عدس پلو از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانه. عدس منبع خوبی از آهن و پروتئین گیاهیه و چون طبع سردی داره، عدس پلو رو با دارچین و زیره درست می‌کنن. دستور پخت‌های متفاوتی برای درست کردن عدس پلو وجود داره که عدس پلو با مرغ یکی از اونهاست.

در ادامه با طرز پخت عدس پلو با مرغ ریش ریش و کشمش مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش

  • برنج 4 پیمانه
  • عدس 2 پیمانه
  • سینه مرغ کامل 1 عدد (یا ران مرغ 4 تکه)
  • پیاز 4 عدد
  • زعفران آب شده 4 قاشق غذاخوری
  • کره 50 گرم
  • کشمش پلویی 1 پیمانه (به دلخواه)
  • خرما 16 عدد (به دلخواه)
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین 2 قاشق چای‌خوری
  • زیره 1 قاشق چای‌خوری

این مقدار مواد اولیه برای تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش شده برای 4 تا 5 نفر کافیه.


طرز تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش

مرحله اول، پختن عدس

برای شروع عدس رو حدود نیم ساعت داخل آب سرد خیس کنید. سپس عدس رو داخل یم قابلمه بریزید. داخل قابلمه آب بریزید تا روی عدس رو بپوشونه. روی حرارت متوسط عدس رو بپزید.

زمان پخت عدس با توجه به نوع عدس و دیر پز بودن یا نبودنش متفاوته. اما حدود 30 تا 40 دقیقه طول می‌کشه. درب قابلمه رو در زمان پخت نیمه بذارید تا آب عدس کشیده بشه تا مجبور نشید بعد از پخت آب عدس رو دور بریزید و مقداری زیادی از خاصیت عدس از بین بره.

همچنین بخوانید: طرز تهیه غذا با مرغ ریش ریش شده


مرحله دوم، پختن مرغ

پک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ رو به همراه پیاز، دو تکه چوب دارچین، کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید. داخل قابلمه آب بریزید تا روی مرغ رو بپوشونه.

قابلمه رو روی حرارت بذارید و درب قابلمه رو ببندید تا سینه مرغ بپزه. وقتی که پخت از روی حرارت بردارید و رمانی که خنک شد، استخوان‌هاش رو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.


مرحله سوم، پختن برنج

برنج رو که از حدود 1 تا 2 ساعت قبل با مقداری نمک خیس کرده‌اید رو روی حرارت بذارید تا به جوش بیاد.

همچنین بخوانید: طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت


مرحله چهارم، اضافه کردن عدس به برنج

دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزد و وقتی که کمی آب پیاز کشیده شد، مقداری کره و روغن اضافه کنید. کمی تفت بدید تا پیاز عسلی بشه. سپس نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

سپس عدس رو اضافه کنید و به همراه پیاز کمی تفت بدید. وقتی که آب برنج شروع به جوشیدن کرد، مخلوط عدس و پیاز رو به برنج اضافه کنید. دو قاشق چای‌خوری پودر دارچین و یک قاشق چای‌خوری زیره داخل برنج بریزد و هم بزنید.

وقتی که آب برنج کشیده شد، درب قابمله دم‌کن بپیچید و روی شعله پخش کن بذارید تا عدس پلو دم بکشه.


مرحله پنجم، تفت دادن مرغ ریش ریش

دو عدد پیاز رو پوست بگیرید و به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. پیاز رو داخل تابه بریزد و وقتی که کمی آب پیاز کشیده شد، مقداری کره و روغن اضافه کنید. کمی تفت بدید تا پیاز عسلی بشه. سپس نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.

سپس مرغ ریش شده رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید تا مرغ طعم پیاز بگیره. سپس زعفران آب شده اضافه کنید و مرغ رو از روی حرارت بردارید.


