خورشت کنگر با گوشت تکه ای واقعا خوشمزه ست. یه خورشت بهاری فوق العاده خوشمزه! شنیدین که میگن طرف کنگر خورده لنگر انداخته از همینجا صدق میکنه بقدری این خورشت خوشمزه ست که هر کی بخوره لنگر میندازه! کنگر یه گیاه خودرو هست که خار داره و شباهت زیادی به کرفس داره این گیاه دارای خواص بسیار زیادی هستش و در فصل بهار رشد میکنه کلی هم خواص داره!


مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر با گوشت قرمز تکه ای

  • کنگر پاک کرده 500 گرم
  • سبزی نعناع و جعفری 500 گرم (نسبت سبزی باید یک به سه باشه یعنی اگه یه دونه نعناع باشه باید سه تا جعفری باشه جعفریش قالبه)
  • گوشت گوسفندی ۶۰۰ گرم
  • آبغوره به مقدار نیاز
  • ادویه ها: نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین
  • پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق چای خوری
  • سبزی قرمه سبزی در صورت تمایل (دو سه قاشق غذاخوری اگه باشه خب خورشتتون خوشمزه تر میشه و لعاب بیشتری میندازه سعی کنید استفاده کنید حذف نکنید.)

دستور پخت خورشت کنگر با گوشت قرمز گوسفندی تکه ای

طرز تهیه خورشت کنگر با گوشت قرمز گوسفندی تکه ای
مثل همه ی خورشتای ایرانی اول پیاز داغ آماده کنید بعد گوشت رو بهش اضافه کنید و تفت بدید حالا نوبت اضافه کردن ادویه هاست بغیر نمک همه رو بریزید و تفت بدید رنگ گوشت که تغییر کرد حالا بهش رب گوجه فرنگی و سبزی قرمه سبزی رو اضافه کنید و تفت بدید.

چون این خورشت حبوبات نداره پس گوشت بیشتری نیازه و تیکه های درشت تر و حتما از گوشت گوسفندی استفاده کنید که خوشمزه ترش میکنه.

کمی آب جوش بریزین روش و درشو بزارین و تا بجوش بیاد، وقتی بجوش اومد حرارت رو کم کنید با حرارت خیلی کم یکی دو ساعت بجوشه تا گوشتاش نیمپز بشه.

تو این فاصله میریم سراغ پاک کردن سبزی ها و کنگر.

ابتدا کنگر رو پاک میکنیم با یه چاقوی تیز آروم تیغ های لبه های ساقه رو جدا کنید و بعد ساقه ها رو کمی کوتاه کنید.

حالا بریزین داخل آب سرد و خیس بخوره چند بار بشورید که تمیز بشن و هیچ شن و ماسه و گِلی نداشته باشن.

سبزی نعناع و جعفری رو پاک کنید و بشورید و بعد اینکه آبش کشیده شد ریز خوردش کنید مثل سبزی قرمه سبزی.

حالا یه تیکه کره بندازین داخل تابه و سبزی هارو تفت بدین وقتی گوشت نیمپز شد تو نیمه های پخت سبزی نعناع جعفری تفت داده شده رو بهش اضافه کنید و اجازه بدید ریز ریز بجوشه.

تو نیم ساعت آخر کنگر های تفت داده شده رو هم اضافه کنید و بزارین بپزه.

وقتی گوشت ها پختن حالا نمک خورشت رو بهش اضافه کنید به همراه چاشنی، چاشنی این خورشت آبغوره ست.

حالا حرارت رو خاموش کنید کمی دارچین بپاشین روش و پنج دقیقه بمونه و بعد سرو کنین.

این خورشت رو هم با رب درست میکنن هم با مرغ هم با گوشت هم با لپه هم بدون لپه.

نوش جان