در این مطلب موارد زیر در مورد تغذیه قبل از بارداری و مواد غذایی ای که شانس باروری را افزایش می دهند، مطرح شده است.

اصول تغذیه صحیح برای افزایش شانس باروری

متخصصان توصیه می کنند که زوج ها حداقل چهار ماه قبل از بارداری، اصول تغذیه صحیح را رعایت کنند و البته اگر زودتر هم شروع کنند، بهتر خواهد بود. مثلی است که می گوید: «ما همان چیزی هستیم که می خوریم». برای آن که سیستم بدن ما خوب فعالیت کند و اسپرم و تخمک سالم بسازد، باید «سوخت» مناسب و ایده آل به بدن برسانیم. به عبارت دیگر، تغذیه مناسب برای سلامتی ضروری است. به این ترتیب، بدن می تواند کمبود مواد حیاتی را جبران کند. یک دلیل دیگر برای رعایت این زمان، آن است که تولید اسپرم های جدید در مردان و آمادگی تخمک برای تخمک گذاری، چهار ماه طول می کشد.
غذایی که می خوریم، بر تک تک سلول های بدن ما تأثیر می گذارد و تغذیه سالم، نوزاد سالم به بار می آورد. تغذیه مناسب مردان نیز موجب فعالیت جنسی و اسپرم سالم می شود. تحقیقاتی که در مورد میزان زاد و ولد در سال های قحطی انجام شده، نشان می دهد که تغذیه نامناسب به مشکلات باروری می انجامد.
ناتوانی در تولید مثل، در واقع یکی از علائم تغذیه نامناسب است. تعدادی از دانشمندان درباره ارتباط حیاتی بین تغذیه و رشد جنین، تحقیقاتی انجام داده اند. تحقیقات این دانشمندان، توجه ما را به تأثیر کمبود مواد مغذی بر تولید مثل جلب می کند. بر اساس این تحقیقات، بسیاری از نقص های مادرزادی احتمالی، می تواند با تغییر رژیم کم شود و یا از بین برود.
می توانید از پزشک خود بخواهید که شما را به یک متخصص تغذیه معرفی کند که در امر تغذیه برای دوران بارداری و قبل از آن تبحر داشته باشد. او می تواند مصرف مواد غذایی و کمبودهای احتمالی شما را بررسی و دستور غذایی مناسبی برایتان تجویز کند
فرد متخصص بعد از چهار ماه، دوباره ارزیابی را تکرار می کند و برای حفظ تعادل، برنامه غذایی جدیدی به شما میدهد تا بارداری انجام شود و دوره ایده آل خود را طی کند.

اهمیت چربی ها در رژیم غذایی باروری

مواد غذایی لازم برای افزایش باروری

دو نوع اسید چرب وجود دارد که بدن قادر به ساختن آن ها نیست و از آنچه می خوریم، باید تأمین شوند. برخلاف تصور عامه، تمام چربی ها بد نیستند. با وجود این، وقتی برای خوردن شیرینی خامه ای و شکلات های مضری که در گوشه یخچال به کمین نشسته اند، دست دراز می کنید، بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که اغلب ما چربی های مضر را بیش از اندازه مصرف می کنیم و حال آنکه از چربی های مفید، حتی به اندازه کافی هم استفاده نمی کنیم. بعضی از چربی های مفید به عنوان «چربی های اساسی» شناخته شده اند. چربی های بد در واقع همان چربی های اشباع شده اند. شکلات و خامه در این دسته جای دارند.

