تا حالا حلوا عربی با شیر خشک و نشاسته رو تست کردید؟

من خودمم وقتی برای بار اول این حلوای شیر خشک رو درست کردم، خیلی دوستش داشتم. یه طعم خیلی خوبی مثل تافی داره و خیلی کشداره.

امیدوارم این حلوای شیر خشک و نشاسته رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه حلوا عربی با شیر خشک و نشاسته

  • آرد قنادی یک لیوان
  • نشاسته ذرت یک دوم لیوان
  • شیر خشک قنادی (شور نباشه) یک لیوان
  • روغن مایع یک دوم لیوان (من حدود سه چهارم لیوان روغن اضافه کردم با توجه به آب خور بودن آردم که نیاز به روغن بیشتر داشت)
  • کره پنجاه گرم
  • شکر یک لیوان
  • آب یک لیوان
  • پودرهل یک قاشق چایخوری
  • زعفران یک چهارم لیوان

طرز تهیه حلوا عراقی با شیر خشک و نشاسته ذرت

طرز تهیه حلوا عربی با شیر خشک و نشاسته کشدار و خوشمزه (حلوا عراقی)
برای شروع ابتدا شربت حلوا رو آماده میکنیم.

برای تهیه شربت ابتدا شکر، آب، هل و زعفران رو داخل ظرفی ریخته روی حرارت ملایم قرار بدید تا اب جوش بیاد وشکر حل بشه کافیه نیاز به جوشیدن بیشتر و غلظت نداره.

سپس مواد خشک شامل آرد، نشاسته و شیرخشک رو الک و مخلوط کنید و داخل تابه بریزید.

کره و روغن رو اضافه کنید وبا حرارت ملایم تفت بدید. دقت کنید حتما مداوم هم بزنید و حرارت ملایم باشه چون شیرخشک زود میسوزه.

تا جایی تفت بدید که به رنگ شتری دربیاد، در حین تفت دادن اگر حس کردید روغن نیاز داره اضافه کنید، من کلا سه چهارم لیوان روغن و پنجاه گرم کره ریختم.

در انتها شربت ولرم رو کم کم اضافه و مرتب هم بزنید تا حلوا شکل بگیره. این حلوا کش دار و شل هست.

وقتی خنک بشه یه مقدار خودش رو میگیره و سفت تر میشه. اگر میخواین بافتش سفت تر باشه بذارید یه مقدار بیشتر روی حرارت بمونه تا اآبش کشیده بشه.

نکات مهم و فوت و فن های حلوا عربی با شیر خشک و نشاسته

  • به خاطر شیر خشک احتمال داره که حلوا گلوله گلوله بشه. اگر این مشکل رو دارید بهتر که کره رو ذوب کنید و با روغن مخلوط و به آرد اضافه کنید.
  • اگر حلوا در انتهای کار گلوله شیرخشک داشت با گوشت کوب برقی میتونید یکدستش کنید یا از صافی رد کنید. (تا داغه از صافی رد کنید.)
  • این حلوا به راحتی ماسوره میخوره و میتونید به شکل های زیبا تزئینش کنید.

روش دوم طرز تهیه حلوا عربی با شیر خشک

این حلوا مزه تافی میده و بافت لطیفی داره و برای ماسوره زدن هم مناسبه!

اول بریم شهد رو آماده کنیم.

  • شکر یک پیمانه
  • آب یک دوم پیمانه
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • پودر هل کمی
  • زعفران دم کرده به اندازه نیاز

همه ی مواد بالا رو بریزید داخل قابلمه و بزارید رو حرارت ملایم تا شکر حل بشه. این شهد اصلا نباید بجوشه همینکه شکر حل شد کافیه بردارید بزارید کناری.

حالا بریم خودحلوا رو آماده کنیم.

  • آرد یک پیمانه (من از آرد قنادی استفاده کردم)
  • شیر خشک شیرین یک پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن مایع یک دوم پیمانه + دو قاشق غذاخوری

خب ابتدا ارد و شیر خشک رو داخل تابه ای الک کنید بعد روغن مایع و کره رو بهش اضافه کرده و حالا شروع کنید به هم زدن حرارت گاز خیلی پایین باشه و مدام هم بخوره چون شیر خشک زود میسوزه.

اول که شروع میکنید به همزدن کمی سفته ولی بعد چند دقیقه هم زدن کم کم نرم و به روغن میوفته پس حواستون باشه روغن اضافه به خورد حلوا ندین.

تقریبا باید ۴۰ تا ۵۰ دقیقه این مخلوط رو حرارت پایین و هم بخوره وقتی قشنگ تغییر رنگ داد حالا شهد رو تو دو سه مرحله به حلوا اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد حلوا بره و حلوا جمع بشه همین که جمع شد کافیه.
هم میتونید داخل ظرف بریزید و تزئین کنید هم میتونید ماسوره بزنید. این حلوا هم خیلی خوشرنگه هم خیلی مزه نزدیک به شکلات تافی رو داره.

اگه بتونید شیر خشک مارک نیدو تهیه کنید برای این حلوا که عالیه.

نوش جونتون


طرز تهیه حلوا عربی بدون با روغن کرمانشاهی

مواد لازم
  • آرد قنادی ۱ پیمانه و ۲ قاشق سوپ خوری
  • نشاسته ذرت ۱ پیمانه
  • شیر خشک ۱ پیمانه شیر خشک شیرین
  • روغن مایع ۱۰۰ گرم
  • کره ۷۰ گرم
  • روغن کرمانشاهی ۵۰ گرم
برای شربت
  • شکر ۲ پیمانه سر خالی
  • آب ۲ پیمانه و ۳/۴ پیمانه
  • گلاب ۱/۴ پیمانه
  • دانه هل ۴ عدد
  • زعفران دم کرده کمی
طرز تهیه

همه مواد شربت را با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم میزاریم تا بجوش بیاد وقتی جوشید از روی شعله برمیداریم.

آرد را داخل تابه الک می کنیم و با شعله ملایم تفت میدهیم تا رنگ آرد تغییر کنه و بوی خامی آرد گرفته بشه وقتی ارد به رنگ دلخواه رسید نشاسته ذرت و شیر خشک را روش الک می کنیم و کمی تفت میدهیم.

حدود دو الی سه دقیقه زیاد تفت ندهید چون شیر خشک میسوزه و تلخ میشه بعد از روی حرارت بر میداریم تا کمی خنک بشه و باز آردها را دو بار الک می کنیم.

داخل تابه میریزیم و روغن ها اضافه می کنیم و تفت میدهیم حدود ده دقیقه تا به رنگ دلخواه برسه حرارت را خاموش می کنیم و شربت را کم کم میریزیم و مرتب هم میزنیم تا یکدست بشه بعد روی حرارت میزاریم و مرتب هم میزنیم تا حلوا سفت بشه و یک جا جمع بشه.

بعد از روی حرارت بر میداریم کمی که از دما افتاد داخل ظرف مورد نظر میریزیم و روش را تزیین می کنیم من با قاشق طرح دادم و داخل قیف حلوا ریختم و شکوفه زدم.

این حلوا بسیار لطیف و خوشمزه هست حتما امتحان کنید.