اومدم با رسپی یه پای سیب قالبی یک نفره خوشمزه که امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه پای سیب قالبی یک نفره قنادی
- تخم مرغ ۴ عدد
- ماست شیرین نیمه چرب ۳/۴ پیمانه
- روغن مایع ۲/۳ پیمانه
- شکر ۳/۴ پیمانه
- بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۳ قاشق چای خوری
- آرد ۲ پیمانه
- دارچین به میزان لازم
- سیب ۲ عدد متوسط
- پودرقند به میزان لازم
طرز درست کردن پای سیب قالبی با روغن مایع
۱. تخم مرغ، وانیل و شکر را با همزن حسابی هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود.
۲. ماست را اضافه کرده در حد مخلوط شدن هم بزنید.
۳. روغن را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
۴. آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده مرحله به مرحله اضافه کنید و با لیسک یه ارامی در یک جهت هم بزنید تا جایی که کاملا مخلوط و مایه یکدستی حاصل شود.
۵. قالب های پای سیب را برداشته و داخل آنها کاغذ پای سیب بگذارید.
۶. سیب را به ورقه های گرد نازک برش بزنید (حلقه های گرد به ضخامت یک سانت).
۷. با یک ملاقه به اندازه یک سوم قالب داخل کاغذ ها مایه کیک بریزیدو کمی روی آن ها دارچین بپاشید.
۸. روی مایه ها یک حلقه سیب بگذارید ومجددا روی سیب ها نیز دارچین بپاشید.
۹. ملاقه ای دیگر از مایه کیک را روی سیب ها بریزید تا تقریبا دوسوم هر کدام از قالب ها را بپوشاند.
۱۰. فر را از قبل روشن تا داغ شود. روی حرارت ۱۶۵ تا۱۷۰ درجه تنظیم کنید.
۱۱. پای سیب ها را داخل فر بگذارید ،۳۰ تا۳۵ دقیقه زمان برای پخت پای سیب ها کفایت میکند.
۱۲. شعله بالای فر را روشن زمان بدهید تا روی پای هم کمی گریل شود.
۱۳. بعد از پخت و جدا کردن پای ها از قالب، روی پای سیب ها پودر قند بپاشید و سرو کنید.
نکات مهم وفوت فن های پخت پای سیب قالبی
- با این مقدار مواد حدودا ۱۰ عدد پای سیب خواهید داشت.
- حتما حتما مواد رایک ساعت قبل در دمای محیط قرار دهید.
- من از فر برقی استفاده میکنم چنانچه فر گازی داشتید دمای فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید.
- از سیب زرد سفت وآبدار استفاده کنید .پوست سیب ها را بکنید و گرد گرد حلقه کنید.
- بعد از حلقه کردن با کمک از کف یک ماسوره کوچیک قسمت هسته های سیب را به صورد گرد برش بزنید. (وسط حلقه های سیب باید به اندازه ی حلقه کوچک تو خالی باشد.)
طرز تهیه پای سیب با روغن جامد
با این مقدار 11 عدد پای داری. شما بجای کره میتونید همون مقدار به روغن جامد اضافه کنید و یا کلا از 250 گرم کره استفاده کنید پیشنهاد میکنم درستش کنید و ازش لذت ببرید.
مواد لازم
- آرد 300 گرم
- نشاسه ذرت 50 گرم
- کره نرم 100گرم
- روغن جامد 150 گرم
- پودر قند 200 گرم
- تخم مرغ درشت 5 عدد
- وانیل 1/8 قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 1/4 قاشق چایخوری
- سیب سه عدد متوسط
- دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه
اول فر رو با دمای 180 از 15 دقیقه قبل گرم کنید.
داخل قالب های پای کاغذ بندازید یا چرب کنید و بچینید داخل سینی و کنار بزارید.
سیب ها رو پوست گرفته حلقه کنید دانه وسطش رو خارج کنید و هر دو طرف حلقه سیب دارچین بپاشید و کنار بزارید.
کره نرم و روغن رو به همراه پودر قند الک شده خوب بزنید تا کرمی رنگ بشه و حجم بگیره تخم مرغ ها را به همراه وانیل دانه دانه اضافه میکنیم و هرکدام رو 30 ثانیه میزنیم.
درجه همزن را روی کمترین درجه قرار بدید آرد و نشاسه ذرت و بکینگ پودر که از قبل الک شده رو کم کم اضافه میکنیم فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید.
با قاشق از مواد کف قالبها بزارید من با اسکوپ بستنی انجام دادم و بعد یه حلقه سیب دارچینی وسطش بزارید و یه قاشق دیگه از مواد کیک روی سیب قرار بدید و یکم سطحش رو صاف کنید و بعد به مدت 45 دقیقه در فر بپزید تا زمانی که طلایی بشه بعد از خنک شدن در صورت تمایل با پودر قند تزئین کنید.
طرز تهیه پای سیب با روغن مایع با پیمانه لیوان فرنسوی دسته دار بدون فر
پای سیب رو با این دستور درست کنین که پشیمون نمیشین. اگر با این رسپی درست کنین تازه میفهمین من چی میگم از نرمیش از پوکیش از طعمش
هرچی بگم کم گفتم.
