کیک آلبالو بدون فر بینظیره و بافت عالی هم طعمش فوقالعادهای داره. اگه تو فصل آلبالوی تازه هستید حتما این کیک آلبالوی تازه رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید. در ادامه با دستور پخت کیک آلبالو باشیر بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کیک آلبالو با شیر بدون ماست
- آلبالو بدون هسته 1 پیمانه
- آرد سفید قنادی دو و نیم پیمانه
- شکر یک و نیم پیمانه
- تخم مرغ 4 عدد
- شیر یک سوم پیمانه
- روغن مایع سه چهارم پیمانه
- بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- وانیل 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک آلبالو بدون ماست با شیر بدون فر مرحله به مرحله
مرحله اول، مخلوط کردن مواد مایع
برای شروع ابتدا تخم مرغ و شیر رو از 1 ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشن. سپس تخم مرغ رو به همراه وانیل داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن هم بزنید. سپس شکر رو اضافه کنید و حدود پنج دقیقه هم بزنید تا سفیده حجیم و کشدار بشهو در ادامه به ترتیب روغن مایع و سپس شیر رو به مواد اضافه کنید و بعد از اضافه کردن هریک مواد رو به مدت 30 ثانیه هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر در قابلمه
مرحله دوم، اضافه کردن آرد
در این مرحله آرد رو با بیکینگ پودر با هم مخلوط کنید و سپس 3 مرتبه الک کنید. سپس آرد رو کم کم و طی 3 مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید.
مرحله سوم، ریختن مواد داخل قالب
قالب با قطر 20 سانتیمتر رو انتخاب کنید و کفش رو کمی پرب و آرد پاشی کنید یا با روغن جداکننده خوب چرب کنید. سپس یک سوم مایه کیک رو به آرومی داخل قالب بریزید و روش آلبالو رو به طور یکنواخت بریزید. یک سوم دیگه مواد رو بریزید و بازهم روش آلبالو بریزید و در آخر باقی مایه کیک رو بریزید و روی لایه آخر هم آلبالو ها رو بریزید. آلبالو به صورت لایه لایه داخل کیک ریخته میشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کشمشی ساده خانگی بدون فر روی گاز
مرحله پنجم، پخت کیک آلبالو داخل قابلمه روی گاز
یک قابلمه نسبتا بزرگ (بزرگتر ار قالب کیک) انتخاب کنید و از یک ربع قبل بذارید روی حرارت تا داغ بشه. سپس یک رینگ فلزی کف قابلمه بذارید. وقتی که قابلمه داغ شد، قالب رو روی رینگ فلزی بذارید و درب قابلمه رو دمکنی بپیچید و بذارید. حرارت رو کم کنید و به مدت یک ساعت و بیست دقیقه زمان بدید تا کیک آلبالو بپزه. سپس با سیخ چوبی کیک رو تست کنید و اگه مواد به سیخ نچسبید، یعنی کیک آمادهست. در غیر این صورت زمان بیشتری بدید تا کیک آلبالو بپزه.
برای پخت کیک آلبالو داخل فر میتونید قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 50 دقیقه بپزید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک ژله ای ساده بدون خامه بدون فر
طرز تهیه سس آلبالو برای کیک آلبالو
به دو روش میتونید سس آلبالو درست کنید:
روش اول درست کردن سس آلبالو
ابتدا دو لیوان آلبالو بردارید و هستههاشو جدا کنید. آلبالوها رو داخل یک قابلمه بریزید و نصف لیوان آب اضافه کنید. قابلمه رو روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد. سپس با گوشت کوب برقی یا معمولی آلبالو ها رو پوره کنید. سپس 9 قاشق غذاخوری شکر و 2 قاشق غذاخوری سرپر نشاسته ذرت اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا خوب مخلوط بشه. حرارت رو کم کنید و مواد رو مدام هم بزنید تا غلیظ بشه. ئقتی که به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید و وقتی که خنک شد روی کیک که پخته و خنک شده بریزید.
روش دوم درست کردن سس آلبالو
در این روش 2 لیوان آلبالو با هسته رو به همراه نصف لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا بپزه. وقتی که آلبالو پخت و نرم شد، صافش کنید و با پشت قاشق فشار بدید تا گوشت آلبالوها ازهسته جدا بشه و پوره آلبالو بره تو کاسه زیرش. سپس پوره آلبالو رو روی حرارت بذاریدو 9 قاشق غذاخوری شکر و 2 قاشق غذاخوری سر پر نشاسته ذرت بریزید و روی حرارت کم مدام هم بزنید تا به غلظت مناسب برسه. دقت کنید که در این مرحله کف روی مواد رو باید جدا کنید و دور بریزید. سپس سس آلبالو رو از روی حرارت بردارید و وقتی که خنک شد روی کیک بریزید یا تو ظرف در دار بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید و بعدا استفاده کنید.
این سس آلبالو خیلی خوشمزه ست و میتونید روی انواع کیکها و دسرها استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک رژیمی با آرد جو دوسر
طرز تهیه کیک آلبالو در تابه
این دستور برای دوستانی که شرایط استفاده از فر رو نداران یا راحت ترن که از تابه برای تهیه کیک های خونگیشون استفاده کنن شما با این دستور میتونین انواع کیک های میوه ای رو تهیه کنین.
مواد لازم برای تهیه کیک آلبالو تابه ای
- آرد ۲ لیوان
- ماست نصف لیوان
- شکر یک لیوان
- کره ۱۲۵ گرم
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
- تخم مرغ ۳ عدد
- آلبالو یک لیوان هسته گرفته
ابتدا کره نرم شده را باز شکر و وانیل حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید بعد تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و هر کدام را ۳۰ ثانیه میزنیم بعد ماست را به آن اضافه میکنیم و ۱۰ ثانیه میزنیم و بعد در آخر هم مخلوط آرد و بیکینگ پودر که قبلا با هم الک کرده ایم میریزیم.
کمی با لیسک هم میزنیم تا آرد پخش نشه و بعد با همزن دور کند حدود یک دقیقه میزنیم تا کاملا مایه کیک آماده بشه حالا مایه کیکمون رو در تابه ای که چرب شده و کاغذ روغنی انداخته شده میریزیم و بعد آلبالوها را با فاصله به شکل دلخواه میچینیم (من از مقداری شکلاتهای چیبسی ریزی هم استفاده کردم.)
حالا روی اجاق گاز شعله پخش کن رو میزاریم تابه را روی آن قرار میدهیم حرارت را کم میکنیم و روی تابمون یک دمکنی و در میگذاریم به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طول میکشه تا کیکمون آماده بشه. قبل از اینکه کیک را از تابه خارج کنین ابتدا با خلال دندون از پخت کیک مطمئن میشیم یعنی اگر مایه به خلال نچسبید کیک حاضر است.
شما هر کیکی رو میتونین به این روش روی گاز آماده کنین.
نوش جان.