چربی های اساسی

چربی از موادی به نام اسیدهای چرب تشکیل می شود. دو نوع اسید چرب وجود دارد که بدن ما نمی تواند آن را بسازد و از غذایی که می خوریم، تأمین می شود. این چربی ها به اسیدهای چرب اساسی (EFAs) معروف هستند و اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک نامیده می شوند. این دسته از مواد، برای سلامت فرد ضرورت حیاتی دارند.
همچنین برای گرم نگهداشتن بدن، نرمی پوست و شریان ها و تنظیم هورمون ها به این چربی ها نیاز داریم. در واقع این دسته از مواد، بر تمام سیستم ها و از آن جمله سیستم تولید مثل، تأثیری به سزا دارند.
بدن ما به کمک چربی های اساسی، مواد مفیدی به نام «پروستاگلاندین» می سازد که مانند هورمون عمل می کنند و اگر تنظیم این مواد در بدن به هم بخورد، ممکن است بارداری دچار مشکل شود. البته این کمبود در بعضی افراد، با مصرف بیشتر منابع سرشار از این مواد، برطرف می شود.
پروستاگلاندین یکی از موادی است که اسپرم از آن تغذیه می کند. بنابراین، وجود چربی های اساسی در رژیم غذایی مردان مفید است. منی افرادی که اسپرم کافی ندارند، فاقد پروستاگلاندین است.
چربی های ضروری در انواع روغن ها، ماهی های روغنی، انواع مغز و دانه یافت می شود. با خوردن مشتی دانه روغنی به طور روزانه با استفاده از روغن های خوب در غذا و سالاد، نیاز بدن به این مواد تأمین می شود. استفاده از ماهی های روغنی، مانند ساردین یا گورماهی نیز توصیه می شود.

چربی های اشباع شده

اگرچه چربی های اشباع شده برای فعالیت استروژن مفید هستند، اما تأثیری منفی بر باروری دارند. رژیمی که از چربی های اشباع شده سرشار باشد، مصرف چربی های ضروری در بدن را نیز محدود می کند. چربی های اشباع شده در دمای منزل (دمای معمولی)، معمولا به صورت جامد هستند. این مواد عمدتا منبع حیوانی دارند. از این رو، شاید لازم باشد مصرف غذاهای لبنی (مانند کره، تخم مرغ، شیر پرچرب، ماست و پنیر) و گوشت را محدود کنید.

اهمیت فیبرها در رژیم باروری

مشاهده شده است که یک برنامه غذایی سالم و سرشار از مواد فیبردار از میزان بالای فلزات سمی مانند سرب، در بدن می کاهد. وجود فیبر به میزان کافی در رژیم غذایی، از سه جنبه برای بدن مفید است. وجود فیبر باعث می شود مواد غذایی، به طور پیوسته و منظم جذب شوند. همچنین، به تولید موادی کمک می کند که با آسیب ناشی از «رادیکال های آزاد» مبارزه می کنند. رادیکال های آزاد، همان مولکول های آزادی هستند که به بافت بدن انسان و حیوان آسیب می رسانند و گمان می رود نقشی اساسی در روند پیری داشته باشند. علاوه بر این، وجود فیبر به سلامت روده ها کمک می کند و مانع يبوست می شود. این امر به خصوص برای باروری زنان اهمیت دارد؛ زیرا آنها باید مواد شیمیایی، فلزات سمی سنگین و دیگر سمومی را که تأثیری منفی بر سیستم تولید مثل دارند، دفع کنند. مشاهده شده است که یک رژیم سالم و سرشار از مواد فیبری، از جمع شدن بیش از حد فلزات سمی مانند سرب، در بدن می کاهد. همچنین برای آنکه سیستم تولید مثل زنان، در حد ایده آل تنظیم و متعادل بماند، همواره باید استروژن (هورمون زنانه) جدید جایگزین استروژن قبلی شود. فیبر موجود در غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات، بدن را در انجام این کار توانا می سازد. برای افزایش جذب فیبر می توان از میوه و سبزیجات تازه (پخته یا خام)، غلات سبوس دار، حبوباتی مانند لوبیا، دانه های گیاهی و پسته، بادام و امثال آن استفاده کرد.

