آشوره (Asure) یا عاشوره ترکیه ای یا آش آشوره یکی غذاهایی اصیل ترکیه هست که در واقع ریشه در برخی باورها و عقاید دینی مردم آناتولی داره. آشوره که به پودینگ حضرت نوح هم شناخته میشه به شله زرد ترکی هم معروفه، یه غذای شیرین و محبوب و مورد علاقه همه مردم ترکیه! این غذا با دین و فرهنگ مردم ترکیه آمیخته شده و در روز عاشورا یعنی دهم ماه محرم پخته و بین خویشان، نزدیکان و همسایگان پخش میشه.

مواد لازم برای تهیه دسر یا آش عاشوره (آشوره)

  • گندم پوست کنده 1 پیمانه
  • لوبیا سفید نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • برنج نیم دانه نصف پیمانه
  • انجیر خشک نصف پیمانه
  • برگه هلو نصف پیمانه
  • برگه زردآلو نصف پیمانه
  • شیر یک الی دو پیمانه
  • شکر یک پیمانه
  • خامه 200 گرم
  • پودر گل محمدی یک قاشق مرباخوری
  • پودر هل یک قاشق چایخوری

مواد لازم برای تزئین

  • دارچین
  • گردو
  • پسته
  • پودر نارگیل
  • پسته
  • انار (یا کشمش پلویی)

طرز تهیه عاشوره ترکیه ای

طرز تهیه آشوره ترکیه ای
غلات و حبوبات را جداگانه شسته و از شب قبل خیس کنید.

گندم، حبوبات و برنج را جدا گانه بپزید.

نخود و لوبیا را جداگانه می پزیم زیرا لعاب گندم مانع پخت کامل حبوبات می شود.

وقتی گندم خوب پخت، حبوبات پخته و برنج پخته و شکفته را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم خوب قل بزند و لعاب بدهد.

مراقب باشید آش کم آب نشود.

برگه هلو و زردآلو و انجیر خشک را نگینی کرده، سپس در آب خیس کنید.

خشکبار خیس خورده را به آش بیفزایید.

دو پیمانه شیر را داغ کرده و به آش افزوده، مرتب هم بزنید که ته نگیرد و گندم و برنج لعاب بدهد.

وقتی آش خوب لعاب داد، در قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید یک ساعتی دم بکشد.در طول دم کشیدن، به آش سرزده، هم بزنید که ته نگیرد.

طرز تهیه عاشوره ترکیه ای

وقتی آش لعاب داد، یکی دو ملاقه از آن را به خامه بیفزایید و هم بزنید.

این کار باعث می شود خامه رقیق و گرم شود و هنگام افزودن به آش نبرد.

خامه را به آش اضافه کرده و هم بزنید.

پودر گل سرخ، هل و نیمی از شکر را افزوده، مخلوط کنید. سپس بچشید و اگر دوست داشتید بقیه شکر را اضافه کنید.

من همه شکر را ریختم و به جای پودر گل سرخ، یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کردم.

آش را در ظرف کشیده و روی آن را با انار (یا کشمش تفت داده در کره)، خشکبار، بادام، گردو، پسته و … تزئین کنید.

نوش جان