آبگوشت لوبیا سفید کاشان یه غذای سنتی و خوشمزه ست. نوبتی ام باشه نوبت خودشه بود چون ما ایرانیا از هر راهی ام که رفته باشیم در انتها مقصدمون غذاهای اصیل و نوستالژی خودمونه! موافقید؟ این غذا نوعی آبگوشت سنتی شهر کاشان هست که با گفتار خودشون، به نام گوشت لوبیاب مرسوم هست. خیلی لذیذ و خوش طعمه، پیشنهاد میکنم حتماً امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت لوبیا سفید کاشان (گوشت لوبیاب)

  • لوبیا سفید ۱ پیمانه (از اون بزرگا باشه بهتره)
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم (ماهیچه یا دنده بهتره)
  • دنبه اگه باشه خیلی بهتره (۲ تا ۳ تکه)
  • سیر ۲ تا ۳ حبه
  • ادویه ها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه
  • چوب دارچین

دستور پخت آبگوشت لوبیا سفید کاشان (گوشت لوبیاب)

طرز تهیه آبگوشت لوبیا سفید کاشان

لوبیا رو از شب قبل یا چند سال قبل خیس کنید بذارید کمی بپزه.

پیازتون رو نگینی کنید (مثل پخت انواع خورشت) کمی که سبک شد حالا تکه های گوشت و دنبه و سیر رو بریزید و تفت بدید ، ادویه ها رو اضافه کنید آب کافی بریزید و بذارید با شعله کم گوشت نیم پز بشه.

تا الآن باید لوبیاتون هم نیم پز شده باشه، حالا میتونید آب لوبیا رو خالی کنید و بریزیدشون کنار گوشت تا پخت کاملشون در کنار هم طی بشه، اینجوری لوبیاتون با آب گوشت میپزه و خوشمزه تر میشه.

چوب دارچین رو هم در کنارشون بذارید تا عطروبوی بهشتی خودشو بده به خورشتتون.

حدود ۲ تا ۳ ساعت با شعله کم بذارید تا آبگوشت بپزه و حسابی مغزپخت بشه و لعاب بده.

برای خوش بو و خوشرنگی میتونین ۲ قاشق زعفران دم کرده هم درآخر به آبگوشتتون اضافه کنید.

این خوراک نوعی آبگوشت هست، بنابراین در شهر کاشان به صورت کوبیده هم سرو میشه، اگه خواستید بکوبید یه پیاز بزرگ هم بذارید در کنار بقیه مواد بپزه، موقع سرو این پیاز رو به همراه دنبه های پخته شده با گوشت کوب یا میکسر خوب بکوبید و به بقیه مواد اضافه کنید این کار لعاب بسیار زیادی به آبگوشتتون میده (اگه مثل من هم ساده سرو کردید هم باز این ترفند رو میتونید به کار ببرید تا لعاب خوراکتون چندبرابر بشه)

این خوراک در کنار پلو هم سرو میشه، پلوی سفید یا شوید پلو بستگی به ذایقه شما داره. نوش جان