مرحله ششم، تفت دادن خرما و کشمش

پوست و هسته خرما رو جدا کنید. داخل تابه کمی کره بریزید و خرما رو یک طرف تابه بریزید و طرف دیگر تابه کشمش رو بریزید و کمی تفت بدید. دقت کنید که کشمش رو نباید زیاد تفت بدید چون با می‌کنه. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش شده


مرحله هفتم، سرو و تزئین

وقتی که برنج دم کشید، مقداری از عدس پلو رو داخل دیس بریزید. مقداری از مرغ ریش ریش روی برنج بریزید. روی مرغ عدس پلو بریزید. سپس چند قاشق از عدس پلو رو با آب زعفران مخلوط کنید.

باقی مرغ، خرما، کشمش و برنج زعفرانی رو به صورت خطی یا به دلخواه خودتون داخل دیس بریزید و تزئین کنید. نوش جان.

همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

یه روش دیگه برای تهیه عدس پلو با مرغ ریش شده اینه که برنج رو آبکش کنید، سپس داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید نون یا سیب زمینی ورقه شده بذارید. یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و روش یک لایه از مخلوط عدس و پیاز داغ بریزید و روش یک لایه مرغ ریش شده بریزید و این کار رو تا تموم شدن همه مواد ادامه بدید و سپس روی کمی آب و روفن بریزید و عدس پلو رو دم بذارید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت عدس پلو با مرغ ریش ریش شده

  • برای تهیه عدس پلو با مرغ ریش شده از گوشت هر قسمتی از مرغ می‌تونید استفاده کنید، اما استفاده از سینه مرغ بهتره.
  • همچنین می‌تونید به جای ریش ریش کردن مرغ، مرغ رو به صورت مکعبی زیر خرد کنید که به سلیقه شما بستگی داره.
  • به دلخواه می‌تونید کمی زرشک (حدود یک قاشق غذاخوری) رو با کمی کره تفت بدید و در آخر روی عدس پلو بریزید. ترکیب طعم ترش زرشک با طعم شیرین کشمش، برای بعضی از افراد جالبه.
  • می‌تونید آب مرغ رو که بعد از پختن مرغ باقی می‌مونه رو، روی حرارت بذارید تا کمی غلیظ بشه، سپس در یک کاسه کوچک بریزید و در کنار عدس پلو سرو کنید.

طرز تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش شده زعفرانی و کشمش و گردو

مواد لازم

  • سینه مرغ ۱ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • نمک، فلفل، پاپریکا، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
  • کشمش ۳ قاشق خوری
  • زرشک ۳ قاشق غذاخوری
  • گردو ۲ فاشق غذاخوری خرد شده
  • عدس ۱ پیمانه
  • برنج ایرانی ۳ پیمانه
  • کره
  • روغن حیوانی (اختیاری)

برای شروع ابتدا عدس ها را بپزید و بعد از پخت در آبکش بریزید و روش مقداری آب رد کنید تا وقتی با برنج مخلوط میشود برنج را تیره نکند.

برنج را هم طبق روال آبکش کنید و با عدس پخته مخلوط کنید،کف قابلمه نان گذاشته و از برنج ریخته و وسط برنج پودر دارچین ریخته و دوباره بقیه برنج و در اخر وسط برنج را گود کرده و مقداری روغن حیوانی بریزید و برنج را دم کنید.

در این فاصله سینه مرغ را با پیاز، سیر، فلفل و ادویه با مقدار کمی آب آبپز کنید. آب زیاد مرغ رو بیمزه میکنه حواستون باشه.

در این فاصله پیاز ها را خلالی برش داده و سرخ میکنیم. کشمش ها راهم که یه رب در آب خیساندیم با شعله متوسط تفت دهید تا پف کند پف که کرد گاز را خاموش کنید.

زرشک را هم با شکر و زعفران تفت دهید. گردو ها را هم تفت دهید. همه مواد را کنار گذاشته، مرغ را هم بعد از پخت ریش ریش کنید و با کره و زعفران تفت دهید.

در آخر کار وقتی عدس پلو دم کشید با برنج زعفرانی، پیاز سرخ شده، کشمش، زرشک، گردو و مرغ زعفرانی ترئین میکنیم. ساده ولی بسیار خوشمزه