لبو قرمز خواص زیادی برای بدن مفیده و خواص زیادی برای سلامتی داره. اما چگونه لبو را قرمز بپزیم؟ درست کردن لبو قرمز خیلی راحته. اما شاید با خودتون بگید لبو قرمز خانگی مثل لبوی بیرون نمیشه. در ادامه با دستور پخت لبو قرمز در خانه با شیره انگور، نبات یا شکر آشنا میشید. نکات و فوت و فن های درست کردن لبو قرمز بازاری خوشمزه و خوش رنگ مثل بیرون رو هم براتون نوشتم. خلاصه که زمستونا از لبو غافل نشین که فوق العاده پرخاصیت و مفیده و البته خوشمزه!


مواد لازم برای پخت لبو بازاری مثل بیرون

  • لبو قرمز متوسط 6 عدد
  • شکر 6 قاشق غذاخوری (یا شیره انگور نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار یا نبات سفید نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار)

طرز پخت لبو قرمز خوشمزه مثل بیرون با شیره انگور یا نبات یا شکر

طرز تهیه لبو قرمز با شیره انگور یا نبات در خانه مثل بیرون خوشمزه و خوش رنگ

مرحله اول، شستن لبو

برای شروع لبو ها رو خوب بشویید. بهتره که لبو رو حدود 5 دقیقه داخل آب سرد خیس کنید تا اگه گل بهش چسبیده، ازش جدا بشه. سپس لبو رو با برس یا با دست خوب بشویید.


مرحله دوم، پختن لبو

در این مرحله لبو ها رو داخل قابلمه بریزید و حدود 5 تا 6 لیوان فرانسوی آب روی لبو بریزید به طوری که حدود 2 بند انگشت آب روی لبو رو بگیره.

قابلمه رو روی حرارت بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید، درب قابلمه رو نیمه بذارید و حدود 2 تا 3 ساعت زمان بدید تا لبو ها به آرومی بپزه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی لبو قرمز رنده شده خام


طرز پخت لبو قرمز در زودپز

برای اینکه لبو قرمز سریع آماده بشه می‌تونید از زودپز استفاده کنید. برای این کار لبو ها رو شسته و با پوست داخل زودپز بریزید. آب بریزید تا روی لبو رو بگیره. برای پخت لبو در زودپز حدود 20 دقیقه زمان کافیه.


مرحله سوم، پوست کندن و خرد کردن لبو

بعد از گذشت 2 تا 3 ساعت، یک خلال دندون بردارید و داخل لبو کنید. اگه خلال به راحتی وارد لبو شد، یعنی که لبو پخته.

وقتی که لبو پخت، لبوها رو از قابلمه خارج کنید و داخل یک بشقاب بچینید. وقتی که کمی خنک شد، پوست لبو ها رو بگیرید و به صورت حلقه‌ای خرد کنید یا به چهار قسمت تقسیم کنید.


مرحله چهارم، اضافه کردن شیره انگور، نبات یا شکر

در این مرحله به دلخواه خودتون شیره انگور، نبات یا شکر رو با آب لبو که داخل قابلمه هست اضافه کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه آش لبو و اسفناج (آش چغندر)


مرحله پنجم، اضافه کردن لبو

قابلمه رو روی حرارت کم بذارید و وقتی که شکر، نبات یا شیره انگور داخل آب لبو حل شد، لبو های حلقه شده یا خرد شده رو اضافه کنید. درب قابلمه رو نیمه بذارید و روی حرارت کم حدود یک ساعت زمان بدید تا آب لبو غلیظ بشه و به غلظت شیره برسه. وقتی که به غلظت مناسب رسید، لبو قرمزهای خوشمزه و خوش رنگ رو سرو و نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت وفن های خوش رنگ و خوش طعم شدن لبو قرمز

  • برای درست کردن لبو قرمز مثل بیرون، لبو رو قبل از پختن پوست نگیرید، اگه قبل از پخت لبو رو پوست بگیرید رنگش رو به آب میده و کم رنگ میشه.
  • پختن دوباره لبو بعد از خرد کردن، باعث طعم بهتر و لطیف شدن بافت لبو میشه.
  • مهمترین نکته برای پخت لبو خوشمزه اینه که اجازه بدید تا آب لبو به همراه شیره انگور یا نبات یا شکر غلیظ بشه.
  • انتخاب لبو حتما لبوهای ریز و گرد که ته اونها ریشه کمتری داره رو انتخاب کنید چون لبو درست و دارای ساقه ی کلفت پیر هستن و هم دیر میپزن هم رنگ ندارن.
  • لبوها رو قبل از پوست کندن تمیز بشورید و بعد پوست بگیرید و دیگه نشورید. (بعد از پوست کندن بشورید رنگش میره)
  • پخت لبو بین دو تا سه ساعت با حرارت ملایم با درب بسته قابلمه باشه و ۲۰ دقیقه آخر چند قاشق شکر یا یک شاخه نبات به لبوها اضافه کنید که باعث شیرینی و رنگ بهتر لبو میشه.

روش دوم

طرز پخت لبو قرمز در زودپز

مواد لازم

  • لبو ۱ کیلو
  • شکر نصف فنجان
  • نبات ۲ شاخه بزرگ

طرز پخت

لبو رو پوست کنید و به اندازه و سایز دلخواه برش بزنید (سعی کنید اندازه ها و ضخامت تکه ها یک اندازه باشه تا یکدست پخته بشه) یا میتونید لبو رو با اسکاج خوب بشورید و بزارید بپزه و بعد از پخت.

پوستش رو بگیرید و خرد کنید. (هیچ فرقی نمیکنه) لبوهارو به همراه آب داخل قابلمه بریزید و بزارید بپزه.

اگه داخل قابلمه بپزید ۳ تا ۴ ساعت زمان لازمه. اگه داخل زودپز بپزید ۱ ساعته میپزه. (من داخل زودپز پختم)

وقتی لبوها پختن، نبات و شکر رو اضافه کنید و مجدد بزارید نیم ساعت دیگه بپزه تا آب لبو غلیظ و کم بشه و شکر به خورد لبوها بره.

اگه کم شیرین دوست دارین میتونین فقط نبات اضافه کنید و شکرو حذف کنید. لبو رو هم میتونید گرم و هم بزارید یخچال خنک بشه و بعد سرو کنید. نوش جان


برای قرمز ماندن لبو هنگام پخت راز یه لبوی خوشرنگ و بازاری رو میخوام بهتون بگم. اگر دوست داری لبوهات از اون قرمزای جیگری بشه لبوها رو خوب بشورید. بذاریدشون تو قابلمه تا روشون آب بریزید. بذارید با حرارت ملایم یکی دوساعت بپزه. بعد از پخت درشون بیارید کمی که از دما افتاد پوستشونو بکنید. ورقه ورقه کنید. دوباره منتقلشون که به همون قابلمه. یکی دو قاشق نبات خرد شده بریزید و درب قابلمه رو ببندید با حرارت ملایم تا خوب بپزه. بعد از یکی دو ساعت یه لبوی خوشرنگ و بازاری داریید که از خوردنش سیر نمیشید.

حتماً لبو باید با حرارت کم پخته بشه اگر زیرشو زیاد کنید لبو سفید میشه. ریختن نبات هم باعث میشه طبع سرد لبو خنثی بشه هم باعث براق شدن لبو میشه.