اگه خواستید بورک درست کنید و خمیر یوفکا نداشنید، مشکلی نیست، چون که بدون خمیر یوفکا هم می‌تونید یه بورک گوشت خوشمزه درست کنید.


مواد لازم برای برای خمیر بورک

  • 4 لیوان آرد
  • 1 و نیم لیوان آب (ولرم نباشد در دمای اتاق باشد)
  • 1 قاشق‌ مرباخوری نمک

اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی‌ معادل چهار پنجم لیوان دسته دار

برای مواد گوشتی داخل بورک

  • 200 گرم گوشت گوساله چرخ‌کرده
  • 2 عدد پیاز ریز خرد شده
  • 3 تا 4 قاشق‌ غذاخوری روغن‌ مایع
  • نمک و فلفل‌سیاه

یکی از بورک‌ها را پنیری و 2 عدد دیگر گوشتی است. می‌توانید از مواد داخلی دیگری هم استفاده کنید.

برای چرب کردن لایه‌های خمیر

  • 150 تا 200 گرم کره (نرم شده در دمای اتاق)

برای روی بورک

  • کره آب شده
  • 1 عدد زرده تخم‌مرغ

دستور تهیه بورک گوشت بدون خمیر یوفکا

طرز تهیه بورک گوشت بدون خمیر یوفکا

آرد را با نمک و آب مخلوط کرده خمیر را ورز دهید. تا وقتی یکدست شود حدود 5 تا 10 دقیقه ورز دهید.

خمیری با قوام کمی سفت درست می‌شود که به دست نمی‌چسبد. روی خمیر را بپوشانید و کنار بذارید. در این مدت که خمیر استراحت میکند مواد گوشتی را آماده کنید. (استراحت خمیر تا زمانیکه مواد گوشتی را آماده میکنید کافی است)

پیاز را داخل روغن تفت دهید. ترجمه مینا ،گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده خوب سرخ کنید.

وقتیکه مناسب برداشتن از روی اجاق شد نمک و فلفل‌سیاه را بریزید (فلفل‌سیاه را می‌توانید به مقدار زیاد استفاده کنید) سپس کنار بذارید خنک شود.

خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید، گرد کرده بصورت چانه درست کنید. چانه اول را برداشته کمی با دست فشار داده و آن را باز کنید. روی آن 1 قاشق‌غذاخوری کره نرم شده گذاشته و با دست به تمام قسمتهای خمیر بمالید هیچ قسمتی خالی نماند. چانه دومی که با دست باز کردید روی خمیر اول بذارید.

همین کار را برای چانه های دیگر هم تکرار کنید. خمیرها را دو تا دو تا روی هم بذارید. درکل 3 عدد بورک درست می‌شود. حدود 15 تا 20 دقیقه استراحت دهید تا خمیر بهتر باز شوند.

خمیر اول را برداشته با دست بکشید تا جاییکه می‌توانید باز کنید. هرچقدر بیشتر باز کنید بورک بهتر می‌شود. مقداری از کره آب شده را به کمک فرچه روی یوفکاهای باز شده بپاشید‌ (نمالید فقط بپاشید).

قسمت پایین یوفکا را به طرف وسط آن تا کنید. قسمت بالا را هم روی آن تا کنید. یعنی شکل مستطیل درست می‌شود. در قسمت پایین آن مقداری از مواد داخلی را بصورت نوار باریک پخش کنید.

اگر قسمت بالای یوفکا که خالیست دوباره کره آب شده بپاشید. اگر قسمت‌های چپ و راست یوفکا پیچ خورده و ضخیم شده می‌توانید با چاقو برش داده و آن قسمت را بردارید. بورک را از پایین رول کرده بپیچید و شکل بدهید. دو خمیر مانده را هم به این شکل آماده کنید.

زرده تخم مرغ را به بقیه کره آب شده اضافه کرده هم بزنید و روی بورک‌ها بمالید. داخل فر دویست درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت از بالا/پایین سی و پنج تا چهل دقیقه تا وقتی سرخ شوند بپزید. (اگر فر شما حرارت بالا و پایین همزمان روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید و اگر روی بورک خوب سرخ نشد چند دقیقه آخر پخت حرارت بالای فر را روشن کنید) نوش جان.