کوکو قندی برخلاف اسمش که به نظر میاد یه وعده غذایی باشه، اما غذای اصلی نیست و یه دسر خوشمزهست. مواد اولیه این دسر مشترکات زیادی با کوکو سیب زمینی داره. در ادامه با روش درست کردن کوکو قندی اصفهانی مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کوکو قندی با سیب زمینی
- تخم مرغ 6 عدد
- سیب زمینی 3 عدد
- زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل 1 قاشق چایخوری
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه شهد یا شربت کوکو قندی
- آب یک و نیم لیوان
- گلاب 1 لیوان
- شکر 2 لیوان
- زعفران دم کرده 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
این مقدار مواد اولیه برای تهیه کوکو قندی برای 8 نفر کافیه.
دستور پخت کوکو قندی با سیب زمینی
مرحله اول: پختن سیب زمینی
برای درست کردن کوکو قندی ابتدا سیب زمینی ها رو شسته و آب پز کنید. ووقتی سیب زمینی ها خنک شدن پوستشون رو بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. همچنین میتونید گوشت کوب یا پوره ساز به له و پوره کنید.
مرحله دوم: آماده کردن شربت کوکو قندی
برای آمماده کردن شربت کوکو قندی، در یک قابلمه شکر و آب رو کمی مخلوط کنید. سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید و مدام هم بزنید تا مخلوط آب و شکر به جوش بیاد و شکر به طور کامل در آب حل بشه. در ادامه گلاب و زعفران و هل رو نیز به شربت کوکو قندی اضافه کنید و حدود 10 دقیقه زمان بدید ریز بجوشه. سپس قابلمه رو از روی حرارت بردارید . زمان بدید شربت خنک بشه.
مرحله سوم: آماده کردن مایه کوکو قندی
برای آماده کردن مایه کوکو تخم مرغ ها رو به همراه شکر، وانیل، زعفران و پودر هل داخل یک کاسه بزرگ بریزید و مخلوط کنید. در ادامه مواد رو با هم زن خوب بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
مرحله جهارم: اضافه کردن سیب زمینی
در این مرحله مایه تخم مرغی که کرم رنگ و کشدار شده رو کم کم به سیب زمینی پخته رنده یا پوره شده اضافه میکنیم و مواد رو هم میزنیم تا یک دست بشن. در ادامه حدود 4 قاشق غذاخوری از شربتی که درست کردیم رو به مواد اضافه میکنیم و مواد رو هم میزنیم.
مرحله پنم: سرخ کردن کوکو قندی
یک ماهیتابه رو روی حرارت بذارید تا گرم بشه. مقداری روغن مناسب سرخ کردن داخل تابه بریزید تا داغ بشه. وقتی که روغن داغ شد مایه کوکو قندی رو داخل روغن بریزید. درب قابلمه رو بذارید و حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم سرخ کنید. سپس کوکو قندی رو برگردونید تا هرو دو دو طرف کوکو خوب سرخ بشه.
طرز تهیه کوکو شیرین در فر
کوکو قندی رو داخل فر هم میتونیددرست کنید. برای این کار قالب مورد نظرتون رو چرب کنید و مایه کوکو رو داخل قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در فر که از قبل با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم شده بذارید. بعد از 45 دقیقه کوکو رو از فر خارج کنید، برش بزنید و سربت رو روی کوکو بریزید.
مرحله ششم: اضافه کردن شربت
وقتی که کوکو کامل سرخ شد، کوکو رو به شکل دلخواهتون برش بزنید و باقی مونده شهد رو روی کوکو بریزید.
حدود 10 دقیقه زمان دهید تا شربت به خوبی جذب کوکو قندی بشه. سپس کوکو رو داخل ظرف مورد نظرتون بچینید و روی کوکو قندی رو با خلال بادام و پسته تزیین و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوکو قندی اصفهانی
- مقدار مواد اولیه که در دستور کوکو قندی ذکر شده، تقریبی هستن. میتونید می توانید مقدار مواد اولیه رو کمی تغییر بدید.
- کوکو قندی رو داخل فر هم میتونیددرست کنید. برای این کار قالب مورد نظرتون رو چرب کنید و مایه کوکو رو داخل قالب بریزید و به مدت 45 دقیقه در فر که از قبل با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم شده بذارید. بعد از 45 دقیقه کوکو رو از فر خارج کنید، برش بزنید و سربت رو روی کوکو بریزید.
- برای درست کردن کوکو قندی میتونید به جای شکر از 1 قاشق غذاخوری پودر قند استفاده کنید.
- اگر مایه کوکو قندی خیلی شل شد و انسجام مناسبی نداشت میتونید تا 2 قاشق غذاخوری آرد برنج به مایه کوکو اضافه کنید.