نون شکلاتی یه نون خوشمزه و راحته و حتما بچه ها عاشقش میشن. این نون خیلی نرمه و در مدت طولانی بیات نمیشه و حتی میتونید تو فریزر هم نگهداری کنید.
مواد لازم برای تهیه نان صبحانه شکلاتی ساده
- تخم مرغ یک عدد
- شکر ۵۰ گرم
- نمک نوک قاشق چایخوری
- شیر ولرم ۸۰ گرم
- خامه صبحانه ۸۰ گرم
- کره ۱۵ گرم
- پودر خمیر مایه ۴ گرم
- پودر کاکائو ۳۰ گرم
- آرد ۲۷۰ گرم
دستور پخت نان شکلاتی ساده برای صبحانه و عصرانه
برای شروع ابتدا شیر ولرم، خمیر مایه، شکر، نمک، خامه و تخم مرغ رو بریزید داخل کاسه همزن و کمی بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.
بعد پودر کاکائو رو اضافه کنید و در آخر هم آرد رو کم کم و در چند مرحله اضافه کنید تا یه خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد.
حواستون باشه آبخوری آردها با هم فرق داره، پس آرد رو کم کم اضافه کنید.
توجه داشته باشید که خمیرتون نباید سفت بشه و باید خیلی نرم و لطیف بشه.
خمیر رو حسابی با دست ورز بدید. حدود یک ربع ورز دادن کافیه.
من با همزن با پره خمیرگیر ده دقیقه زدم و در اواسط هم زدن وقتی خمیر جمع شد. وقتی خمیر جمع شد، کره نرم شده رو بهش اضافه کنید و بعد شروع کنید به زدن تا یه خمیر نرم و لطیف به دست بیاد.
بعد از ورز دادن، وقتی خمیر رو با دست باز میکنید باید کش بیاد و زود جدا و پاره نشه.
اگه خمیر زود جدا و پاره بشه یعنی خوب ورز نخورده.
سپس خمیر رو داخل ظرفی که چرب کردید بذارید و روش رو بپوشونید و حداقل به مدت یک ساعته زمان بدید تو دمای محیط استراحت منه و حجم خمیر دو برابر بشه.
بعد از استراحت، با ورز دادن پف خمیر رو بگیرید و به پنج تا چونه تقسیم کنید.
سعی کنید چونه ها یک اندازه باشه، میتونید همه چونهها رو وزن کنید.
سپس چونه هارو به شکل بیضی پهن کنید و برش بزنید.
برای تهیه نون شکلاتی مغزدار میتونید برای وسط نون از نوتلا یا انواع کرم ها هم استفاده کنید.
خمیر رو رول کنید و داخل قالب با قطر ۲۰ سانتیمتر بچینید و روش رو بپوشونید و بذارید استراحت کنه. بهتره کف و دیواره های قالب رو کاغذ روغنی پهن کنید و بپوشونید.
استراخت خمیر برای بار دوم باعث میشه تا حجم نون شکلاتی دو برابر بشه. تقریبا ۴۵ دقیقه برای استراحت دوم کافیه.
بعد با شیر رومال کنید و بذارید و فر از قبل گرم شده. دمای فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد و زمان ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برای پخت. اما قبل از خارج کردن از فر باز هم چک کنید. نوش جان
طرز تهیه نان شکلاتی مغزدار
مواد لازم:
- شیر گرم ۱۳۰ گرم
- خمیر مایه ۶ گرم
- شکر ۳۰ گرم
- نمک ۶ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- آرد ۳۰۰ تا ۳۳۰ گرم بسته به نوع آرد و اندازه تخم مرغ
- کره نرم ۵۰ گرم
- برای لای خمیر کرم کاکائو فندقی
- در صورت تمایل گردوی خرد شده
طرز تهیه:
شیر و خمیر مایه رو مخلوط کنید شکر و نمک رو اضافه و مخلوط کنید تخم مرغ رو اضافه و مخلوط کنید بیشتر آرد رو اضافه کنید کمی کنار بذارید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خمیر شل بود باقی آرد رو اضافه کنید خمیر رو کمی ورز بدین بعد کره رو اضافه کرده ورز بدین تا کاملا جذب خمیر بشه. خمیر رو به سطح کار بکوبید و تا کنید تا کاملا یکدست بشه.
