۵۰ گرم
  • عدس ۲۵۰ گرم
  • پباز داغ به مقدار لازم
  • نعناع خشک ۴ قاشق غذاخوری
  • سیر داغ ۲ قاشق غذاخوری
  • رشته 1 بسته 1 کیلویی
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم (به دلخواه)
  • سبزی آش یک کیلو دویست و پنجاه گرم خورد کرده
  • کشک نصف شیشه 1 کیلویی (نصف میره داخل آش نصف برای تزئین)

دستور پخت آش رشته لعاب دار و درجه یک

طرز تهیه آش رشته لعاب دار و درجه یک
برای شروع ابتدا همه حبوبات رو از شب قبل پاک کنید و بشورید و خیس بدید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه.

حتما نخود رو جدا نیم پز کنید.

قلم گاو رو بزارید داخل قابلمه و آب بریزید به اندازه و بزارید تا جوش بیاد.

حتما تو آش رشته از قلم گاوی استفاده کنید آشتون رو مغز دار و لعاب دار میکنه و همچین شل و آبکی نمیشه و خودش رو میگیره. وقتی یکی دو جوش زد کف روش رو بردارید.

نخود نیم پز شده رو بهش اضافه کنید، لوبیا چیتی خیس شده رو اضافه کنید. باز یکی دو جوش بزنه سبزی آش خورد شده رو هم بهش اضافه کنید. حرارت کمی بالا باشه دو سه تا جوش حسابی زد حرارت رو کم کنید کمی زردچوبه بزنید.

بعد یکی دو ساعت جوش خوردن سپس عدس خیس خورده رو اضافه کنید چون عدس زودتر میپزه دیرتر به آش اضافه میشه.

پیاز داغ تازه آماده کردم نصفش رو به آش اضافه میکنم و میزارم با حرارت ملایم بپزه.

تا آشمون حبوباتش بپزه و جا بیوفته میریم سراغ مایه گوشتی این آش.

ابتدا گوشت چرخ کرده داخل همون روغن پیاز داغ تفت میدیم بعد ادویه رو بهش اضافه میکنیم فلفل، زردچوبه، دارچین. حالا مابقی پیاز داغ و سیر رنده شده و نعناع خشک رو بهش اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم گوشت عطر و طعم مواد به خورد هم برن.

این مواد میره کناری.

بعد ۴ ساعت که قلم حسابی پخت از آش میکشیم بیرون مغز و عصاره شو خالی میکنیم برمیگردونیم داخل آش و قلم که دور ریخته میشه.

از پخت حبوبات که مطمئن شدیم حالا نوبت اضافه کردن رشته به آش هستش رشته ها رو خرد کنید به آش اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی رشته ها رو اضافه کردید حرارت ملایم باشه زود به زود هم بزنید تا هم رشته ها به هم نچسبن هم ته نگیره آش. یه کوچولو بهش دارچین و فلفل بزنید.

کشک رو کمی رقیق کنید یه مقدارشو به اش اضافه کنید یه مقدارم بمونه برای تزیئن.

تو بیست دقیقه آخر نصف اون مواد گوشتی و نعناع داغمون رو میریزیم داخل آش مابقی رو برای تزئین میزاریم کناری.

