این آش گندم یه آش بدون گوشت بینهایت عالی و خوشمزه ست که اگه درست نکنی ضرر کردی! از وقتی که براش میذارید پشیمون نمیشین چون خیلی خیلی خیلی خوشمزه ست. همچنین میتونه یه گزینه خوب برای سفره های افطارتون باشه!

مواد لازم برای تهیه آش گندم پوست کنده بدون گوشت

  • گندم کامل پوست کنده ۱/۵ لیوان
  • عدس ۲/۳ لیوان
  • لوبیا چیتی ۲/۳ لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • سبزی آش (اسفناج، تره، گشنیز و جعفری ) نیم کیلو
  • ادویه نمک و زردچوبه و فلفل
  • پیازداغ به مقدار لازم (هر چی بیشتر بهتر)
  • آب قلم یا عصاره گوشت یا بره

دستور پخت آش گندم پوست کنده بدون گوشت

طرز تهیه آش گندم پوست کنده بدون گوشت

برای شروع لوبیا و نخود رو از شب قبل خیس کنید، اما عدس و گندم نیازی نیست که خیس بخورن.

در ابتدا پیاز داغ فراوون به همراه ادویه ها درست کنید نصفش رو بردارید. نخود و گندم خیس خورده رو آبکش کنید و بریزید روی پیاز داغ ها حدود چهار تا پنج لیتر آب بریزید که بعد نیاز به اضافه کردن آب نباشه تا با آب خوب مغز پخت بشن.

آب قلم یا عصاره تون رو اینجا اضافه کنید و با یک شعله یکسان و متوسط رو به پائین پیش برید تا دچار مشکل نشید.

حدود یک ساعت بعد بسته به جنس حبوباتتون تست کنید، اگر نخود و گندم نیم پز شد حالا لوبیا چیتی رو بریزید کمی بعد که اونم نیم پز شد در آخر عدس و نصف پیاز داغی و ادویه هایی که از ابتدا جدا کرده بودیم رو اضافه میکنیم.

سبزی شسته و خرد شده رو هم بریزید، نکته اینکه دیگه در قابلمه رو نذارید چون رنگ آش کدر میشه درش رو باز بذارید با همون شعله متوسط حدود یک ساعت دیگه بپزه تا کاملاً لعاب بده و جا بیفته، در نظر بگیرید که این آش به دلیل وجود گندم اگه زیادی روی شعله بمونه بعد سفت میشه پس نذارید خیلی آبش کشیده بشه.

به حد قوام دلخواهتون که رسید در ظرف های سروتون بریزید کامل که خنک شد و رویه بست با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ و سیرداغ تزئین کنید.

نکته های مهم پخت آش گندم پوست کنده بدون گوشت

  • اگه از آب قلم استفاده کنید که عالیه اگه نداشتید آب معمولی بریزید.
  • داخل آش یک ربع قبل از اتمام کار میتونید از کشک استفاده کنید من نریختم.
  • برای سبزی از ترکیب ۲ برابر اسفناج و ۱ برابر تره و جعفری و گشنیز استفاده کنید.
  • من برای تزئین از برگ سیر سرخ شده هم استفاده کردم بسیار آش رو خوشمزه تر میکنه.
  • این مقدار مواد یه قابلمه بزرگ آش میده اگه خواستید کمتر تهیه کنید مقدار موادتون رو نصف کنید.