خمیر رو استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. خمیر آماده رو با وردنه به ضخامت نیم سانت به شکل مربع پهن کنید روی سطح خمیر کرم کاکائو بمالید و رول کنید و برش بزنید و طوری که برش ها رو به بالا باشه بپیچید.
من در نهایت خمیر رو به شکل گرد پیچیدم و داخل قالب ۲۰ که با کره نرم چربش کرده بودم قرار دادم شما میتونید به صورت پیچ بلند هم داخل سینی قرار بدین.
روی خمیر رو با کیسه بپوشونید و در محیط گرم استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. من کمی گردوی خرد شده هم روی نون پاشیدم.
داخل فر گرم با دمای ۲۰۰ درجه قرار بدین تا وقتیکه کاملا طلایی بشه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه.
نوش جان.
روش دومطرز تهیه نون شکلاتی
مواد لازم
- آرد سفید الک شده پانصد و بیست گرم (از آرد سه صفر استفاده کنید)
- پودر خمیر مایه فوری یک قاشق سر پر غذاخوری
- تخم مرغ دو عدد
- شکر یک چهارم لیوان
- کره نرم شصت گرم
- شیر ولرم یک سوم لیوان
- آب ولرم یک سوم لیوان
- نمک یک قاشق چایخوری
- شکلات صبحانه مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا پودر خمیر مایه را به همراه یک سوم لیوان آب پنجاه درجه و نصف قاشق غذا شکر مخلوط کرده و در ظرف را بذارین و ده دقیقه در جای گرم بذارین تا عمل بیاد(کف کنه) کلیه مواد را یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید.
حالا نمک و تخم مرغ را مخلوط کنید و بعد خمیر مایه عمل آمده شکر و شیر را به مخلوط اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد کره نرم خرد شده را اضافه کنید آرد را کم کم وطی چند مرحله اضافه کنید و خوب با دست مخلوط کنید و ده دقیقه خوب ورز بدین و اگر خمیر کمی چسبنده بود آرد زیاد به خورد خمیر ندین.
چسبندگی کم با ورز دادن زیاد از بین میره و تا جایی که می تونید آرد اضافی به خمیر نزنید حالا خمیر را ده دقیقه ورز بدین تا جایی که اگر گوشه خمیر را بکشید کش بیاد و پاره نشه حالا خمیر را در ظرف چرب بذارین و رویظرف سلفون بکشید و روی آن پارچه ضخیم بکشید و دو ساعت در جای گرم استراحت بدین تا خمیر پف کنه و حجم آن دو برابر بشه.
بعد از استراحت پف خمیر را بگیرید و کمی ورز بدین و خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و در سطح آرد پاشی هر قسمت خمیر را به صورت مستطیل بیست در سی باز کنید و روی خمیر نوتلا بریزید و کامل پخش کنید و خمیر را از ضلع بزرگتر رول کنید و با چاقوی تیز خمیر را طولی از وسط برش بزنید.
دو قسمت خمیر را با هم ببافید طوری که قسمت برش خرده روی بافت باشه و قسمت دوم خمیر را هم به همین ترتیب درست کنید و دو بافت خمیر را داخل قالب (قالب من سی در ده) چرب یا کاغذ روغنی انداخته کنار هم بذارین و مجدد روی ظرف سلفون بکشید و چهل و پنج دقیقه دیگه در محیط استراحت بدین.
در طول استراحت دوم فر را در دمای صد و هشتاد تنظیم کنید تا گرم بشه و بعد از استراحت دوم روی سطح خمیر را با زرده تخم مرغ رومال کنید و مغز آفتابگردان یا پرک بادام بپاشید و چهل و پنج دقیقه داخل فر بذارین تا خوب پف کنه و اطرافش طلایی بشه و در آخر کمی گریل را روشن کنید تا طلایی بشه.