شاه توت یکی از میوههای خوشمزه تابستونیه که تقریبا همه طرفدارشن. شاه توت به خون سازی کمک میکنه و به همین دلیل برای افرادی که کم خونی دارن خیلی مفیده. شربت شاتوت خانگی هم یکی از شبرتهای محبوب بین ایرانیهاست.
در ادامه با بهترین روش تهیه شربت شاه توت به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه شربت شاه توت خانگی
- شاتوت 2 کیلوگرم
- شکر 4 کیلوگرم
- جوهر لیمو 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه شربت شاتوت خانگی مرحله به مرحله
مرحله اول
برای شروع اگه برگی داخل شاتوتها وجود داره، اونها رو جدا کنید تا شاتوت تمیز بشه. شاه توت ها رو داخل قابلمه بزرگی بریزید و به اندازهای آب اضافه کنید تا روی شاتوتها رو آب بپوشونه. حدود 4 لیتر آب اضافه کنید.
مرحله دوم
قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و مرتب هم بزند تا آب به جوش بیاد. حرارت رو کم کنید و حدود 3 ساعت زمان بدید تا شاتوت خوب بپزه.
نکته مهم: وقتی که آب به حوش اومد، روی شاتوت ها مقداری کف ایجاد میشه که باید کف تشکیل شده رو از شربت جدا کنید.
مرحله سوم
بعد از حدود 3 ساعت، شاتوت رو از روی حرارت بردارید و کمی که خنک شد، شاتوت رو داخل مخلور کن بریزید و خوب میکس کنید.
مرحله چهارم
شاتوت رو بعد از میکس کردن با استفاده از یک کیسه پارچهای صاف کنید و با دست خوب فشار بدید تا آب شاتوت به طور کامل جدا بشه. سپس شربت رو به داخل قابلمه برگردونید.
نکته مهم: تفاله شاتوت رو که بعد از صاف کردن به دست میاد رو دور نریزید. با باقی مونده شاتوت داخل کیسه پارچهای میتونید کیک شاتوت یا بستنی شاتوتی یا اسموتی درست کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله آب شاتوت رو روی حرارت متوسط بذارید و شکر رو هم اضافه کنید و هم بزنید تا شکر به طور کامل حل بشه. وقتی که شربت به جوش اومد، دقت کنید که کفی که روی شربت ایجاد میشه رو حتما باید جدا کنید تا شربت خوشرنگ بشه.
نکته مهم: دقت کنید که شربت خیلی زود سر میره. پس از شربت یک لحظه هم غافل نشید.
مرحله ششم
وقتی که شربت به غلظت مناسب رسید، 1 قاشق مربا خوری جوهر لیمو به شربت اضافه کنید و شربت رو هم بزنید و سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم
وقتی که شربت شاتوت خانگی خنک شد، داخل شیشه بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه بستنی شاتوت با ثعلب و شیر خانگی و خوشمزه
فیلم طرز تهیه شربت شاه توت مرحله به مرحله
همچنین بخوانید: طرز تهیه شربت سماق و فواید آن