خوراک قارچ و سیب زمینی سرخ کرده یه غذای ساده، سالم و ارزونه که میتونید کمتر از یک ساعت آمادهش کنید و به عنوان یک شام ساده و سبک با نون میل کنید. در ادامه با دستور پخت این غذای ساده با قارچ و سیب زمینی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه غذای ساده با قارچ و سیب زمینی سرخ کرده
- سیب زمینی متوسط 6 عدد
- قارچ 300 گرم
- فلفل دلمهای متوسط 1 عدد
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 2 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
با این مقدار مواد اولیه میتونید خوراک قارچ و سیب زمینی سرخ کرده برای 4 نفر تهیه کنید.
طرز تهیه غذای ساده با قارچ و سیب زمینی سرخ کرده
مرحله اول سرخ کردن سیب زمینی
ابتدا سیب زمینی ها رو سشته و پوست بگیرید و به صورت نگینی یا مکعبی، یک اندازه خرد کنید. سپس سیب زمینی ها رو با آب سرد شسته و خشک کنید. درادامه سیب زمینی ها رو داخل روغن سرخ کنید و وقتی که سرخ شد داخل صافی یا روی دستمال بریزید تا روغن اضافی گرفته بشه. دقت کنید که سیب زمینی نباید خیلی سرخ و برشته بشه.
وقتی که سیب زمینی سرخ شد، به دلخواه میتونید روش مقداری پود سیر بپاشید. اگه عطر و بوی سیر رو دوست دارید از پودر سیر استفاده کنید.
مرحله دوم، تفت دادن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنید و داخل تابه بریزید و حدود 3 تا 4 دقیقه روی حرارت کم تفت بدید و سپس از تابه خارج کنید و داخل بشقاب بریزید.
دقت کنید که فلفل دلمه رو نباید زیاد تفت بدید چون که تلخ میشه.
مرحله سوم، تفت دادن قارچ
در این مرحله داخل تابه مقدار کمی روغن بریزید و قارچ ها رو که ورقه ای یا مکعبی خرد کردید داخل تابه بریزید. سپس روی قارچ مقداری نمک بپاشید تا به خارج شدن آب قارچ کمک کنه. دو قاشق سوپخوری آبلیمو رو هم روی قارچ بریزید تا از تغییر رنگ و سیاهشدن قارچ در زمان تفت دادن جلوگیری کنه.
روی حرارت ملایم قارچ رو حدود هفت تا هشت دقیقه تفت بدید تا آب قارچ کامل کشیده بشه. سپس قارچ رو از تابه خارج کنید و داخل یک بشقاب بریزید.
مرحله چهارم، آماده کردن پیاز داغ
دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک یا نگینی تفت بدید. سپس پیاز رو داخل تابه بریزید و به همراه مقداری روغن تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه و خامی رب گرفته بشه. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه. سپس به اندازه ته استکان آب جوش بریزید و رب رو حل کنید.
مرحله پنجم، مخلوط کردن مواد
در این مرحله سیب زمینی سرخ شده،فلفل دلمه تفت داده شده و قارچ تفت داده شده رو داخل تابه پیاز داغ و رب گوجه فرنگی میریزیم و مواد رو هم میزنیم تا تمام مواد با رب مخلوط بشه.
سپس درب تابه رو نصفه میزاریم و حدود 20 دقیقه روی حرارت کم زمان میدیم تا طعم مواد به خورد هم بره و آب خوراک کامل کشیده بشه و خوراک قارچ ساده ما آماده بشه.
این غذای ساده با قارچ و سیب زمینی رو میتونید با هر نونی مثل نون بربری یا سنگک و خیار شور و گوجه فرنگی سرو و نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خورش قارچ بدون گوشت و مرغ خوشمزه و ساده
طرز تهیه خوراک قارچ و سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه خوراک قارچ با پوره سیب زمینی
برای پوره سیب زمینی:
- 4 عدد سیبزمینی
- 1 قاشقغذاخوری کره
- نصف استکان شیر (یک چهارم لیوان)
- 2 قاشقغذاخوری پنیر پیتزا رنده شده
- نمک و فلفلسیاه
برای خوراک قارچ
- 400 گرم قارچ
- 1 عدد پیاز
- 2 حبه سیر
- 1 تا 2 عدد فلفل کاپیا(فلفل ترکیهای یا فلفل دلمه ای)
- 3 تا 4 عدد فلفل سبز
- 2 عدد گوجهفرنگی
- 1 لیوان پوره گوجهفرنگی (یا مقداری رب را در آب رقیق کنید)
- 4 قاشقغذاخوری روغنزیتون
- 1 قاشقمرباخوری آویشن
- 1 قاشقچایخوری فلفل قرمز پرک شده
- 1 قاشقچایخوری پودر فلفل قرمز
- نوک قاشقچایخوری فلفلسیاه
- 1 قاشقمرباخوری نمک
برای روی آن
- پنیر پیتزا رنده شده به مقدار لازم
طرز تهیه
برای پوره سیبزمینی پوست سیبزمینیها را بکَنید به شکل مکعبی خرد کنید و داخل آب و کمی نمک تا وقتی نرم شوند آبپز کنید. سیب زمینی آبپز شده را داخل آبکش بریزید آب اضافی آن برود، قبل از اینکه سرد شود کره را اضافه کرده و له کنید. شیر، پنیر پیتزا، نمک و فلفلسیاه را اضافه کرده مخلوط کنید تا قوام یکدستی بدست آورید.
در طرف دیگر قارچها را با یک پارچه مرطوب پاک کنید اگر لازم بود پوست بکَنید. بصورتیکه زیاد نازک نباشد با ساقه خرد کنید. پیاز و سیر را درشت خرد کنید.
فلفل کاپیا و فلفل سبزها را بصورت ریز برش دهید. پوست گوجهفرنگیها را بکَنید بصورت مکعبی خرد کنید. روغنزیتون را داخل ماهیتابه مناسبی بریزید.
پیاز را اضافه کنید 2 دقیقه تفت دهید. سپس قارچ را اضافه کرده و با حرارت زیاد هرازگاهی هم بزنید و 5 تا 6 دقیقه تفت دهید. حرارت اجاق را روی متوسط قرار دهید.
فلفل کاپیا، فلفل سبز و سیر را اضافه کرده تفت دهید. دقت کنید سبزیجات را بدون اینکه طراوت آنها از بین برود بپزید.
در آخر پوره گوجهفرنگی، ادویه و نمک را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید 1 تا 2 دقیقه هم بپزید و از روی اجاق بردارید.
پوره سیبزمینی را داخل ظرفهای سفالی بریزید. خوراک قارچ را روی پوره سیب زمینی بریزید، پنیر پیتزای رنده شده بپاشید و داخل فر 180 درجه از قبل گرم شده، تا وقتی روی آنها کمی سرخ شود بپزید. نوش جان