این هم از یک کیک هویج رنده شده فوق العاده خوشمزه و خوش طعم با سس پرتقال.
مواد لازم برای تهیه کیک هویج رنده شده
- هویج رنده شده ۱۴۰ گرم (رنده ریز)
- روغن مایع ۱۲۰ میلی لیتر
- شکر ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد هم دمای محیط
- آرد سفید قنادی ۱۷۰ گرم
- جوش شیرین ۴ گرم ( یا دو برابر این مقدار بیکینگ پودر)
- پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
- رنده پوست پرتقال مقداری ( ۱ عدد )
برای مرطوب کردن
- آب ۵۰ میلی لیتر
- شکر ۵۰ گرم
- آب پرتقال طبیعی ۵۰ میلی لیتر
برای کرم
- کره ۱۵۰ گرم هم دمای محیط
- پودر قند ۴۰ گرم
- پنیر خامه ای ۴۰۰ گرم
سایز قالب ۱۳ سانتیمتر است
نکته: آشپز مواد کیک رو ۳ برابر کردن که سه کیک داشته باشن
طرز تهیه کیک هویج رنده شده با سس پرتقال
برای تهیه کیک، شکر و روغن رو با همزن برقی بمدت ۵ دقیقه میزنیم.
تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست بشه.آرد،جوش شیرین و پودر دارچین رو الک کرده کم کم به مواد اضافه کرده و با لیسک ( بهتر از همزن هست چون با همزن ممکنه پف کیکتون بخوابه) خیلی آروم هم میزنیم.هویج رو رنده کرده، به همراه رنده پوست پرتقال به مواد اضافه کرده و با لیسک هم میزنیم.
داخل قالب کمربندی رو کاغذ روغنی انداخته(حتما کاغذ از لبه ظرف بیرون بزنه که مواد نشت نکنن) و مواد رو در اون ریخته، در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه بمدت ۱ ساعت قرار میدیم تا بپزه (مدت زمان پخت بستگی به فر و جنس قالب داره پس حتما چک کنید).
برای مرطوب کردن کیک، آب رو با شکر حل کرده روی اجاق قرار داده و آب پرتقال رو اضافه میکنیم کمی که جوشید شعله رو خاموش میکنیم.کره رو با پودر قند هم زده، پنیر رو اضافه کرده به هم زدن ادامه میدیم تا یکدست بشه.
برای پخت کیک بدون فر یک شعله پخش کن رو اجاق میذاریم و شعله رو روشن میکنیم. یه قابلمه بزرگتر از قالبمون برمیداریم روی شعله پخش کن میذاریم.
یه قالب شیرینی پزی یا سه پایه یا هر وسیله ی فلزی که گرما رو انتقال بده و از حرارت دیدن مستقیم شعله به کیک جلوگیری کنه استفاده میکنیم. در قابلمه رو میبندیم تا مثل فر گرم شه.
بعد از ۳ تا ۴ دقیقه قالب رو روی پایه میذاریم و در قابلمه رو با دم کنی میبندیم .۶. شعله گاز و کم میکنیم و اجازه میدبم به مدت ۴۵ تا ۱ ساعت با شعله کم بپزه.
برای اطمینان از پختن کیک. چاقو یا خلال دندان رو در کیک فرو میکنیم اگر مواد بهش نچسبید کیک کاملا پخته شده.
کیک رو بعد از خنک شدن برش زده و کرم سطح اون میکشیم. در پایان میتونید با رنگ خوراکی کرم و یا خامه قنادی رو رنگ کرده و تزیین کنید. نوش جان
طرز تهیه کیک هویج و گردو با هویج رنده شده ریز
مواد لازم
- هویج ۱۹۰ گرم (رنده ریز شده)
- شکر ۲۱۰ گرم (۲ ق چ کمتر از یک لیوان)
- روغن ۱۶۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر (حدود ¾ لیوان)
- تخم مرغ ۳ عدد
- گردو ۱۵۰ گرم (یک و نیم لیوان )
- آرد الک شده ۲۱۰ گرم (حدود ۱ و ⅓ لیوان)
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری پر
- جوش شیرین ¾ قاشق چای خوری
- نمک یک پنس
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- پوست رنده شده یک لیمو یا پرتقال
- آب لیمو یا پرتقال ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم کرم
- پنیر کاتیج یا پنیر خانگی بدون نمک یا پنیر خامهای ۳۹۰ گرم
- خامه قنادی ۱۵۵ میلی لیتر
- کره ۱۲۵ گرم
- پودر شکر ۶۵ گرم (حدود ⅓ لیوان)
طرز تهیه
۱. آرد الک شده، بکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، دارچین و گردو را با هم در ظرفی ترکیب کنید. از قبل گردو را خرد کرده و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در تابه بدون روغن با حرارت کم برشته کنید.
۲. شکر را با تخم مرغ در ظرفی دیگر ترکیب کرده و چند دقیقه با همزن بزنید تا کاملاً حجیم و کشدار شود.
۳. روغن را هم اضافه کنید و با همزن بزنید.
۴. هویج و پوست رنده شده پرتقال یا لیمو و آب آن را هم اضافه کنید و با همزن حدود یک دقیقه بزنید.
۵. مواد خشک را که ابتدا الک کرده بودید به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید و با همزن آرام هم بزنید تا یکدست شود.
۶. ۲ قالب ۲۰ سانتی را چرب کنید و مایه را به طور مساوی در آن بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
۷. کرم را حاضر کنید. کره به دمای محیط رسیده، پنیر و پودر شکر را با هم بزنید تا حجم آن زیاد شود.
۸. خامه ی سرد ولی کاملا شل را هم اضافه کنید و با همزن بزنید تا کرم فرم بگیرد.
9. اجازه دهید کیک ها کاملا خنک و سرد شوند سپس آنها را از وسط به طور یک اندازه ببرید تا در نهایت چهار لایه کیک داشته باشید.
۱۰. یک لایه را با دست خرد کنید و بین ۳ لایه دیگر مانند فیلم کرم بمالید. سطح و اطراف کیک را هم کاملاً با کرم پوشانده و کیک خرد شده را روی سطح کیک بریزید و با شکلات ذوب شده روی آن را تزئین کنید.
۱۱. کیک را حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار داده سپس سرو کنید.