اهمیت کربوهیدرات ها در رژیم غذایی باروری

توصیه می شود که تا سر حد امکان از مصرف کربوهیدرات های ساده اجتناب کنید و به مصرف کربوهیدرات های مرکب بیفزایید. کربوهیدرات ها هم مانند چربی ها، انرژی بدن را تأمین می کنند و بر دو دسته اند: ساده و پیچیده. کربوهیدراتهای ساده (قندها) ، در غذاهایی مانند کیک، بیسکویت، مربا و عسل یافت می شوند. کربوهیدرات های پیچیده، در آردهای کامل و غلات سبوس دار یافت می شوند. ماکارونی هایی که از آرد گندم خالص درست شده اند و نیز سیب زمینی، سرشار از این ماده اند.
توصیه میشود که تا حد امکان، از مصرف کربوهیدرات های ساده اجتناب کنید و به مصرف کربوهیدرات های مرکب بیفزایید و البته دلایلی چند برای این کار وجود دارد. کربوهیدرات های ساده در غذاهایی یافت می شوند که میزان قند و چربی آن ها بالاست و از مواد دیگر کمتر برخوردارند. در نتیجه، این غذاها از لحاظ مواد مغذی غنی نیستند و اگر رژیم غذایی شما عمدتا بر این غذاها متکی باشد، احتمالا تمام مواد لازم را دریافت نخواهید کرد.
وانگهی، اگر کربوهیدرات های ساده به تنهایی مصرف شوند، قند خون را دچار نوسان می کنند و ممکن است چرخه هورمونی را نیز نامنظم سازند. اگر می خواهید این ماده را مصرف کنید، بهتر است آن را با انواع پیچیده و مرکب آن ترکیب کنید تا از نوسان قند خون کاسته شود و بهتر از آن اینکه از مصرف قند یا غذاهای آماده ای که اساسا از قندهای ساده تشکیل شده اند، خودداری کنید.

لزوم مصرف پروتئین در رژیم باروری

مصرف کم پروتئین از احتمال بارداری می کاهد. از این رو، زنان باردار باید از غذاهای پروتئینی بسیار مناسب استفاده کنند. از آنجا که اغلب ما پروتئین لازم را از طریق گوشت، لبنیات و سبزیجات تأمین می کنیم، باید دقت خاصی در این مورد داشته باشیم.

نقش روی در افزایش شانس باروری مردان و زنان

تحقیقات بسیاری درباره روی و تأثیر آن بر بدن انجام شده است. شواهد قابل توجهی دال بر آن است که روی برای باروری در مرادن و زنان اهمیت دارد. اگر مقدار روی در بدن در حد ایده آل نباشد، باروری مشکل می شود و این احتمال نیز وجود دارد که کودکانی که تحت این شرایط به دنیا می آیند، از وزن مناسب برخوردار نباشند و مشکلات محتمل دیگری نیز داشته باشند. وجود روی در بدن، به چند دلیل اهمیت دارد: در رشد فرد، بهبود بیماری و مقابله با تنش مؤثر است. همچنین، سلامت سیستم مغز و اعصاب را تأمین و به رشد جنین کمک می کند. علاوه بر این، انرژی ذخیره شده را حفظ می کند و توان ما را برای حفظ سیستم ایمنی بالا می برد. تحقیقات زیادی درباره روی و تأثیر آن بر بدن انجام شده است. شواهد قابل توجهی دال بر آن است که این ماده، برای باروری در مردان و زنان اهمیت دارد.

تأثیر روی در افزایش باروری مردان

پژوهش های متعدد درباره تأثیر روی بر مردان، نشان داده است که اگر مقدار روی در بدن در حد ایده آل نباشد، باروری مشکل می شود و این احتمال نیز وجود دارد که کودکانی که تحت این شرایط به دنیا می آیند، از وزن مناسب برخوردار نباشند و مشکلات محتمل دیگری نیز داشته باشند. روی برای رشد مناسب اسپرم ضروری است. علاوه بر این، فقدان روی باعث میشود که اسپرم در تخمک نفوذ نکند. این ماده برای ساختن هورمونهای تولیدمثل، مانند استروژن و پروژسترون نیز ضروری است و بالاخره اینکه روی، نقشی اساسی در تقسیم سلولی دارد.

