خورش به یکی از خورشهای اصیل ایرانی هست که به دلیل وجود میوه به عطر فوقالعاده دلپذیری داره. به دلیل اینکه به تازه فقط در فصل پاییز در دسترس هست، بهتره که به مقدار کافی از این میوه رو فریز کنید تا در تمام سال بتونید خورشت به درست کنید.
خورش به با دستورهای مختلفی طبخ میشه مثل خورش به با آلو، خورش به با هویج، خورش به با رب انار که همشون خوشمزه و پرطرفدار هستند.
خورش به هم با گوشت قرمز مثل گوشت گوسفند درست میشه و هم میشه با گوشت سفید مثل مرغ درست کرد. اما اگه گیاهخوار هستید میتونید بدون استفاده از هر نوع گوشت قرمز یا سفید هم درستش کنید.
مواد لازم برای تهیه خورشت به برای 2 نفر
- مرغ بدون پوست 2 تکه
- به متوسط 2 عدد
- آلو 10 عدد (به دلخواه)
- هویج 1 عدد (به دلخواه)
- پیاز متوسط 1 عدد
- رب انار 1 قاشق غذاخوری
- آب انار 2 قاشق غذاخوری
- آب زعفران 1 فنجان
- دارچین نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- آب جوش 2 لیوان
طرز تهیه خورش به با مرغ برای 2 نفر
مرحله اول، مزهدار کردن مرغ
تکههای مرغ رو با آب زعفران، نمک و فلفل مزهدار کنید. برای مزهدار شدن مرغ نمک و فلفل و زعفران رو خوب با دست بمالید روی مرغ. اگه عجله ندارید مرغ رو برای دو ساعت بگذارید داخل یخچال.
اگه زمان کافی ندارید، نیازی نیست برای مزهدار شدن مرغ صبر کنید و به مرحله 2 برید.
مرحله دوم، سرخ کردن مرغ
مرغ رو داخل یک قابلمه نچسب با مقداری روغن تفت بدید تا هر دو طرف مرغ سرخ بشه.
در ادامه مرغ رو از قابلمه خارج کرده و توی همون قابلمه پیاز رنده شده رو سرخ کنید و ادویهها که شامل نمک، فلفل، زردچوبه و مقدار کمی دارچین بود رو بهش اضافه کنید.
سپس مرغ رو دوباره به قابلمه بر گردونید و 1 تا 2 لیوان آب جوش بهش اضافه کنید و روی شعله با حرارتخیلی پایین به مدت یک ربع زمان بدید تا بپزه.
مرحله سوم، خرد کردن به
به رو پوست به ابعاد مورد نظرتون برش بزنید (با پوست یا بدون پوست به دلخواه خودتون و البته سلامت پوست میوه).
بههای خرد شده رو برای 5 دقیقه تو یک ماهیتابه با مقداری روغن و زعفران تفت بدید و سپس به مرغها اضافه کنید.
طرز تهیه خورش به با هویج
برای تهیه خورشت به با هویج، یک عدد هویج رو به ضخامتی که به رو خرد کردید، خورد کنید و همراه با به تفت بدید و بعد به خورشت اضافه کنید.
مرحله چهارم، پخت نهایی
بعد از اضافه کردن به (و هویج به دلخواه) یک قاشق رب انار ترش رو با دو قاشق آب انار رقیق کنید و به خورشت به اضافه کنید. میزان ترشی و ادویه خورشت به رو در این مرحله تنظیم کنید و در نهایت سپس 45 دقیقه زمان بدید تا خورشت به آرامی جا بیفته.
نکته: میتونید رب انار رو حذف کنید و برای خوشرنگ شدن خورشت به از زعفران استفاده کنید. دقت کنید که طعم رب انار تأثیر زیادی تو طعم نهایی خورشت به داره.
طرز تهیه خورشت به با آلو
برای تهیه خورشت به با آلو، تعداد 10 عدد آلو رو که از قبل حدود 20 دقیقه در آب خیسانده بودید رو 20 دقیقه مانده به پایان زمان پخت به خورشت اضافه کنید. نوش جان
عالی بود. کامل و دقیق. ممنون.
خواهش سمانه جان.