پای اسفناج یک وعدهی غذایی مقوی و سالم و یک راه بسیار مناسب برای خوراندن اسفناج به افرادی که اسفناج دوست ندارن و افراد بد غذا ست. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه پای اسفناج
مواد لازم برای خمیر
- ۳ پیمانه آرد نان
- ۱ و ۱/۲ پیمانه آب ولرم
- ۲ قاشق چای خوری شکر سفید
- ۲ و ۱/۴ قاشق چای خوری خمیرمایهی خشک فوری
- ۲ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۴ پیمانه روغن زیتون
برای مواد میانی
- ۲۵۰ گرم اسفناج
- ۱/۸ پیمانه جعفری خشک
- ۱/۲ یک پیاز متوسط
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه
- ۱ قاشق غذاخوری سماق قرمز پودر شده
- ۱ قاشق چای خوری نمک
طرز تهیه پای اسفناج
برای شروع ابتدا آرد الکشده، شکر و مخمر رو باهم ترکیب کنین. سپس آب ولرم رو بهتدریج و طی چند مرحله اضافه کنین تا خمیر متناسبی حاصل بشه.
سپس نمک رو اضافه کنین و ۵ دقیقه خمیر رو ورز بدین. خمیر باید لطیف و نچسب باشه. ممکنه تمام آب دستور برای شما مصرف نشه یا حتی آب بیشتری نیاز باشه. پس حتماً آب رو تدریجی اضافه کنین.
بعد از ۵ دقیقه، روغن زیتون رو اضافه کنین و ورز بدین. خمیر ابتدا چسبناک میشه، ولی با ورز مناسب دوباره جمع و لطیف میشه.
خمیر رو ۱۰ دقیقهی دیگه ورز بدین و سپس در ظرف چرب بذارین، روش رو بپوشونین و ۹۰ دقیقه در دمای محیط استراحت بدین.
در این فاصله، مواد میانی رو حاضر کنین. برای این کار اسفناج و پیاز رو ریز ریز ساطوری کنین و با باقی مواد ترکیب کنین. روی ظرف رو بپوشونین و تا زمان استفاده داخل یخچال قرار بدین.
خمیر استراحتکرده رو با کمک ترازو به ۱۵ چانهی مساوی تقسیم کنین. روی چانهها رو بپوشونین و ۳۰ دقیقه استراحت بدین. سپس از مواد میانی قرار داده و به شکل مثلثی فرم بدین. شکل دلخواه هست و میتونین بهشکل گرد هم درست کنین که پیچیدنش راحتتر باشه.
خمیرهای آماده رو روی سینی بچینین. میتونین رومال تخممرغ کامل بزنین، ولی بدون رومال هم خوب رنگ میگیره. در فر داغ گازی ۲۲۰، برقی ۲۰۰ و سولاردم ۱۹۰ درجه، بهمدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزین.
نوش جان.
- میتونین در مواد میانی از پنیر پیتزا هم استفاده بکنین، ولی دستور اصلی پنیر پیتزا نداره.
- این فتایر یکی از محبوبترین خوراکیهای لبنانی برای افطار و ماه رمضان هست.
- اگر مواد میانی داخل یخچال آب انداخت، با قاشق سبزیها رو جدا کنین و توی خمیر بریزین.