این نان خامه ای با پیمانه لیوان اونقدر آموزشش راحته که حتی بدون فر هم میتونید درست کنید. امیدوارم درست کنید و دوست داشته باشید.


مواد لازم برای تهیه نون خامه ای با پیمانه لیوان

  • آرد گندم قنادی یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • کره حیوانی 50 گرم
  • نمک ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
  • خامه قنادی ۳۰۰ گرم

دستور پخت نان خامه ای با پیمانه لیوان بدون فر

طرز تهیه نون خامه ای با پیمانه لیوانی بدون فر
برای شروع اول آب، کره، شکر و نمک رو بذارید روی اجاق گاز تا به جوش بیاد. سپس حرارت رو کم کنید تا ریز بجوشه. بعد به یکباره آرد رو بهش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

باید حدودا ۸ تا 10 دقیقه خمیر رو روی حرارت خیلی کم داغ بزنیم. این خیلی مهمه تا خمیر رطوبت اضافیش از بین بره و نون خامه‌ای ما کاملا ترد بشه.

بعد از داغ زدن، خمیر رو میذاریم توی یک بشقاب توی دمای خونه تا کاملا سرد بشه اما نه خیلی سرد، وارم بشه.

مواد ما نباید زیاد سرد بشه، ولرم که شد تخم مرغ اضافه میکنیم و همیشه برای هر کیک یا شیرینی این نکته رو درنظر بگیرید که مواد باید به دمای محیط رسیده باشه مثل تخم مرغ.

بعد خمیر رو توی یک ظرف گود میریزیم و تخم مرغ ها رو یکی یکی بهش اضافه میکنیم.

هر تخم مرغ رو که اضافه کردیم خوب باید هم بزنیم تا با مواد کاملا مخلوط بشه و بعد تخم مرغ بعدی رو اضافه میکنیم.

بعد از اضافه کردن تخم مرغ سوم، وانیل و بیکینگ پودر رو اضافه می‌کنیم و هم میزنیم.

وقتی که تخم مرغ سوم رو اضافه میکنیم وانیل و بیکینگ پودر رو هم اضافه میکنیم و بعد از هم زدن تخم مرغ چهارم  رونصف میکنیم و با احتیاط اضافه میکنیم تا که خمیرمون شل نشه.

بعد اینکه نصف تخم مرغ چهارم رو اضافه کردیم، مواد رو با همزن برقی هم میزنیم و بعد خمیر رو توی قیف میریزم و با ماسوره به شکل شکوفه یا ساده توی سینی که کاغذ روغنی انداختیم پایپ میزنیم.

بعد دستمون چرب میکنیم و روی خمیر ها رو صاف میکنیم و توی فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای فرهای برقی و ۲۰۰ درجه سانتیگراد برای فرهای گازی میپزیم.

بعد از پخت، شیرینی ها رو میذاریم سرد بشه و خامه قنادی که آماده کردیم رو از قسمت کف شیرینی یه سوراخ میزنیم و توش از خامه پر میکنیم.

بعد میزاریم دوساعت توی یخچال بمونه.

برای تهیه نون خامه ای بدون فر حتما از یک ربع زودتر یک قابلمه بزرگ رو روی گاز بذارید تا داغ بشه. داخل قابلمه یک پایه یا رینگ بذارید. کف یک سینی که داخل قابلمه جا میشه کاغذ روغنی بیندازید و نون خامه ای ها رو داخل سینی بچینید.

حرارت زیر قابلمه رو کم کنید و بعد از ۴۰ دقیقه درب قابلمه رو باز کنید تا پف شیرینی نخوابه و قبل از یک ساعت چک کنید تا اگه پخته شده بود شعله رو خاموش کنید.

برای اینکه نون خامه ای ها بیشتر طلایی بشه، بیشتر از یک ساعت میذاریم داخل قابلمه بمونه.

بعد از پخت درب قابلمه رو برندارید تا سرد بشه و پف شیرینی نخوابه.

اگه حرارت فر دست ساز زیاد باشه باز پف شیرینی میخوابه.

امیدوارم این نون خامه ای رو درست کنید و دوست داشته باشید.

بعد از پخت، شیرینی ها رو میذاریم سرد بشه و خامه قنادی که آماده کردیم رو از قسمت کف شیرینی یه سوراخ میزنیم و توش از خامه پر میکنیم.

بعد میزاریم دوساعت توی یخچال بمونه.

در مرحله داغ زدن خمیر حتما ده دقیقه را رعایت کنید چون اگر آب میان بافتی خمیر تبخیر نشود داخل نون خامه ای خمیری میماند.

من بعضی از خمیرها را دراز پایپ کردم و موقع خامه زدن از وسط نصف کردم وسطش خامه زدم.

بعد از آماده شدن نون خامه ای ده دقیقه نون خامه ای ها را داخل فر خاموش قرار بدید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه نون خامه ای با پیمانه لیوان فرانسوی

در پخت نون خامه ای دو مرحله در پف نهایی و پوک شدن نون خامه ای به شدت مهمه

1. مرحله داغ زدن

حتما باید روی حرارت ملایم انجام بشه و مدام خمیر رو باز و بسته کنید تا خمیر به صورت کاملا لطیف و توپی در ظرف جمع بشه.

در مرحله داغ زدن رطوبت اضافی خمیر برطرف شده و خمیر مغزپخت میشه.