تأثیر روی در افزایش باروری زنان

بر اساس تحقیقات، میزان مس موجود در بدن زنانی که مشکل بارداری دارند، بالا و میزان روی در آن ها پایین است. این تحقیقات، همچنین نشان داده است که قرص های ضدبارداری، مانع جذب روی می شوند. دیگر آنکه اگر مقدار روی در بدن به اندازه کافی نباشد، بارداری مشکل می شود و این احتمال نیز وجود دارد که کودکانی که تحت این شرایط به دنیا می آیند، از وزن مناسب برخوردار نباشند و مشکلات محتمل دیگری نیز داشته باشند.
با توجه به این یافته ها، باید مطمئن شد که در دوران بارداری و قبل از آن، رژیم غذایی از مقدار روی لازم برخوردار باشد. منابع سرشار از روی، عبارتند از: گوشت بره، بوقلمون، ماهی ساردین، پنیر سفت، مغز (گیاهک گندم، غلات سبوس دار، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس، سبزیجاتی مانند شاهی آبی (بولاغ اوتی) ، اسفناج و نخود سبز و میوه هایی چون انجیر و زردآلوی خشک.

تأثیر منگنز در افزایش شانس باروری

منگنز نیز مانند روی برای جلوگیری از نازایی در زنان و مردان مؤثر است. این ماده برای کنترل میزان قند خون، حفاظت از سلول ها، تشکیل استخوان، پوست و بافت غضروفی مفید است. کمبود منگنز باعث کاهش میل جنسی نیز می شود. علاوه بر آن، کودکانی که با کمبود منگنز متولد می شوند، ممکن است دچار نقایص مادرزادی نیز باشند. یک رژیم مناسب آن است که منگنز لازم را تأمین کند. میوه های گرمسیری، مغزها (گردو، بادام، فندق و …)، انواع دانه ها و غلات سبوس دار، سرشار از منگنز هستند.

اهمیت مصرف سلنیوم برای باروری

نقش ویتامین ب 12 در باروری

مقدار کافی سلنیوم برای رشد سالم اسپرم ها نیز ضروری است. مقدار سلنیوم خون مردانی که کمتر از حد معمول اسپرم تولید می کنند، پایین تر از افراد معمولی است. سلنیوم، مادهای آنتی اکسیدان است. این اصطلاح، به گروهی از مواد اطلاق می شود که تصور می رود احتمال بروز سرطان، بیماری های قلبی و دیگر بیماریهای مربوط به سن را کاهش می دهند.
سلنیوم در پیشگیری از سقط جنین، نقایص مادرزادی و مسمومیت ناشی از فلزات سمی سنگین نیز مؤثر است. مقدار کافی سلنیوم، برای رشد سالم اسپرم ها نیز ضروری است. مقدار سلنیوم خون مردانی که کمتر از حد معمول اسپرم تولید می کنند، پایین تر از افراد معمولی است. سلنیوم در فندق و دانه هایی مانند آفتاب گردان و نیز در شیر، نان سبوس دار (البته اگر گندم آن در خاک غنی از سلنیوم رشد کرده باشد)، پنیر، تخم مرغ، مرغ، ماهی و آبزیان صدف دار یافت می شود.

