کوکی نسکافه ای یکی از خوشمزه ترین و خاص ترین کوکی ها رو براتون آوردم که خیلی راحت می تونید تو خونه آماده اش کنید. این کوکی نسکافه ای با شکر قهوه ای درست میشه و همچنین توش از شکلات چیپسی هم استفاده شده که طعمش رو واقعا بی نظیر می کنه.
مواد لازم برای تهیه کوکی نسکافه ای
- 1 عدد تخم مرغ
- 90 گرم کره به دمای محيط رسیده
- 90 گرم شکر قهوه ای
- 90 گرم آرد قنادی
- 50 گرم شکلات چیپسی نسوز
- 35 گرم پنیر ماسکارپونه
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- 1 قاشق چای خوری پودرکاکائو
- 1 قاشق چای خوری عسل
- نوک قاشق چای خوری وانیل
- 1 قاشق غذاخوری نسکافه خالص + 1 قاشق غذاخوری آب
دستور تهیه کوکی نسکافه ای با شکر قهوه ای و شکلات چیپسی
برای شروع ابتدا کره و شکر و وانیل رو 7 دقیقه با دور تند همزن زده تا کاملا سبک بشه. سپس تخم مرغ رو بهش اضافه کرده و هم می زنیم.
حین کار دورگیری فراموش نشه. مخلوط آب و نسکافه (که هم زدیم)، عسل و پودرکاکائو و پنیر رو هم بهش اضافه کرده و با همزن مواد رو خوب هم می زنیم.
در حین کار مجدد دورگیری می کنیم. سپس شکلات چیپسی رو هم بهش اضافه کرده و با لیسک مخلوط می کنیم. حالا مخلوط آرد و بکینگ پودر رو طی 2 تا 3 مرحله به مواد اضافه کرده و با لیسک هم می زنیم.
خمیر چسبیده و شلی داریم. روی خمیر رو با نایلون پوشونده و 2 ساعت داخل یخچال میزاریم. بعد از این زمان از خمیر گلوله هایی به اندازه گردو جدا کرده و در دست گرد می کنیم و داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم با فاصله می چینیم.
روی خمیر رو خیلی کم با دست صاف می کنیم و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 160 سانتی گراد به مدت تقریبی 12 دقیقه می ذاریم تا زیر کوکی ها تغییر رنگ بده.
نکات مهم تهیه کوکی نسکافه ای
- خمیر کوکی چسبنده اس، به اشتباه آرد اضافه به خوردش ندین که کوکی ها سفت میشه.
- زمان پخت کوکی ها زیاد نشه، کوکی هنگام بیرون اومدن از فر نرم هستش اما از حرارت که بیوفته خودش رو می گیره و به راحتی از کاغذ جدا میشه، پس بیشتر داخل فر نزارین.
- به دلخواه می تونید به خمیر کوکی گردو یا مغز دلخواه هم اضافه کرد.
- کوکی ها رو که از کاغذ روغنی جدا کردین، داخل ظرف دربسته نگه دارین.
- بجای نسکافه می توان از 2 قاشق غذاخوری قهوه دم کرده هم استفاده کرد.
روش دوم
طرز تهیه کوکی نسکافه ای
مواد لازم
- آرد سه صفر ۲۲۰ گرم
- جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری استاندارد سرصاف
- کره نرم به دمای محیط رسیده ۱۴۰ گرم
- شکر قهوهای روشن ۱۰۰ گرم
- شکر سفید ۵۰ گرم
- تخم مرغ به دمای محیط رسیده ۱ عدد
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
- نسکافه پودر شده یا پودر اسپرسو ۱۰ گرم
- شکلات چیپسی نسوز ۱/۴ پیمانه
نکات مهم
- از لوازم قنادی شکلات چیپسی نسوز تهیه کنید.
- مواد دستور قابل حذف و جایگزینی نیست.
طرز تهیه
آرد و جوش شیرین را مخلوط کنید، نیازی به الک کردن نیست.
کره و شکرها را ۳ تا ۵ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا مواد سبک و حجیم شود و بین کار کاسه را دورگیری کنید تا همه قسمتهای کره به صورت یکنواخت همزده شود.
تخم مرغ، وانیل و نسکافه پودر شده را اضافه و ۱ دقیقه با دور تند همزن بزنید.
مخلوط مواد خشک را اضافه و با همزن هم بزنید.
خمیر شل است و حتما باید ۴ ساعت تا یک شب در یخچال استراحت داده شود.