این مرحله بین 5 تا 10 دقیقه بسته به حرارت زمان میبره

وقتی خمیر به صورت یک پوسته نازک به کف قابلمه چسبید و شما صدای جیز جیز خمیر را شنیدید یعنی داغ زدن انجام شده با انگشت دمای خمیر رو چک کنید اینقدر داغه که بیشتر از 3 ثانیه نمیتونید داغی خمیر رو تحمل کنید.

2. دمای فر

نون خامه ای ابتدا باید در دمای بالا داخل فر پف کنه و بعد به تدریج دما رو کاهش میدیم تا ضمن طلایی شدن پوسته داخل نانها خشک و مغز پخت شود.

دمای پخت به قلق فر شما بستگی داره.

فر من گازیه و همیشه با دمای 240 فر را از نیم ساعت قبل روشن میکنم تا کاملا داغ بشه.

سینی را در فر داغ با دمای 240 درجه به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا نانها پف کنند وقتی نان ها پف کردن.

حرارت را به 220 درجه کاهش دهید و دوباره 10 دقیقه زمان بدید تا نان بپزه و بعد مجددا حرارت را کاهش دهید و روی 200 درجه تنظیم کنید  مجددا 10 دقیقه زمان بدید تا نان مغز پخت تر شود و بعد حرارت را دوباره کاهش داده و روی 180 تنظیم کنید و صبر کنید تا پوسته نان کاملا طلایی و یکدست و داخل نان خشک شود

مجموعا حدود 35 تا 40 دقیقه پخت طول میکشه که به قلق فر شما بستگی داره.

فر برقی یا توستر دما 20 درجه کمتر و میتونید دمای ابتدایی را روی 200 تا 220 تنظیم کنید.

بهتره ابتدا یک عدد خمیر را در سینی پایپ و بپزید تا دما و قلق فر دستتون بیاد.

اگر فر کاملا داغ نباشد خمیر پف نمیکنه.

اگه تمام پخت در حرارت بالا انجام بشه و حرارت رو به تدریج کاهش ندید پوسته نان ها طلایی میشه و بعد از در آوردن از فر چون داخل نانها مغز پخت و خشک نشده پف نان میخوابه.

اجازه بدید بعد از اتمام پخت نان ها 5 دقیقه در فر خاموش بمانند بعد از فر خارج کنید.


طرز تهیه نون خامه با روغن مایع بدون کره

  • آرد یک پیمانه
  • آب یک پیمانه
  • روغن مایع هشت قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک پنس
  • تخم مرغ ۳عدد
  • وانیل کمی
  • بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری

طرز تهیه

کره و آب و نمک و شکر داخل قابلمه میریزیم وقتی از کناره ها شروع به جوش ریز زرن کرد فوری یکباره آرد بهش اضافه میکنیم و تند تند هم می‌زنیم تا خمیر یکدست بشه.

ده دقیقه خمیر رو با لیسک یا قاشق باز و دوباره می‌بندیم تا خمیر داغ بخوره (با شعله کم)

بعد از داغ زدن خمیر به ظرف دیگه انتقال میدیم و پهن میکنیم تا خنک بشه.

بعد از خنک شدن یکی یکی تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و با همزن هم می‌زنیم تا یکدست بشه و خمیر حالت چسبناک بشه.

وانیل اضافه میکنیم و باز کنی می‌زنیم آخر کار بکینگ پودر اضافه میکنیم.

اگر که خمیر بیش از حد سفت بود یه دونه تخم مرغ رو هم بزنید که زرده و سفیده مخلوط بشه بعد کم کم تا جای که نیازه قاشق قاشق بهش تخم مرغ اضافه میکنیم.

اگر تخم مرغ بیش از حد اضافه بشه و خمیر شل بشه شیرینی تون خراب میشه مگر اینکه از نو مواد درست کنید و با این مواد مخلوط کنید و دستور دوم با دستور اول مخلوط بشه و خمیر خوبی بدست بیارید.

مواد رو در قیف بدون ماسوره و یا با ماسوره بامیه روی سینی فر با کاغذ روغنی پایپ میکنیم.

فر از قبل با درجه ۲۱۰ گرم کردیم ده دقیقه با دمای ۲۱۰ پخت انجام میدیم و بعد دما رو کاهش میدیم به ۱۸۰ و بیست دقیقه دیگه با دمای کمتر پخت انجام میدیم.

اگر دما رو کم نکنید روی شیرینی میسوزه و مغزش پخته نمیشه.

اگر اول کار دما زیاد نباشه شیرینی پف نمیکنه.

بعد از سرد شدن نون خامه هی ته اون رو سوراخ می‌زنیم و با قیف بهش خامه تزریق میکنیم.

چند ساعت داخل یخچال زمان بدید تا از رطوبت خامه نون خامه ی یکم نرم بشه و سرو کنید.

روی نون خامه ی رو میتونید با شکلات بنماری شده و پودر پسته تزیین کنید.

اگر نون خامه ی کاکائویی خواستید دو قاشق از آرد کم کنید و بجاش کاکائو بزنید و با آرد اضافه کنید.

برای من حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم خامه مصرف شد.

سایز نون خامه ی ها رو کوچیک گرفتم و حدودا ۲۵ عدد نون خامه ی بهم داد.