نقش آهن در باروی

وجود آهن برای داشتن ماهیچه ها و خون سالم ضروری و در باروری زنان مؤثر است. از این رو، توصیه می شود که از غذاهای سرشار از آهن استفاده شود. گوشت لخم، تخم مرغ (در دوران بارداری باید مراقب بود که خوب پخته شود)، سبزیجات برگدار مانند اسفناج و بروکلی، منابع خوبی برای آهن هستند. آهنی که در غذاهای غیرگوشتی وجود دارد، به سهولت جذب بدن نمی شود. بنابراین، باید بیشتر از این مواد استفاده شود تا بدن به مقدار کافی این ماده را به دست آورد. ویتامین C به جذب آهن کمک می کند. بنابراین، توصیه می شود مصرف آهن و ویتامین C همزمان باشد. در چای و قهوه، ماده ای به نام کافئین وجود دارد که مانع جذب آهن می شود. بنابراین، توصیه می شود مصرف این مواد به حداقل برسد.

مصرف فولیک اسید برای افزایش شانس باروری

بدن انسان نمی تواند مقدار زیادی اسید فولیک را در خود ذخیره کند. در واقع ذخیره آن تنها برای دو یا سه ماه ممکن است. اسید فولیک به چند دلیل باید در رژیم غذایی زنان وجود داشته باشد. نخست اینکه این ماده، به ساختن سلول های خونی سالم کمک می کند و کمبود آن، باعث نارسایی خون (آنمی) می شود. دوم اینکه باعث جذب آهن در بدن می شود.
اسید فولیک برای ساختن مواد ژنتیکی نیز لازم است و نه تنها برای باروری، بلکه در دوران حاملگی هم اهمیت دارد. این اسید همچنین، در پیشگیری از فتق نخاعی مؤثر است. بدن انسان نمی تواند مقدار زیادی اسید فولیک در خود ذخیره کند. در واقع ما تنها می توانیم مقدار اسید فولیک مورد نیاز برای دو یا سه ماه را ذخیره کنیم. بنابراین، مصرف روزانه آن مهم است.
سبزیجات سبز و برگ دار، مارچوبه، مرکبات و جوانه گندم منابع خوبی برای اسید فولیک هستند. هر چه از چیدن این مواد بیشتر بگذرد، اسید فولیک آنها رو به کاهش می گذارد. بنابراین، تا حد ممکن باید این مواد را تازه استفاده کرد و از مدت طبخ آن ها کاست تا از حداکثر ارزش غذایی آن ها استفاده شود. برای آنکه اسید فولیک سبزیجات حفظ شود، می توانید سبزی ها را در سالاد بریزید، با بخار بپزید و یا در روغن بریزید و در ظرف را بگذارید تا با حرارت کم و بدون آب، همراه با سرخ شدن بپزد.
قرصهای ضدبارداری و دیگر داروها (آسپرین و داروهای سوءهاضمه) و نیز الكل، ممکن است میزان اسید فولیک خون را پایین آورند. بنا بر توصیه وزارت بهداشت بریتانیا، زنانی که می خواهند باردار شوند، علاوه بر مصرف غذاهای حاوی اسید فولیک، باید سه ماه قبل از بارداری و سه ماه بعد از آن، روزانه حدود ۴۰۰ میکروگرم (mcg) اسید فولیک را به صورت قرص استفاده کنند.

نقش ویتامین ب 12 در باروری

ویتامین B12 نقش زیادی در سلامتی عمومی بدن دارد و برای رشد و حفظ سیستم عصبی سالم، ضروری است. این ماده برای هضم غذا و تبدیل آن به انرژی، مؤثر و برای ساختن سلول های خونی ضروری است. فقدان این ویتامین، به نوعی کم خونی منجر می شود که بر عقیم شدن فرد تأثیر می گذارد. همچنین کمبود آن، از میزان تولید اسپرم می کاهد. بنا بر تحقیقات انجام شده، وجود این ماده توان باروری مردان را نیز افزایش می دهد. به ویژه رژیم غذایی زنان باید سرشار از این ویتامین باشد. بهترین منابع ویتامین B۱۲، فرآورده های حیوانی از قبیل شیر و پنیر هستند. ماهی های روغنی، مانند ساردین در درجه دوم قرار دارند. افرادی که صرفا گیاه خوارند، باید به مصرف ویتامین B۱۲ توجه داشته باشند.

