خورش چغاله رو اگه تا حالا درست نکردید، پیشنهاد میکنم یک مرتبه درست کنید، چون که به احتمال خیلی زیاد طرفدار این خورشت خوشمزه و مخصوص فصل بهار میشید. خورشت چغاله رو با گوشت قرمز یا با گوشت مرغ میتونید درست کنید که به سلیقه خودتون بستگی داره. در ادامه با طرز تهیه خورشت چغاله بادام با رب گوجه و لپه مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت چغاله بادام با رب گوجه و لپه
- سینه مرغ یک عدد (یا گوشت خورشتی 200 گرم)
- پیاز متوسط 1 عدد
- لپه 2 پیمانه
- چغاله بادوم 300 گرم
- مغز لیمو عمانی یک سوم پیمانه (به دلخواه) یا آبلبمو 2 قاشق سوپخوری
- رب گوجه 1 قاشق سوپخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودرتخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه میتونید برای ۴ نفر خورشت چاقاله بادوم درست کنید.
طرز تهیه خورشت چغاله بادام با رب گوجه و لپه بدون سبزی
پياز را خلالي متوسط خرد كرده و توی کره و روغن سرخ مي كنيم تا جاییکه پیاز سبک و شفاف بشه.
سپس گوشت خورشتی یا سینه مرغ قطعه شده رو به پیاز اضافه میکنیم و با حرارت ملایم چند دقیقه تفت میدیم.
در ادامه زردچوبه، فلفل، پاپریکا، پودرتخم گشنیز و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم. در آخر لپه رو که از نیم ساعت قبل خیس داده بودیم، به مواد اضافه میکنیم.
در این مرحله حدود 2 تا 3 لیوان آب جوش به خورشت اضافه میکنیم و وقتی که به جوش اومد، حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو بذارید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا خورشت بپزه.
آن آب افزوده و اجازه مي دهيم بپزد وقتي نيم پز شد ، لپه را داخل قابلمه مي ريزيم تا همراه گوشت بپزد و زيره و برگ بو و سير رنده شده را هم اضافه مي كنيم.
اگه چاقاله بادوم ها کوچک هستند نیازی به خرد کردن نداره اما اگه خیلی درشت هستند، چاقاله بادام ها رو از وسط دو نيم کرده و با کمی کره و روغن تفت بدید.
بعد از حدود نیم ساعت، وقتی که گوشت و لپه تقريبا پخت، چاقاله ها و مغز لیموعمانی رو اضافه کنید و بعد از نيم ساعت مقداری دارچين و نمک به خورشت اضافه کنید.
و قتي همه مواد كاملا پخت آبليمو رو اضافه كنید و اجازه بدید با حرارت كم خورشت جا بيفته .ميزان آبليمو و دارچين رو بسته به ذائقه خودتون كم و زياد كنيد .
اگه آب خورشت کم بود کمی آب جوش اضافه کرده دو قل که زد نمک غذا را اندازه کرده بعد در ظرف مورد نظر سرو میکنیم.
نکات مهم و فوت و فن های پخت خورشت چغاله بادام
- اگه از چغالههای درشت به صورت درسته استفاده میکنید زودتر به خورشت اضافه کنید تا پخته بشن، اما اگه از چغاله های ریز نوبرانه در ابتدای فصل استفاده میکنید، نیم ساعت آخر پخت به خورشت اضافه کنید.
- به جای آبلیمو از آبغوره هم میتونید استفاده کنید.
- خورش چعاله در کنار سالاد شیرازی و دوغ بینطیر میشه.