پروفیترول یا نان خامهای ترکیه ای. به نظر من پروفیترول با کرم فوقالعادهی داخل آن و سس شکلاتی زیاد روی آن، در رتبه اول تمام دستورهای مورد علاقهمان قرار میگیرد.
اگر به چند نکته مهم آن دقت کنید به آسانی میتوانید آنرا درست کنید. قوام خمیر پروفیترول میتواند با بزرگی تخممرغی که اضافه میکنید تغییر کند، اگر کوچک باشد 5 عدد، بزرگ باشد 4 عدد تخممرغ کافیست. به این نکتهها دقت کنید.
مواد لازم برای خمیر پرو فیتول
- 1 لیوان آب
- 1 لیوان آرد
- 125 گرم کره
- 1 پنس نمک (مابین انگشت شصت و اشاره)
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
- 5 عدد تخممرغ
اندازه لیوان استفاده شده 250 میلی لیتر (لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی)
با این اندازهها 42 تا 43 عدد توپک پروفیترول درست میشود.
مواد لازم برای کرم
- 500 میلیلیتر شیر (2 لیوان)
- 2 قاشقغذاخوری آرد (قاشق سرپر باشد)
- 2 قاشقغذاخوری نشاسته (قاشق سرپر باشد)
- 1 پاکت خامه صبحانه 200 میلی
- 1 قاشقغذاخوری کره 50 گرم
- 1 عدد زرده تخممرغ
- نصف لیوان شکر
- 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
طرز تهیه دسر پروفیتول
1 لیوان آب، کره و وانیل را داخل قابلمهای ریخته و بجوشانید. سپس 1 لیوان آرد و 1 پنس نمک را اضافه کرده خوب مخلوط کنید. 2_1 دقیقه مدام هم بزنید و بپزید تا خمیر یکدستی شود. از روی اجاق برداشته و 10 دقیقه صبر کنید خمیر خنک شود. سپس تخممرغ ها را یکییکی داخل خمیر بشکنید و هم بزنید. (یعنی اول یک تخممرغ را به خمیر اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید سپس بعدی را اضافه کنید). نکته مهم همین است که خمیر چسبناک شود.
کف سینی فر کاغذ روغنی بذارید و خمیر را با قاشق و یا کیسه خامه زنی با فاصله داخل سینی به شکل دایرههای کوچک بزنید و در فر 170 درجه سانتیگراد از قبل گرم شده در حالت حرارت بالا/پایین 40_35 دقیقه تا وقتی سرخ شوند بپزید. (اگر فر شما حرارت بالا و پایین با هم روشن نمیشود فقط حرارت پایین فر را روشن کنید)
در این مدت کرم را حاضر کنید. شیر، آرد، نشاسته، زرده تخممرغ و شکر را داخل قابلمه کوچکی بریزید با همزن دستی خوب هم بزنید سپس روی اجاق بذارید مداوم هم بزنید و بپزید تا قوام بگیرد و غلیظ شود. وقتی قوام گرفت از روی اجاق بردارید کره را اضافه کرده هم بزنید. روی کرم را بپوشانید و اجازه بدید خنک شود. بعد از اینکه خنک شد خامه صبحانه را کمکم به آن اضافه کرده با همزنبرقی 3 تا 4 دقیقه هم بزنید.
نانخامه ای های پخته شده را از وسط نصف کنید، یک قاشقمرباخوری از کرم را داخل آن گذاشته، ببندید و داخل بشقاب سرو بچینید.
بعد از پر کردن تمام پروفیترولها، سس شکلاتی را روی آنها بریزید. نوش جان
سس شکلاتی:
برای سس شکلاتی روی آن یک پاکت پودر سس شکلاتی حاضری را با دو لیوان شیر داخل قابلمه بریزید و هم بزنید و تا وقتی که بجوشد مدام هم زده بپزید و بعد از سرد شدن روی پروفیترولها بریزید. (اگر سس شکلاتی آماده ندارید میتوانید با خامه و شکلات ، گاناش درست کنید)
روش دوم
طرز تهیه پروفیترول
پروفیترول نون خامه ای های کوچولو با کرم خوشمزه و یک سس عالی.
مواد لازم
برای خمیر
- ۳ تخم مرغ همدمای اتاق
- ۱۰۰ گرم کره
- ۱ پیمانه آب
- ۱ قاشق غذاخوری شکر
- یک پنس نمک
- ۱ پیمانه آرد
- وانیل
برای محلبی
- نیم لیتر شیر
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ونیم قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- نیم پیمانه شکر
- ۱ تخم مرغ یا فقط زرده تخم مرغ
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- وانیل
- ۳ قاشق غذاخوری پودر کرم شانتی (اختیاری)
برای سس شکلاتی
- ۲ پیمانه آب
- ۱ پیمانه شیر
- ۱ قاشق غذاخوری کره
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ۱ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
- ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- نیم پیمانه شکر
- وانیل
- ۶۰ گرم شکلات خرد شده
طرز تهیه
برای کرم، همه مواد بجز وانیل و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود بعد از روی حرارت بردارید و بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید و روی آن سلفون بگذارید تا کاملاً خنک شه.
اگر میخواهید از کرم شانتی استفاده کنید، بعد از خنک شدن اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید.
برای خمیر، کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود بعد نمک و شکر را اضافه و مخلوط کنید.
آرد و آب هم اضافه کرده و مدام با پشت قاشق چوبی یا لیسک هم بزنید و تفت دهید. حدودا ۵ دقیقه داغ بزنید.
بعد از روی حرارت بردارید و وقتی دست زدنی دستتان نمیسوخت، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و هر بار ۳۰ ثانیه با همزن برقی هم بزنید.
غلظت مواد یه مقدار شل باشه بهتره. ولی در کل نباید از لیسک بریزه. برای شلتر شدنش، تخم مرغ را با چنگال هم بزنید و کم کم اضافه کنید. وانیل هم اضافه و مخلوط کنید و داخل قیف بریزید یا با قاشق، داخل سینی فر که کاغذ نسوز گذاشتید، با فاصله بذارید. ۱۰ دقیقه به همان حالت بمونه و بعد در فر از قبل گرم شده ۱۸۰ درجه سانتیگراد، حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید تا زیرشون سرخ شه.
بعد فر را خاموش کنید و با در کمی باز، پروفیترول ها داخل فر خاموش ۱۰ دقیقه بمونند تا پفشون نخوابه بعد دربیارید و کنار بگذارید و روشون نایلون بگذارید تا کاملاً به دمای اتاق برسند.
با قیف یا با بریدن، داخل پروفیترول ها را با کرم پر کنید. بعد سس ولرم مایل به گرم روی آنها بریزید.
برای سس، همه مواد بجز وانیل، شکلات و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود بعد از روی حرارت بردارید و بقیه مواد را اضافه و مخلوط کنید. باید روان باشد.
اگر غلیظ بود، کمی شیر اضافه و مخلوط کنید.
این پروفیترول ها نرم هستند. چون هم داخلشون کرم دارند و هم سس.
اندازه پروفیترول ها کوچکه.
میتونین از خامه فرم گرفته برای داخلشون استفاده کنید.