این کیک موس شکلاتی کافی شاپی با دو مدل موس شکلاتی و پرالین، یکی از بهترین کیک های کافی شاپی محسوب میشه!

مواد لازم برای تهیه کیک موس شکلاتی همراه پرالین

مواد لازم پرالین:

  • ۱۵۰ گرم شکر (⅔ لیوان)
  • ۷۵ میلی لیتر آب (⅕ لیوان +۲ قاشق غذاخوری سرخالی)
  • ۱۵۰ گرم فندق (۱/۵ لیوان)
  • ۱ تا ۲ ق چایخوری روغن

مواد لازم کیک اسفنجی شکلاتی:

  • ۳۰ گرم شکلات تلخ
  • ۳۰ گرم کره
  • ۴۰ میلی لیتر شیر (⅕ لیوان – ۱ قاشق چایخوری)
  • ۳ عدد زرده ی تخم مرغ
  • ۳۰ گرم آرد قنادی (۲ قاشق غذاخوری)
  • ۱۵ گرم پودر کاکائو (۱ قاشق غذاخوری)
  • ۳ عدد سفیده ی تخم مرغ
  • ۶۰ گرم شکر ( ¼ لیوان)

(اندازه ی قالب ۳۶ در ۲۲ سانت است)

مواد لازم موس شکلاتی:

  • ۵۵ تا ۶۵ گرم شکلات تلخ
  • ۳۵ گرم خامه صبحانه
  • ۱ ورق ژلاتین (۱/۵گرم)
  • ۱ قاشق غذاخوری شیر
  • ۱۲۵ گرم خامه قنادی

مواد لازم موس پرالین:

  • ۵۵ گرم از پرالین آماده شده
  • ۱ ورق ژلاتین (۱/۵گرم)
  • ۱ قاشق غذاخوری شیر
  • ۱۲۵ گرم خامه قنادی

مواد لازم روکش شکلاتی:

  • ۴۰ گرم شکر
  • ۶۰ گرم أب
  • ۱۵ گرم گلوکز
  • ۱۰ گرم پودر کاکائو
  • ۲ ورق ژلاتین ( ۳ گرم)

اندازه ی قالب کیک ۱۶ سانت است.

طرز تهیه کیک موس شکلاتی سه لایه کافی شاپی

طرز تهیه کیک موس شکلاتی کافی شاپی حرفه ای
ابتدا پرالین را حاضر کنید.

در یک ظرف ترجیحا استیل، شکر و آب را بریزید و روی حرارت متوسط اجازه دهید بجوشد. سپس فندق ها را به آن اضافه کنید. چند ثانیه هم بزنید تا آب تبخیر و شکر کریستالیزه شود.

سپس حرارت را کم کنید و بدون هم زدن اجازه دهید تا شکر ذوب شده و رنگ آن طلایی شود. نهایتا فقط دسته ی ظرف را گرفته و تکان دهید تا شکر جابجا شده و یک نواخت ذوب شود.

حواستان باشد رنگ شکر قهوه ای نشود. این ترکیب را روی سینی فلزی یا ورق نسوز بریزید و پهن کنید تا سرد شود. زمانی که پرالین سرد شد، آن را خرد کرده و داخل دستگاه بریزید و آنقدر بزنید تا به روغن بیافتد و شل شود.

کیک را حاضر کنید

شکلات و کره را روی حرارت کتری یا بخار آب داغ قرار دهید تا به صورت بن ماری ذوب و یک دست شود. شیر ولرم را اضافه و ترکیب کنید.

سه عدد زرده ی تخم مرغ را در حد یک دست شدن با مواد ترکیب کرده و در آخر آرد و پودر کاکائو الک شده را اضافه و به آرامی با مواد یک دست کنید.

۳ عدد سفیده را با همزن بزنید،کم کم و طی سه مرحله به آن شکر اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا وقتی ظرف را برمیگردانید، سفیده تکان نخورد.

مقداری از سفیده را با ترکیب شکلاتی کیک مخلوط کنید و ترکیب شکلاتی را داخل ظرف سفیده بریزید و فورا به آرامی با آن ترکیب و یک دست کنید.

مایه ی کیک را در قالب خود که کاغذ روغنی قرار داده آید بریزید و به صورت یک نواخت کف قالب پخش کنید.چند بار قالب را زمین بزنید تا هوای داخل مایه کیک خارج شود.

کیک را به مدت ۱۴ تا ۱۶ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه بپزید. کیک را به اندازه ی ۲ مربع به اندازه ی ۱۶ سانت قالب زده و جدا کنید.

در این فاصله موس شکلاتی را حاضر کنید.

ابتدا ۲ ورق ژلاتین را در آب سرد اندکی خیس کنید تا مقداری باد کند و حجم آن زیاد شود. شکلات را در ظرفی ریخته و خامه ی داغ شده را به آن اضافه تا با حرارت خامه، شکلات ذوب شود.

