این هم از خاچاپوری که نوعی نان با فیلینگ پنیر هست و مختص گرجستان هست. البته فیلینگ رو میتونید بنا به ذائقه تغییر بدید.
مواد لازم برای خمیر خاچاپوری
- آب ولرم ۹۰ میلی لیتر
- شکر نصف قاشق چایخوری
- خمیرمایه خشک فوری ۳ گرم ( یا ۱ قاشق چایخوری سرخالی)
- نمک نصف قاشق چایخوری
- آرد سفید الک شده ۱۵۰ گرم
- روغن مایع ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای برای فیلینگ خاچاپوری پنیری
- پنیر موزارلا یا چدار یا فتا (بسته به ذائقتون) ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد (سفیده و زرده رو جدا کنید)
- آرد ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه خاچاپوری ارمنستانی پنیری با پنیر فتا صبحانه
برای شروع ابتدا شکر رو در آب حل کرده، خمیرمایه رو اضافه کرده کمی هم زده، روی ظرف رو میپوشونیم و ۱۵ دقیقه صبر میکنیم تا خمیرمایه عمل کنه.
سپس آرد رو الک کرده، آرد رو کم کم به خمیرمایه آماده شده اضافه کرده و خوب ورز میدیم تا خمیر نرمی بدست بیاد که به دست نچسبه. (آرد رو یک دفعه اضافه نکنید چون ممکنه آرد کمتری نیاز بشه و در این صورت خمیرتون سفت میشه).
روغن رو اضافه کرده و مجدد ورز میدیم. کف ظرف رو چرب کرده، خمیر رو در ظرف قرار داده سطح خمیر رو هم چرب میکنیم و روی ظرف رو میپوشونیم.
خمیر رو به مدت یک ساعت و نیم در جای نسبتا گرم استراحت میدیم. برای فیلینگ پنیر رو به همراه سفیده تخم مرغ و آرد خوب مخلوط کرده، خمیر رو بعد از استراحت روی سطح آردپاشی شده ورز داده، هوای اون رو گرفته، روی کاغذ روغنی باز میکنیم.
خمیر رو به همراه کاغذ در سینی فر گذاشته، در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ربع ساعت قرار میدیم تا بپزه (مدت پخت بستگی به فر دارد).
اواخر پخت میتونید زرده تخم مرغ و کمی کره رو روی نان قرار داده و مجدد داخل فر بذارید یا اینکه زرده رو نیمرو کرده به همراه کره روی نان قرار بدید. نوش جان