کیک اسفنجی زرده و سفیده باهم یه کیک خیلی راحته و تنها با سه ماده اصلی یعنی آرد، تخم مرغ و شکر و کمی وانیل درست میشه. پف کیک از هم زدن سفیده و زرده هستش و نیازی به بکینگ پودر نداره. این بافت خیلی نرم و اسفنجیای داره و برای خامه کشی خیلی مناسبه. در ادامه با دستور پخت کیک اسفنجی زرده و سفیده باهم مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی زرده و سفیده باهم
- تخم مرغ 5 عدد
- آرد یک و یک سوم پیمانه (برابر با 190 گرم)
- شکر 1 پیمانه سر خالی ( 170 تا 180 گرم بسته به ذائقه)
- وانیل 1 قاشق چایخوری
طرز پخت كيك اسفنجي بدون جدا كردن زرده و سفيده
مرحله اول، مخلوط کردن تخممرغ و شکر
برای شروع تخممرغها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید، شکر و وانیل رو اضافه کنید و حدود 7 تا 8 دقیقه با همزن بزنید تا خوب باهم دیگه مخلوط بشن و به یک ترکیب کاملاً سفید و پوک برسید.
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
آرد رو سه مرتبه الک کنید و کم کم و طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن یا لیسک هم بزنید در حدی که آرد مخلوط بشه. در زمان هم زدن چند مرتبه دور گیری کنید تا آرد به طور کامل با مواد مخلوط بشه.
مرحله سوم، پخت کیک
کف قالب رو کاغذ روغنی بیندازید و دیوارههای قالب رو کمی چرب کنید. مایه کیک رو وسط قالب بریزید. قالب رو 3 مرتبه آروم به سطح کار بکوبید تا هوای اضافی خارج بشه و در فر که از یک ربع قبل گرم شده بذارید و با دمای 180 درجه سانتیگراد حدود 35 تا 45 دقیقه زمان بدید تا کامل بپزه.
نکات مهم و فوت و فن های پخت اسفنجی زرده و سفیده باهم
- قالب شماره 19 با ارتفاع 10 سانتیمتر برای این مقدار مواد مناسبه.
- بعد از پخت کیک حتما اجازه بدید تا کیک خنک بشه و بعد از قالب خارج کنید تا کیکتون آسیب نبینه.
- وزن این کیک حدود 500 گرم میشه که با توجه به به نوع دیزاین و فیلینگ وزن نهایی بین یک کیلو و دویست تا یک کیلو و نیم متغیره و برای 8 تا 10 نفر بزرگسال مناسبه. ولی با توجه به میزان خامه و فیلینگ ممکنه برای تعداد کمتر یا بیشتری مناسب باشه.
- اگه خواستید کیک اسفنجی کاکاپویی زرده و سفیده باهم درست کنید، یک قاشق غذاخوری آرد کم کنید و یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کنید.
سلام اگه بخوام بهش اسانس موز اضافه کنم چقد اضافه کنم ایا مقدار وانیل تغییر میکنه
سلام. تا حالا با اسانس موز امتحان نکردم. ولی به نظرم یک تا دو قاشق اسانس موز رو با وانیل جایگزین کنید مشکلی پیش نمیاد.
عزیزم هرگز نباید مقدار اسانس رو با قاشق سنجید. اسانس تلخ هست و در حد چند قطره کفایت میکنه
درست میگی مهتاب جان. ممنون. منطور پودر وانیل هست و وانیل مایع همون طور که گفتی در حد چند قطره کافیه.
عزیزم ب ازای هر تخم مرغ ک ب دستور اضافه کنم یک چهارم وانیل بریزم ؟ یعنی واسه ۷ تخم مرغه یک قاشق و نیم وانیل بریزم توی کیک؟
یک قاشق چای خوری سر پر کافیه.
یعنی به ازای هر تخم مرغ یک چهارم قاشق چای خوری اضافه نکنم؟
سلام خسته نباشید ببخشید تخم مرغ و شکر رو تا چ فرمی بگیره بزنیم مثلا خیلیا میگن روبانی شکل دقیقا چجور میشه
سلام عزیزم. حدود 7 تا 8 دقیقه با همزن بزنید تا خوب باهم دیگه مخلوط بشن و به یک ترکیب کاملاً سفید و پوک برسید.
واسه شکلاتی میشه دو قاشق از ارد کم کنم بهش دو قاشق پودر کاکائو اضافه کنم ؟