وقتی هوا سرده این آش بلغور گندم مشهدی خوشمزه و مقوی خیلی میچسبه. ما مشهدیا این آش بلغور گندم رو معمولا با قيمه سرو می‌کنیم. خیلی خوبه پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنین.

مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم مشهدی

  • بلغور گندم 1 پیمانه
  • لوبیا قرمز نیم پیمانه
  • نخود نيم پیمانه
  • ماش نیم پیمانه
  • برنج نیم پیمانه
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • گوشت یا مرغ 250 گرم
  • چوب دارچین 1 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه آش بلغور گندم مشهدی

طرز تهیه آش بلغور گندم مشهدی با گوشت یا مرغ بدون سبزی

برای شروع ابتدا پیاز رو داخل قابلمه سرخ میکنیم، گوشت رو با پیاز کمی تفت می‌دهیم حالا زردچوبه رو اضافه و دوباره تفت می‌دهیم.

سپس حبوبات رو که از از قبل خیس کرده بودیم، داخل قابلمه میریزیم و یه چوب دارچین هم برای عطر بهتر داغ قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه و درب قابلمه رو می‌بندیم تا حسابی گوشت و حبوبات باهم بپزند.

سپس گوشتهای پخته شده رو از قابلمه درآورده با کمک چنگال ریش ریش میکنیم و دوباره داخل قابلمه میریزیم.

در حین پخت چند بار مواد رو هم میزنیم تا ته نگیرد. پس از پخته شدن کمی نمک، فلفل و دارچین به آش اضافه و داغ سرو میکنیم.

تقریبا 4 ساعت زمان میبره تا آماده شه.

آش بلغور رو به یه روش دیگه هم درست میکنم، اما من خودم آش بلغور گندم مشهدی رو بیشتر دوست دارم.

مواد لازم

  • بلغور گندم 2 پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • پیاز متوسط 5 عدد
  • سیر 5 حبه
  • نعناع مقداری
  • سبزی (جعفری، شوید، گشنیز و تره) مقداری
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه

حبوبات رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبشو عوض کنید و بزارید بپزه.

داخل قابلمه بزرگ پیاز داغ کنید و بهش زردچوبه اضافه کنید و بعد بلغور ها رو بریزید و بهمراه آب بزارید کمی بپزه.

سپس حبوبات پخته شده بعلاوه سیر رو به بلغور اضافه کنید. بعد از اون سبزی آش رو اضافه کنید بهمراه کمی نعنا داغ وفلفل سیاه و نمک و بزارید آشتون کاملا جا بیفته.

اگه دوست داشته باشید میتونید از قلم گوسفند هم داخل این آش استفاده کنید. سپس با نعنا داغ ودرصورت تمایل با کشک تزیین کنید. نوش جان