بادمجان پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانیه. دستور پخت‌های متنوعی برای بادمجان پلو وجود داره که یکی از معروف‌ترین اون‌ها بادمجان پلوی قزوین هست که با گوشت درست میشه. اما در ادامه با طرز پخت بادمجان پلو بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو بدون گوشت

  • برنج 4 پیمانه
  • کنجاله سویا 1 لیوان
  • بادمجان بزرگ 2 عدد مکعبی شده
  • پیاز متوسط 2 عدد نگینی شده
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دمی بادمجان بدون گوشت با سویا

بادمجان پلو بدون گوشت

مرحله اول، خیساندن سویا

سویا رو به همراه دو لیوان آب برای نیم ساعت خیس کنید. سپس سویا رو آبکش کنید و به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و بجوشونید. وقتی که چند جوش زد، سویا رو آبکش کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی


مرحله دوم، خرد کردن بادمجان

بادمجان‌ها رو پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. روی بادمجان مقداری نمک بپاشید و نیم ساعت زمان بدید. سپس بادمجان رو شسته و خشک کنید. سپس بادمجان رو داخل تابه بریزید و با مقداری روغن سرخ کنید.


مرحله سوم، پوره کردن گوجه

گوجه‌ها رو پوست بگیرید و پوره کنید یا ریز رنده کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش


مرحله چهارم، سرخ کردن پیاز

پیازها رو پوست گرفته و به شکل نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردپوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگ رب باز بشه.


مرحله چهارم، مخلوط کردن مواد

سویا رو به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت بدید تا سویا طعم بگیره. سپس بادمجان سرخ شده و پوره گوجه فرنگی رو اضافه کنید. مواد رو هم بزنید و روی حرارت ملایم حدود یک ربع زمان بدید تا آب گوجه کشیده بشه. زعفران رو هم به مواد اضافه کنید و سپس از روی حرارت بردارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی


مرحله پنجم، پختن برنج

برنج رو که از قبل خیس کرده‌اید رو به همراه کمی روغن و زردچوبه روی حرارت بذارید. وقتی که آب برنج کشیده شد، کف یک قابلمه دیگه رو نون یا سیب زمینی بذارید. مقداری برنج بریزید. سپس یک لایه از مواد روی برنج بریزید و کمی دارچین بپاشید و به همین ترتیب تا تمام شدن مواد ادامه دهید.

سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید و وقتی که بخار کرد، درب قابلمه دمکن بپیچید و روی شعله پخشکن بذارید. حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا دمی بادمجان بدون گوشت دم بکشه و سپس نوش جان کنید.