بعد از استراحت از یخچال خارج کنید و خمیر را به کمک اسکوپ زن با فاصله روی سینی که کف آن کاغذ روغنی انداختید، اسکوپ بزنید و به دلخواه روی خمیر را با شکلات چیپسی نسوز تزئین کنید.
مجددا سینی را ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر دوباره سفت شود وگرنه کوکی در فر وا میرود.
روی باقی خمیر را هم بپوشانید و مجدد در یخچال قرار دهید.
بعد از استراحت سینی را از یخچال خارج کنید و بلافاصله در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان تمیز خارج شود بپزید.
دمای فر برقی یا توستر ۲۰ درجه کمتر از دستور.
حتما از ۱۰ دقیقه مدام با خلال دندان چک کنید بلافاصله تا کوکی مغزپخت شد باید از فر خارج شود وگرنه خشک و بیسکوئیتی میشود.
بعد از پخت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کوکی ها ۵ دقیقه داخل سینی بمانند بعد به آرامی از سینی جدا کنید و روی پنجره خنک کننده بگذارید تا خنک شوند.
بعد از خنک شدن بلافاصله در ظرف دربسته بذارید.
کوکی در ظرف دربسته و در دمای محیط تا ۴ روز و در ظرف دربسته در یخچال به شرط رعایت تمام نکات تا ۲ هفته کاملا نرم باقی میماند.
وزن اسکوپ ۳۵ تا ۴۰ گرم.
طرز تهیه کوکی نسکافه ای ترک دار
مواد لازم
- آرد قنادی ۲۰۰ گرم
- بکینگ پودر ۵ گرم ( یک چهارم قاشق چای خوری)
- نمک یک پنس
- شکر قهوه ای ۷۵ گرم
- شکر سفید ۴۵ گرم
- کره هم دمای محیط (خیلی شل نشه) ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ کامل یک عدد
- وانیل پودری نوک قاشق چای خوری یا اگه مایع بود نصف قاشق غذاخوری
- (در صورت تمایل) شکلات سکه ای سفید ۱۲ سکه (میزانش کمتر یا بیشتر به سلیقه شما هست)
- نسکافه گلد ۷ گرم (یک قاشق غذاخوری)
- آب جوش ۲ قاشق چایخوری
من از نسکافه برند گلد استفاده کردم ، شما میتونید از برند دیگه ای که با کیفیت باشه استفاده کنید.
لطفا از نسکافه فوری (۳ در ۱ یا ۲ در ۱) استفاده نکنید چون اصلا مثل این کوکی عطر خوشی نخواهد داشت.
شکر قهوه ای بافت و رنگ و طعم بینظیری به کوکی میده، پس لطفا با شکر سفید جایگزین نکنید و اگه جایگزین کنید قطعا رو بافت و ظاهر کوکی تاثیر میذاره.
استراحت یخچالی در ایجاد ترکهای روی کیک بسیار مهمه.
طرز تهیه برای ۱۰ عدد کوکی نسکافه
اول نسکافه رو با دو ق چ آبجوش مخلوط کرده و کنار میگذاریم تا سرد بشه.
شکر قهوه ای و شکر سفید و کره رو ۷ دقیقه با همزن میزنیم تا دیگه صدای دونه های شکر نیاد.
بعد تخم مرغ و وانیل و نسکافه حل شده در آبجوش رو اضافه میکنیم و یک دقیقه هم میزنیم.
بعد مواد خشک رو روشون الک میکنیم و فقط چند ثانیه هم میزنیم تا یکدست بشن.
بعد شکلات سکه ای رو خرد میکنیم و به مواد اضافه میکنیم و فقط چند ثانیه مخلوط میکنیم.
از خمیر گلوله های ۵۰ تا ۵۵ گرمی برمی داریم و تو دست حالت توپ بهشون میدیم و تو سینی فر با فاصله قرار میدیم و سینی رو دو ساعت تو یخچال استراحت میدیم ( استراحت یخچالی خیلی مهمه)
بعد تو فر از قبل گرم شده با درجه ۱۸۰ به مدت ۱۲ تا ۱۴ دقیقه قرار میدیم.
استراحت یخچالی فوق العاده مهمه ، هم برای ترکهای قشنگ روی کوکی و هم برای اینکه کوکی توی فر وا نره و پهن نشه.
کی متوجه بشیم کوکی پخته؟ زمانی که دور کوکی رنگ گرفته ولی روی کوکی هنوز نرم هست. اگه بذارید روی کوکی سفت بشه وقتی از فر بیرون بیاد سفت میشه.