یک ورق ژلاتین را اندکی بین دو دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود سپس در یک قاشق غذاخوری شیر داغ حل کنید و به ترکیب شکلاتی اضافه و خوب با هم یک دست کنید.

خامه ی قنادی را که کاملا سرد ولی بدون ذره ای یخ است را با همزن بزنید تا مقداری فرم بگیرد. سپس به آرامی ترکیب شکلاتی را که حاضر کرده اید به آن اضافه کنید و هم بزنید.

کف قالب کمربندی را با سلفون خوب محکم کنید و یک لایه کیک را در کف آن فیکس کنید. روی کیک را با شیر یا شیر کاکایو یا اسپرسو خوب مرطوب کنید.

موس شکلاتی را روی سطح کیک خوب صاف کنید و قالب را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید تا لایه ی شکلاتی اندکی ببندد.

در این فاصله موس شکلاتی را حاضر کنید.

پرالین را در ظرفی بریزید. یک ورق ژلاتین را که در آب خیس کرده بودید اندکی فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود سپس در شیر داغ آن را حل کرده و به پرالین اضافه و تند هم بزنید تا یک دست شود.

خامه ی قنادی کاملا سرد را که بدون ذره ای یخ است با همزن بزنید تا اندکی فرم بگیرد سپس ترکیب پرالین را به آن اضافه و ترکیب کنید.

قالب را از یخچال خارج و لایه ی دوم کیک را روی لایه شکلاتی قرار دهید، روی سطح کیک را با اسپرسو یا شیر کاکائو یا شیر مرطوب کنید و موس پرالین را روی کیک صاف و یک نواخت پخش کنید و قالب را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.

در این فاصله روکش شکلاتی را حاضر کنید.

۲ ورق ژلاتین را در آب سرد قرار داده تا اندکی بعد کرده و حجیم شود.

شکر، آب، گلوکز و پودر کاکائو را با هم ترکیب و روی شکر، آب، گلوکز و پودر کاکائو را با هم ترکیب و روی حرارت قرار داده تا به جوش بیاید. زمانی که جوشیید حرارت را کم کرده تا ۲ تا ۳ دقیقه ی دیگر به جوشیدن ادامه دهد سپس حرارت را خاموش کنید. در این زمان ها باید مدام مانند فرنی مواد را هم بزنید.

۲ ورق ژلاتین حجیم شده را بین دو انگشت فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود سپس به ترکیب جوشیده اضافه و ترکیب کنید.

مواد روکش را ۲ بار الک کنید و زمانی که خنک شد،آن را در قالب کیک روی لایه ی موس پرالین سرد بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه قالب را باز در فریزر قرار دهید.

بعد از آن قالب را از یخچال خارج کنید و یک حوله داغ را اطراف قالب بکشید تا قالب از کیک جدا شود.سپس روی کیک را تزئین و سرو کنید.


طرز تهیه کیک کافی شاپی شکلاتی مخصوصی

بهترین و خوشمزه ترین کیک کافی شاپی قطعا همینه! موس کیک کافی شاپی.

مواد لازم برای کیک:
  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1 پیمانه شکر
  • 3/4 پیمانه روغن
  • 1 پیمانه ماست
  • یک و نیم پیمانه آرد
  • نصف پیمانه پودرکاکائو
  • 2 قاشق چای خوری بکینگ پودر
  • نوک قاشق چای خوری وانیل
  • شیرکاکائو برای مرطوب کردن کیک
برای موس شکلاتی:
  • 200 گرم شیر سرد
  • 300 گرم شکلات تخته ای خرد شده
  • 2 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین
  • 1/4 پیمانه آب سرد
  • 500 گرم خامه قنادی
برای گاناش شکلاتی:
  • 70 گرم خامه
  • 70 گرم شکلات تخته ای
طرز تهیه:

تخم مرغ و شکر و وانیل رو 6 دقیقه با دورتند همزن زده تا حجیم و کشدار بشه.روغن و ماست رو به ترتیب بهش اضافه کرده و هربار با همزن دستی در حد مخلوط شدن هم می زنیم.

آرد و بیکینگ پودر و پودرکاکائو رو با هم خوب مخلوط کرده و 3 بار الک می کنیم و به مایه اضافه کرده و با همزن دستی خوب هم زده تا مایه یکدستی داشته باشیم یا می تونید چند ثانیه با دورکند همزن برقی هم بزنید.

کف و دیواره های قالب رو با روغن یا اسپری جدا کننده چرب کرده و مایه کیک رو داخل قالب می ریزیم و قالب رو چندبار به سطح کار کوبیده و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 170 به مدت تقریبی 40 دقیقه میزاریم تا بپزه. (با خلال دندان حتما چک کنید که پخته باشه)

حالا بریم سراغ موس شکلاتی:

پودرژلاتین رو روی آب سرد پاشیده و هم می زنیم و کنار میزاریم تا حالت اسفنجی بگیره.

