خورش قورمه سبزی با لوبیا چیتی کمی با قورمه سبزی اصیل تفادت داره، اما به امتحانش میارزه. برای پخت قورمه سبزی هر چقدر زمان پخت رو طولانیتر کنید و حرارت شعله رو کمتر کنید، توی طعم و مزه و شکل قورمه سبزی تأثیر بهتری میذاره. در ادامه با دستور پخت خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه خورشت قورمه سبزی با لوبیا چیتی برای 4 نفر
- گوشت خورشتی تکه ای 250 گرم
- سبزی قرمه خرد و سرخ شده 2 پیمانه
- لوبیا چیتی یک و نیم پیمانه
- پیاز 2 عدد
- لیمو عمانی 5 عدد
- رب انار 1 قاشق غذاخوری سرخالی (به دلخواه)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه قورمه سبزی با لوبیا چیتی
مرحله اول، خیس دادن لوبیا چیتی
لوبیا چیتی رو به مدت 2 تا 3 ساعت با آب سرد خیس بدبد و سپس آبکشی کنید.
مرحله دوم، تفت دادن گوشت خورشتی با پیاز داغ
پیازها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و به همراه مقداری روغن تفت بدید. وقتی که پیاز سبک شد و آبش کشیده شد، زردچوبه و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه. فقط نمک رو اضافه کنید چون که هم ید نمک ازبین میره و هم گوشت سفت میشه و دیر میپزه.
مرحله سوم، اضافه کردن سبزی و لوبیا چیتی
وقتی که گوشت تفت خورد، سبزی قورمه سبزی رو اضافه کنید و سبزی رو با گوشت کمی تفت بدید و مرتب هم بزنید. سپس لوبیا چیتی خیس خورده رو اضافه کنید و هم بزنید تا با گوشت و سبزی مخلوط بشه. روی حرارت کم و بدون آب حدود نیم ساعت مواد رو تفت بدید. با این کار لوبیا چیتی با وجود زمان پخت طولانی قورمه سبزی نه له نمیشه و نه پوستش جدا میشه.
در ادامه 2 از لیمو عمانیها رو خرد کنید. هسته و پوستش رو جدا کنید و فقط قسمت سیاه لیمو عمانی رو به خورشت اضافه کنید. اگه پرک لیمو عمانی دارید دیگه نیازی به خرد کردن لیمو عمانی نیست. سپس 5 تا 6 لیوان آب جوش به خورشت اضافه کنید و وقتی که آب به جوش اومد حرارت شعله رو کم کنید و بذارید حدود 3 تا 4 ساعت آروم بپزه.
مرحله چهارم، اضافه کردن لیمو عمانی و نمک
لیمو عمانی ها رو با چنگال سوراخ کنید و چند دقیقه داخل آب بجوشونید تا تلخیش گرفته بشه. سپس آبکشی کنید و یک ساعت قبل از اتمام پخت قورمه سبزی، داخل خورشت بندازید. در نیم ساعت آخر پخت خورشت در صورت دلخواه رب انار رو به خورشت اضافه کنید و کمی یخ یا آب سرد به خورشت اضافه کنید تا همه روغن رو پس بده یا به اضطلاح روغن بندازه. در آخر هم قورمه سبزی رو بچشید و نمک و فلفل رو تست کنید. قورمه سبزی رو داخل بشقاب بریزید و به همراه برنچ کته یا آبکش سرو و نوش جان کنید.