فوت و فن ها و نکات طلایی آش رشته

  • قبل از اضافه کردن سبزی به قابلمه، مقدارخیلی کم نمک به آش بزنیدکه رنگ سبزی عوض نشود.
  • هم زدن مواد آش باعث لعاب انداختن آش میشود،پس غفلت نکنید واضافه کردن آرد یا سوپ رشته به آش سبب لعاب دار شدن و جا افتادگی بهتر آش رشته میشود.
  • حبوبات حتما ازیک روز قبل خیس خورده باشن و بعد بپزید نمک وادویه هم نزنید که خوب پخته شوند.
  • سبزی آش رشته باید بدون ساقه باشه وریز خرده نشوند، باید سبزی در آش دیده شود.
  • پیاز داغ و نعنا داغ را بهتر است با روغن جامد سرخ کنید.
  • در انتخاب قابلمه آش دقت کنید که گنجایش مافی داشته باشه و رشته ها خمیر نشوند یا آش سر نرود.
  • برای جا افتادگی آش حتما آخر کار در قابلمه رو بزارین و زیرش رو خاموش کنیدتا آش جا بیفتد و بعد سرو کنید و با نعنا داغ و کشک و پیاز داغ تزئین کنید.
  • اول اینکه نخود و لوبیا رو حتما از شب قبل خیس کنید، عدس نیاز به خیس خوردن نداره.
  • حتما از سبزی تازه استفاده کنید.
  • در ترکیب سبزی حتما مقدار اسفناج رو از بقیه سبزیها بیشتر درنظر بگیرید تقریبا اسفناج دوبرابر هر کدوم از سبزیها باشه.
  • نمک رو بعد از اضافه کردن رشته ها و به مقدار کم اضافه کنید.
  • اگر آش رو با حرارت کم و مدت کافی بخوبی بپزید اصلا برای جا افتادن اون نیازی به اضافه کردن آرد ندارید.
  • نخود و لوبیا رو درحدی بپزید که کاملا نرم بشن ولی له نشن.
  • روغن داخل آش برای براق شدن لازمه ولی به مقدار کم که گفتم چون موقع تزئین با پیازداغ و نعنا داغ و سیرداغ روغن روی آش ریخته میشه.
  • اگر خواستید پیازداغ و نعناداغ و سیرداغ رو داخل آش اضافه کنید بعد از اینکه رشته ها کمی پخته شدن میتونید اضافه کنید.

نوش جونتون


طرز تهیه آش رشته با پیمانه لیوان فرانسوی

مواد لازم:

  • عدس یک لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • لوبیا چیتی یک لیوان
  • لوبیا قرمز یک لیوان
  • سبزی آش یک کیلو + یک لیوان
  • کشک به میزان کافی
  • روغن جامد دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع نصف لیوان
  • پیاز ۴ عدد بزرگ
  • نعناع دو قاشق غذاخوری
  • زردچوبه سه قاشق غذاخوری
  • سیر ۴ حبه
  • رشته آش ⅓ از یک بسته

دستور تهیه

حبوبات رو بجز عدس از ۴۸ ساعت قبل بذارید خیس بخوره (عدس دو ساعت خیس بخوره کافیه) و از قبل بذارید بپزه (بجز عدس)

یه قابلمه بزرگ رو آب بریزید (بیشتر از نصف قابلمه رو باید آب بریزید) وقتی آب جوش اومد عدس و سبزی رو اضافه کنید و بذارید بپزه.

بعد از دو ساعت حبوباتی رو‌ که از قبل پختید بهش اضافه کنید. یه نیم ساعت صبر کنید جا بیفته.

پیاز رو خلالی خرد کنید و با ترکیب روغن جامد و مایع سرخ کنید. پیاز که سبک شد زردچوبه و سیر خرد شده اضافه کنید (سیر چون زودتر سرخ میشه باید دیرتر بریزید) دو قاشق نعناع اضافه کنید و بعد از چند ثانیه از حرارت بردارید.

حالا ترکیب بدست اومده رو به آش اضافه کنید.نیم ساعت بعد رشته رو اضافه کنید (به نظر من رشته آش اگه زیاد باشه آشتون جالب نمیشه. میزان دقیق رو بالا گفتم.)

آروم آش رو هم بزنید که رشته ها خرد نشه. وقتی رشته ها نرم شدن کشک و نمک رو اضافه کنید (نمک زیاد نریزید چون کشک شوره)

در آخر یک لیوان کشک بریزید داخل آش و ۵ دقیقه بعد خاموش کنید. (آش وقتی سرد بشه غلیظ تر و سفت تر میشه)

نکات مهم

  • هیچوقت موقع درست کردن آش در قابلمه رو ندارید چون آش بدرنگ میشه.
  • روغن توی آش باعث میشه آش بهتر و بیشتر جا بیفته پس به اندازه کافی بریزید.
  • من برای لعاب آش آرد استفاده نمیکنم هیچوقت چون رشته خودش باعث لعاب میشه ولی بازم اگه شما دوست داشتید نیم ساعتِ آخر یک قاشق آرد رو با یه ذره آب سرد مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.

طرز تهیه آش رشته شمالی برای 20 نفر (آش رشته گیلانی)