مواد لازم
- تخم مرغ درشت یا متوسط ۳ عدد
- شکر ۱۱۰ گرم (۲/۳لیوان فرنسوی)
- روغن مایع ۶۰ گرم(۱/۳لیوان فرنسوی)
- آرد ۱۲۵ گرم(یک لیوان پر پر)
- شیره نبات یا عسل یاشربت بار ۲۰ گرم (یک قاشق غذاخوری الزامی نیست فقط برای خوشرنگ شدن )
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر ۱/۲قاشق چایخوری
- هل یک چهارم قاشق چایخوری
- سیب ۲ عدد درشت
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا سفیده و زرده را جدا کنید و سفید را اینقدر با همزن بزنین که سفید شه و حالت بگیره و بعد شکر را آرام آرام اضافه کنید و خوب بزنید طوری که سفیده از ظرف نریزد.
شربت بار یا عسل را به زرده اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی درآید روغن را اضافه کنید و سپس وانیل و هل را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
زرده ها رو به سفیده اضافه کنید و آروم آروم با لیسک هم بزنید که پف سفیده نخوابه، بکینگ پودر و آرد رو مخلوط کنید و دوبار الک کنید و بعد آروم به مواد قبلی اضافه کنید و خیلی آروم از یک سمت با لیسک شروع به همزدن کنید.
تا پف خمیر نخوابه داخل قالب های پای سیب کاغذ بندازید و به اندازه یکی دو قاشق از مواد بریزید و سپس سیب و دارچین رو روی مواد بگذارید و یک قاشق دیگر مواد روش بریزید و چون مواد سفته روش رو باقاشق صاف کنید.
قالب ها رو داخل سینی فر بچینید و با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در فر بپزید.
نکته۱: سیب ها رو خورد کنید نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم و به همراه دارچین و کمی شکر رو حرارت بزارید تا آب سیب گرفته شه و هنگام پخت باعث نشه کیکتون خمیری شه.
نکته۲: اگر فر ندارید میتوانید نیمی از مواد را داخل قابلمه ای که چرب کردید و کاغذ انداختید بریزید و سپس سیب ها را بچینید و مجدد روش باقی مواد را بریزید، شعله پخش کن را که از قبل گذاشتید روی گاز و داغ شده روی شعله کم بگذارید و قابلمه را با دم کنی روی آن حرارت زیر کم باشد و بعد از ۱۵ دقیقه پیچ گاز را بچرخانید و حرارت را خیلی کم کنید.
۲۰ دقیقه اول در قابلمه را باز نکنید.
بعد از ۳۰ الی ۳۵ دقیقه کیک پخته شده اگر قالب پای سیب ندارید میتوانید مواد را داخل قالب بزرگ که کاغذای انداختین بریزید و بعد داخل فر.
بگذارید و یا از قالب های کیک یزدی استفاده کنید.
طرز تهیه پای سیب قالبی تک نفره به روش قنادی
آسونترین پای سیب به روش قنادی. عطر و طعم این کیک فوق العادست. حتی از بیرونی ها هم بهتره و تا چند روز هم تازه میمونه. نه شیر میخواد نه کره و نه احتیاجی به جدا کردن زرده و سفیده داره. اصلا راحتتر از این نداریم. پیشنهاد میدم حتما امتحانش کنید.
مواد لازم
- آرد ۱۴۰ گرم (یک پیمانه سرپُر)
- شکر ۱۱۰ گرم (نصف پ)
- تخم مرغ ۳ عدد
- روغن ۶۵ گرم (یک سوم پیمانه)
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری (۵ گرم)
- وانیل یک سوم قاشق چای خوری
- سیب ۱ تا ۲ عدد
- دارچین ۱ قاشق غذاخوری
- شکر برای سیب ها ۱ قاشق غذاخوری
- پودرقند و پودر پسته برای تزئین
دمای فر گازی ۱۸۰ درجه
زمان حدودا ۲۰ دقیقه
نکات مهم
آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و ۳ بار الک کنید و در ۳ مرحله اضافه کنید و خیلی آروم با لیسک هم بزنید(اصلا در این مرحله از همزن استفاده نکنید تا پف کیک نخوابه)
اگر قالب پای نداشتید میتونید از قالب تکی یا قالب کیک یزدی یا قالب مافین هم استفاده کنید فقط حتما کپسول کاغذی بزارید که به قالب نچسبه.
تمام مواد هم دمای محیط باشه و فر رو از بیست دقیقه قبل گرم کنید.
کیک پای سیب رو میتونید در یک قالب بزرگ ریخته، وسطش سیب و دارچین بریزید و مثل کیک معمولی بپزید فقط دقت کنید اینطوری زمان پخت طولانی تر میشه و اینکه حتما کاغذ روغنی بزارید.
این کیک پف زیادی میکنه پس حواستون باشه قالب هارو خیلی از مواد پر نکنید که سرریز نشه.
سیب رو نازک برش بزنید چون اگه ضخامتش زیاد باشه امکان داره داخل کیک خام باقی بمونه.
برای اینکه مطمئن بشید کیک پخته یا نه از یک خلال دندان کمک بگیرید اگر تمیز بیرون اومد یعنی پخت کامل شده.
یک ربع اول اصلا در فر رو باز نکنید تا پف کیک نخوابه.
بعد از اینکه خنک شد با پودر قند و پودر پسته تزئین کنید و با یک چاقو اره ای از وسط برش بدید.
با این مقدار مواد حدودا ۷-۸ تا پای سیب خواهید داشت.