خورش اناربیج، خــوشـمزه ترین خـورشت گـیلانی رو بــراتــون آوردم! بریم گیلان قشنگمونو و یکی از خوشمزه ترین غذاهاشونو درست کنیم. اصلا چرا باید یه استان اینقده تنوع غذایی داشته باشه اونم چی همه خوشمزه و دلبر!
مــواد لازم برای تهیه خورش اناربیج گیلانی با گوشت قلقلی
- گوشت چرخ کرده سیصد گرم
- گـردو دویست گـرم
- سـبزی دویـست گـرم شامل نـعناع، ترش واش، گشنیز، جعفری، چوچاق و کاکوتی
- رب انار یک قاشق غذاخوری
- آب انار 1 لـیوان
- پـیاز یک عدد نسبتا بزرگ
- آب یخ پنج لـیوان
دستور پخت خورش اناربیج گیلانی با گوشت قلقلی
اول از هـمه گـردو داخـل غذاساز بریزید به انـدازه ای بسابید تا روغـن بـیفته.
گـردو داخـل قـابلمه بریزید یک عدد پـیاز رنـده کنید نصف پـیاز رنده زده رو به گـردو اضافه کنید و یک قاشق غذاخوری رب انار و یک لیوان آب انار و پنج لـیوان آب یخ اضافه کنید همه روی شعله گاز قـرار بدید شعله زیاد کنید تا خورشتتون به جوش بیاد بعد جوش اومدن شعله رو کم کنید تا به مدت یکساعت بمونه.
سبزی خرد کنید یا میتونید چرخ کنید اگه سبزی چوچاق و خالواش و کاکوتی نداشتید همون سه تا سبزی کافیه اینا نیاز نیست.
سـبزی داخل تابه بریزید مقداری روغن اضافه کنید تفت بدید نیاز نیست مثل سبزی قورمه اونو تیره کنید چون این خورشت سبز سبزی به خورشت اضافه کنید.
گـوشت همراه باقیمانده پیاز رنده زده و یک قاشق غذاخوری سبزی خرد شده خوب ورز بدید و به اندازه دلخواه قلقلی کنید و تفت بدید به خورشت اضافه کنید روی شعله خیلی کم به مدت یک الی یک و نیم ساعت زمان بدید تا جا بیفته.
هیچ وقت از رب انار ترش با آب انار ترش باهم استفاده نکنید اگه رب انار شما ترش نیست از آب انار ترش استفاده کنید اگه رب انار ترش میزنید از آب انار ملس استفاده کنید در غیر اینصورت خورشت شما خیلی ترش میشه.
نوش جان
طرز تهیه خورشت اناربیج شمالی
مواد لازم
- گردوی کاملا آسیاب و له شده من ۲۵۰ گرم استفاده کردم
- گوشت چرخ کرده من ۳۰۰ گرم استفاده کردم
- رب انار بسته به ترشی و رنگش من یک ق غ سرپر ریختم
سبزی اناربیج شامل
- جعفری
- گشنیز
- تره
- خالواش
- چوچاق
- نعناع در حد چند پر
میزان تره جعفری و گشنیز باید نسبت به بقیه سبزیها بیشتر باشه
اگه خالواش و چوچاق در دسترس نبود میتونید از ریحان، تره، جعفری و گشنیزم استفاده کنید ولی خب با اون سبزیهای اصلی خودش یه چیز دیگه ست.
- پیاز رنده شده یک بوته برای داخل گوشت
- یک بوته رنده شده برای داخل خورشت
- ادویه هام نمک، فلفل و دارچین
طرز تهیه
ابتدا سبزیها رو شسته بزارید ابش کشیده بشه و قشنگ ریز خرد کنید داخل تابه مقداری کره ریختم و تفت دادم تا ابش کشیده شد و کمی سرخ شد گذاشتم کنار.
گوشت چرخ کرده رو ریختم داخل کاسه ای بهش یک بوته پیاز رنده شده نمک فلفل زردچوبه دارچین و یک ق چ سبزی معطر زدم و خوب ورز دادم و به اندازه یه گردو برداشتم و قلقلی درست کردم و رفت تو یخچال استراحت.
حالا داخل گمج یا قابلمه یه بوته پیاز رنده شده ریختم و تفت دادم کمی که ابش کشیده شد بهش گردو له شده رو اضافه و تفت دادم بدون هیچ روغنی کمی که با هم تفت خوردن بهش رب انار رو هم اضافه تفت دادم حالا نوبت اضافه کردن اب هستش اب سرد بهش اضافه کردم درشو بستم و بعد جوش اومدن حرارت رو کم کردم تا یک ساعت ریز جوش بزنه.
بعد این تایم بهش سبزی سرخ شده رو اضافه و دوباره گذاشتم تا اماده بشه.
تا خورشت ریز ریز بجوشه میریم قلقلیهارو از یخچال میاریم بیرون و تو روغن کم تفت میدیم و بعد تفت به خورشت اضافه کرده و میزاریم دو سه ساعتی با حرارت خیلی ملایم ریز جوش بزنه و حسابی جا بیوفته.
پروسه پخت این خورشت دلبر تقریبا پنج شیش ساعت زمان میبره و مثل فسنجون هستش تو نیم ساعت اخر پخت نمک و کمی گلپر میزنیم تا خوشمزه گیشو دو چندان کنه.
میتونید از مقداری اب انار هم در پخت این خورشت استفاده کنید. میتونید باز برای خوش عطر شدنش از سبزی کوتکوتو و وانگبو هم استفاده کنید.