پیچاق قیمه مجلسی اردبیل یک غذای بسیار عالی و لذیذ ترکی که برای شهر زیبای اردبیل هست. برای درست کردن این خورشت لذیذ برای چهار تا پنج نفر نیاز داریم به مواد زیر.

مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه مجلسی اردبیل برای 4 نفر

  • گوشت گوسفند یا گوساله ۵۰۰ گرم (ترجیحا بدون چربی)
  • پیاز چهار عدد بزرگ
  • خلال بادام ۴ تا ۵ قاشق
  • رب گوجه دو قاشق
  • چوب دارچین یک تیکه
  • زعفران غلیظ چند قاشق
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد (میتونید به تعداد نفرات یک زرده بزارید)
  • زرشک سه قاشق
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل

طرز تهیه پیچاق قیمه مجلسی اردبیل

1. دوتا پیاز خورد کرده تفت میدیم زردچوبه و فلفل میزنیم.

2. گوشت رو داخلش خوب تفت میدیم.

3. رب جدا تفت داده به گوشت اضافه میکنیم.

4. آب میریزیم و چوب دارچین اجازه میدیم گوشت بپزه.

5. خلال بادام رو با گلاب نیم ساعت خیس میکنیم.

6. دو تا پیاز بعدی رو داخل تابه بزرگی خورد کرده تو کمی روغن تفت میدیم زردچوبه میزنیم بعد خلال بادام داخلش تفت میدیم.

7. گوشت که پخت، به پیاز داغ و خلال بادام تو تابه اضافه میکنیم.

8. زعفران اضافه کرده حدودا یک ساعت زمان میدیم خلال بادام بپزه.

9. زرشک و کمی خلال بادام با زعفران، کمی شکر داخل روغن تفت میدیم.روی سطح خورش میریزیم.

10. زرده تخم مرغ اروم روی خورشت گذاشته و دیگه درب تابه رو نمیزاریم زمان میدیم زرده که خودش گرفت خورشت آماده سرو هست.

طرز تهیه آش دوغ سرعین اردبیل

فوت و فن های پیچاق قیمه اردبیل

  • بعضیا از تخم مرغ کامل استفاده میکنن (سلیقه ای)
  • میتونید تخم مرغ جدا نیم رو کرده بعد که خورش آماده شد روی خورشت بزارید و میل کنید.
  • خوشمزگی این خورش به پیاز زیادش هست.
  • زرشک سلیقه ای هست.
  • این خورش بخاطر خلال بادام کمی چرب هست پس هم از گوشت کم چرب هم از روغن خیلی کم برای طبخ استفاده کنید.
  • برای چاشنی از آب لیمو یا آبغوره میشه استفاده کرد ولی بدون چاشنی هم خیلی لذیذ.