نقش ویتامین ب 6 (پیریدوکسین) در باروری

برای آنکه پروتئین تبدیل به انرژی شود و عملکرد سیستم ایمنی و عصبی به خوبی صورت پذیرد، بدن ما به ویتامین B۶ نیاز دارد. مشاهده شده است که مصرف ویتامین B۶، به زنانی که مشکل بارداری دارند، کمک می کند. مشاهده شده است که مصرف ویتامین B۶ به زنانی که مشکل بارداری دارند، کمک می کند. این ماده در بعضی از زنان، موجب افزایش پروژسترون می شود. پروژسترون، هورمونی زنانه است که برای حفظ سلامت دیواره رحم و رشد تخمک بارورشده، ضروری است. بهترین راه برای افزایش ویتامین B۶، خوردن غذاهایی است که سرشار از این ویتامین باشند. سبزیجات (هر چه برگ آنها تیره تر باشد، بهتر است)، فندق، عدس، بادام زمینی، موز و خربزه از این دسته خوراکی ها هستند.

نقش ویتامین سی در باروری

ویتامین C آنتی اکسیدانی قوی است که برای رشد و سلامت بافت بدن و ترمیم زخم ها ضروری است. این ماده برای حفظ اسپرم و DNA آن نیز مؤثر است. وقتی اسپرم ها وارد بدن زن می شوند، پادتن ها آن ها را به یکدیگر می چسبانند و احتمال باروری تخمکها را کاهش می دهند. این ویتامین برای جلوگیری از چسبندگی اسپرم ها مؤثر است. این ویتامین در آب حل می شود و نمی تواند به مقدار زیاد در بدن ذخیره شود و اگر بیش از حد نیاز مصرف شود، بدن آن را دفع می کند. بدن انسان ویتامین C مورد نیاز خود را از راه غذا کسب می کند. حال آنکه بدن حیوانات، اغلب خود این ماده را می سازد. میوه ها و سبزیجات، منابع اصلی این ویتامین هستند. اگر روزانه پنج بار از میوه تازه و سبزیجات استفاده کنیم، نیاز روزانه خود را تأمین خواهیم کرد. پرتقال، توت فرنگی، کیوی، انگور، گوجه فرنگی، انبه، پاپایا (خربزه درختی) و هلو، سرشار از این ویتامین هستند.

نقش ویتامین آ در باروری

ویتامین A تمام بافت هایی را که سطوح داخلی و خارجی بدن را می پوشانند، سالم نگه می دارد. ویتامین A نه تنها برای رشد و سلامت پوست، مو و بینایی که برای تولید مثل نیز ضروری است و بافت های سطوح داخلی و خارجی بدن و نیز دیواره مهبل (واژن) و رحم را حفظ می کند. این ویتامین برای رشد کودک در دوران بارداری نیز لازم است. بنابراین، زنان قبل و بعد از بارداری باید به اندازه کافی ویتامین A مصرف کنند. اگر رژیم غذایی مناسبی رعایت شود، بدن به اندازه کافی ویتامین دریافت خواهد کرد. شیر، پنیر و زرده تخم مرغ منابع حیوانی خوبی برای این ویتامین هستند. بتاکاروتن که در هویج، پرتقال و سبزیجات زرد و سبز وجود دارد، در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

