فلافل غذای پرطرفداریه و در مناطق مختلف با روشهای غیر از دستور پخت اصلی فلافل درست میشه. یکی از موادی که به فلافل اضافه میشه مرغ هست که هم طعم خوبی به فلافل میده و هم ارزش غذایی فلافل رو بیشتر میکنه. در ادامه با دستور پخت فلافل با گوشت مرغ پخته با نخود خام مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه فلافل با مرغ پخته و نخود خام
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- نخود 2 لیوان فرانسوی دستهدار
- پیاز 2 عدد
- سیر 4 حبه
- تخممرغ 3 عدد
- شوید خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
- کاری 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل 1 قاشق مرباخوری
- قارچ 200 گرم
- پنیر پیتزا رنده شده 1 لیوان دستهدار فرانسوی
طرز تهیه فلافل با گوشت مرغ پخته و نخود خام
مرحله اول، خیساندن نخود
برای درست کردن فلافل نخود باید 48 ساعت داخل آب خیسانده بشه به طوری که وقتی نخود رو با انگشت فشار بدید به راحتی به دو قسمت تقسیم بشه و پوستش جدا بشه. در زمان خیس خوردن نخود 5 مرتبه آب نخود رو عوض کنید تا نفخ نخود کم بشه.
مرحله دوم، پختن مرغ
یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ (یا قسمت دیگه) رو به همراه پیاز و کمی زردچوبه و لیوان آب داخل قابلمه بریزید و حدود نیم ساعت روی حرارت متوسط زمان بدید تا بپزه. وقتی مرغ پخت و خنک شد، استخوانهاش رو جدا کنید و مرغ رو خرد کنید.
مرحله سوم، آماده کردن مایه فلافل با مرغ
بعد از گذشت 48 ساعت از خیساندن نخود، نخود رو آبکشی کنید و داخل سبد بریزید تا آب اضافیش گرفته بشه. پیازها رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سپس نخود، مرغ پخته، پیاز، 4 حبه سیر، شوید خرد شده، نمک، فلفل و کاری رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید تا مواد پوره و نرم و یکدست بشه.
مرحله چهارم، استراخت دادن به مایه فلافل
روی ظرف رو بپوشونید و مایه فلافل رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله پنجم، سرخ کردن فلافل مرغ و نخود
مایه فلافل رو از یخچال خارج کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه بردارید و در دست به شكل گرد یا بیضی بهش فرم بدید و سپس در پودر سوخاری بغلتونید و در روغن داغ سرخ كنید.
مرحله ششم، آماده کردن قارچ و پنیر پیتزا
قارچ رو خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید. کمی آبلیمو روی قارچ بریزید و هم بزنید. وقتی که قارچ آب انداخت و آبش کشیده شد، پنیر پیتزا رو روی قارچ بریزید و روی حرارت کم مدام هم بزنید تا پنیر پیتزا آب بشه و کش بیاد. سپس فلافل رو داخل نون ساندویچی بچینید و از مخلوط قارچ و پنیر پیتزا روش بریزید و نوش جان کنید.