آش سبزی آش معروف شیرازی هاست که معمولا برای صبحونه سرو میشه. اگه تو شیراز این آش رو بخورید مطمئنم عاشقش میشید. دست بکار شدم و آش سبزی شیرازی پختم. خیلی خوش عطر و طعمه پیشنهاد حتما امتحانش کنید. یک آش فوق العاده خوشمزه ومقوی که در شیراز برای صبحانه سرو می شه.

مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی اصیل

  • نخود نصف لیوان
  • عدس نصف لیوان
  • لوبیا چیتی نصف لیوان
  • سبزی (تره و ترخون) ۴۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه ۱ لیوان
  • گوشت گوسفندی با استخوان ۴۰۰ گرم
  • پیاز درشت 3 عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش سبزی شیرازی اصیل

طرز تهیه آش سبزی شیرازی اصیل
برای شروع ابتدا یدونه پیاز رو پوست گرفتم به صورت درشت خرد کردم. سپس پیاز رو داخل کمی روغن تفت دادم تا سبک بشه. بعد گوشت رو هم اضافه کردم و گوشت و رو به همراه پیاز کمی تفت دادم تا گوشت تغییر رنگ بده.

سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو هم اضافه کردم و کمی تفت دادم تا خامی ادویه ها گرفته بشه و عطرش بلند بشه. سپس آب جوش رو هم اضافه کردم و درب قابلمه رو گذاشتم و روی حرارت زمان دادم تا گوشت به طور کامل بپزه.

بعد از پخت گوشت رو از قابلمه بیرون آوردم و کمی که خنک شد استخوانش رو جدا کردم و گوشت رو ریش ریش کردم و گذاشتم کنار.

در ادامه نخود و لوبیا رو که برای چند ساعت خیس داده بودم پختم. عدس رو هم در ظرفی جدا پختم.

برنج نیم دانه رو هم با گوشتکوب کمی کوبیدم تا در زمان پخت کامل له بشه.

دوباره دو تا پیاز رو پوست گرفتم و خرد کردم و در روغن تفت دادم. سپس کمی زردچوبه اضافه کردم و تفت دادم. در ادامه سبزی آش رو که شامل تره و ترخون هست رو از قبل درشت خرد کرده بودم و در این مرحله به پیاز اضافه کردم و خیلی کم تفت دادم و سپس آب گوشت رو هم به سبزی و پیاز اضافه کردم.

سپس و برنج نیم دانه رو رو هم به مواد اضافه کردم و وقتی که به جوش اومد شعله رو کم کردم و درب قابلمه رو گذاشتم و زمان دادم تا مواد با هم بپزه و برنج به طور کامل باز و شکفته بشه.

در این زمان دو سوم حبوبات پخته رو اضافه کردم.

یک سوم باقی مونده حبوبات رو هم به همراه گوشت ریش ریش شده حسابی کوبیدم و بعد به مواد اضافه کردم.

در ادامه درب قابلمه رو گذاشتم و روی شعله ملایم به مدت دو تا سه ساعت زمان دادم تا آش حسابی بپزه و جا بیفته.

در زمان پخت آش سبزی شیرازی به طور مرتب آش رو هم زدم تا آش ته نگیره و حسابی کشدار و یک دست بشه.

اگر در زمان پخت آش سفت شد میتونید کمی آب گوشت یا آب جوشیده به آش اضافه کنید.

در آخر نمک و فلفل آش را تست و اندازه کردم و برای خوشمزه تر شدن هم می تونید کمی زعفران خیس شده اضافه کنید که اختیاری هست و من نریختم.

بعد از پخت آش رو با پیاز داغ تزئین کردم و به همراه لیمو ترش سرو کردم.

من ترخون تازه نداشتم و حدود ۳۵۰ گرم تره خرد شده و ۳ قاشق ترخودن خشک استفاده کردم.

بهتره که برنجتون نیم دونه باشه، اما اگه برنج نیم دونه نداشتید می تونید برنج معمولی رو بعد از خیس خوردن با گوشتکوب بکوبید تا خوب خرد بشه.

مقدار گوشت رو هم می تونید کمتر کنید. نوش جان

5/5 - (3 امتیاز)