نقش ویتامین E در باروری

ویتامین E برای باروری زنان و نیز مردان مفید است. ویتامین E مانند ویتامین C و A، آنتی اکسیدانی قوی است. این مواد می توانند با رادیکال های آزادی که مربوط به سرطان، بیماری اکلیلی (مرتبط با سرخرگ ها) و نازایی هستند و باعث از بین رفتن سلول ها و پیری زودرس می شوند، بجنگند. ویتامین E برای باروری مردان و نیز زنان مفید است و برای افراد بالاتر از ۳۵ سال اهمیتی ویژه دارد. ویتامین E مانند روی، منگنز و ویتامین B۱۲ برای سلامتی و افزایش اسپرم ها مؤثر است. این ویتامین برای رشد و حفظ سلول های سالم و قوی به ویژه در خون لازم است. بنابراین، بهتر است مطمئن شوید که رژیم شما، به اندازه کافی حاوی ویتامین E و آنتی اکسیدان های دیگر باشد. انبه، سیب زمینی شیرین، بولاغ اوتی، آووکادو، اسفناج و روغن های گیاهی، مانند روغن زیتون، به اندازه کافی از ویتامین E برخوردارند.

نقش غذاهای طبیعی در افزایش شانس باروری

عده ای معتقدند که ارزش غذایی غذاهای طبیعی بیشتر از انواع دیگر است که البته این موضوع هنوز تحت تحقیق و بررسی است. برخی از متخصصان بر این باورند که استفاده از غذاهای طبیعی، در باروری افراد مؤثر است. بر اساس پژوهش های انجام شده در بریتانیا، با بررسی هزاران نفر که صاحب فرزند سالم شده اند، رعایت رژیمی سالم و متعادل، مبتنی بر استفاده هر چه بیشتر از غذاهای طبیعی است. محققان در این پژوهش مانند بسیاری از متخصصان، توصیه می کنند از غذاهای طبیعی استفاده شود که عاری از سموم دفع آفات باشند و تا جایی که ممکن است از مصرف غذاهایی که با آفت کش ها محافظت شده اند، خودداری شود، به ویژه زمانی که افراد تصمیم به بارداری دارند.
همچنین، عده ای معتقدند که ارزش غذایی غذاهای طبیعی، بیشتر از انواع دیگر است که البته پژوهشی در این مورد انجام نشده است. تا کنون بارها نسبت به خطر سموم محیطی هشدار داده شده و حداقل ۲۰۰ ماده شیمیایی معرفی شده که برای باروری مضر شناخته شده اند. متخصصان عقیده دارند که مصرف غذاهای طبیعی، دست کم خطر اینگونه مواد را کاهش می دهد.
آگاهی افراد از مزایای تغذیه مواد تازه طبیعی، روندی رو به رشد دارد. یک رژیم غذایی متناسب، برای تمام مراحل زندگی، از جمله برای دوره قبل از بارداری و بارداری، کاملا كفایت می کند. بنا بر تحقیقی که در سال ۱۹۹۴، در مرکز پزشکی کاربردی دانمارک انجام گرفت، بدن مردانی که غذای طبیعی می خورند، دو برابر افرادی که غذاهای متعارف مصرف می کنند، اسپرم می سازد. احتمالا مزایای غذاهای طبیعی از نظر علمی، در آینده بیشتر اثبات خواهد شد.

رابطه حفظ تندرستی و وزن مناسب با افزایش شانس باروری

رابطه حفظ تندرستی و وزن مناسب با افزایش شانس باروری

وزن کم و اضافه وزن بر بارداری تأثیر می گذارد. حفظ وزن ایده آل بدن برای سلامت عمومی فرد و نیز باروری مهم است. کم وزنی و نیز وزن زیاد بر بارداری تأثیر می گذارد.علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سخت و یا پرخوری، می تواند عاملی برای مشکلات نازایی باشد. وزن زیاد در زنان مانع تخمک گذاری می شود. پژوهش ها نشان داده است که حتی کم کردن مقدار کمی از وزن، همراه با تنظیم هورمونی و منظم کردن قاعدگی، احتمال باروری را افزایش می دهد. از این رو، متخصصین همواره به حفظ وزن مناسب و تغذیه سالم و مقوی توصیه می کنند. زنان باید مدت ها قبل از بارداری، به وزن ایده آل برسند و آن را حفظ کنند. این امر باعث تنظیم هورمون ها و بالا بردن امکان بارداری می شود.