شکلات تخته ای خرد شده،شیر و ژلاتین رو با هم داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم میزاریم و مدام هم می زنیم. در حدی که شکلات ذوب بشه و مواد یکدست بشه کافیه. حرارت رو خاموش کرده و داخل یخچال میزاریم تا حسابی خنک بشه.

خامه قنادی رو خوب فرم داده و موس خنک شده رو بهش اضافه می کنیم و 2 دقیقه با همزن زده تا خوب یکدست بشه.

کیک رو که از فر خارج کردیم، اجازه میدیم از حرارت اولیه بیوفته، از قالب جدا کرده و روی توری برگردونده و صبر می کنیم خنک بشه.

با چاقو یا اره یه لایه ضخیم از سطح بالایی کیک رو جدا کرده و کنار میزاریم چون می خوایم یه لایه کیک کاملا صاف داشته باشیم. کیک رو داخل یه بشقاب یا سینی گذاشته، دورش رو با یه لایه طلق بلند حسابی فیکس می کنیم و طلق رو چسب می زنیم.

سطح کیک رو با شیر کاکائو مرطوب کرده و موس شکلاتی رو با قیف روی کیک می ریزیم و با پالت همه جاشو صاف می کنیم و 3 ساعت داخل یخچال میزاریم تا موس خودش رو بگیره. روی اونو یه لایه نازک گاناش ریخته و 1 ساعت دیگه داخل یخچال استراحت میدیم. از یخچال بیرون آورده و به آرومی طلق رو ازش جدا می کنیم به دلخواه تزئین می کنیم.

نکات مهم:

  • قالب من 20 سانت با ارتفاع 9 سانت بود که مواد رو نصف کردم اما اگه دوست دارین ارتفاع کیک تون بیشتر بشه از کل مواد استفاده کنید.
  • برای موس شکلاتی از مخلوط شکلات سفید و تیره استفاده کردم تا رنگ موسم روشن تر از کیک بشه، می تونید فقط از شکلات تیره استفاده کنید که موس تیره تری داشته باشین.
  • خامه رو کاملاً فرم بدین و بعد بهش سس شکلاتی کاملاً خنک شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا موس شما نرم نشه.

طرز تهیه موس کیک شکلاتی بدون ژلاتین

مواد لازم برای کیک

  • 5 عدد تخم مرغ
  • 150 گرم شکر (3/4 پیمانه)
  • 70 گرم آرد (1/2 پیمانه سرخالی)
  • 30 گرم نشاسته ذرت (3 قاشق غذاخوری سرپر)
  • 50 گرم پودرکاکائو (5 قاشق غذاخوری)
  • 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر

تخم مرغ و شکر رو 5 تا 6 دقیقه زده تا حجیم و کشدار بشه. مواد خشک رو داخل کاسه ای ریخته و خوب مخلوط کرده و 2 بار الک می کنیم و طی چند مرحله به مواد تخم مرغی اضافه می کنیم و آروم با لیسک فولد می کنیم.

قالب 20 سانت رو با کره چرب کرده و کفش کاغذ روغنی انداخته و مایه رو داخلش ریخته و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 30 تا 40 دقیقه می پزیم(تا زمانی که سیخ چوبی تمیز بیرون بیاد) بعد از پخت اجازه میدیم کیک از داغی اولیه بیوفته و بعد از قالب جدا کرده و روی توری خنک می کنیم.

برای خامه ی شکلاتی

  • 1 عدد تخم مرغ
  • 400 میلی لیتر شیر (2 لیوان)
  • 25 گرم نشاسته ذرت (3 قاشق غذاخوری)
  • 50 گرم شکر (1/4 پیمانه)
  • 10 گرم کره
  • 200 گرم شکلات تلخ
  • 200 گرم خامه بن ماری شده

داخل قابلمه ای نشاسته ذرت و شکر رو ریخته و مخلوط می کنیم.شیر و تخم مرغ رو بهش اضافه کرده و روی حرارت ملایم گذاشته و مدام هم می زنیم تا شروع به جوشیدن کند، 3 دقیقه که جوشید حرارت رو خاموش کرده و کره رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم.

خامه رو روی بخار کتری گرم کرده و شکلات رو بهش اضافه کرده و هم زده تا یکدست بشه. کرمی که آماده کردیم رو بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

کیک رو 2 قسمت کرده، لایه ی اول رو داخل قالب 20 سانت کمربندی گذاشته، مواد خامه ای رو داغ روی کیک ریخته و سپس لایه ی دوم رو گذاشته و قالب رو یک شب داخل یخچال میزاریم.

برای تزئین هم گاناش درست کرده (ترکیب مساوی 100 گرم خامه و 100 گرم شکلات تلخ) و روی کیک می ریزیم. کناره ها رو با تراشه های شکلات و روی کیک رو با پودر کاکائو الک شده تزئین می کنیم.

بعد از کمی استراحت کیک رو به 8 تا 10 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.