نون بربری سنتی خانگی! بربری بازاری رو توی خونه بپزیم! یه بربری جذاب و خوش بافت بدون ذره ای بهبود دهنده و روغن و چیزای اصافی دیگه! امیدوارم درست کنید و لذتشو ببرید.
مواد لازم برای تهیه نون بربری سنتی خانگی
- آرد ۳۵۰ گرم (دو لیوان) (میتونید از آردهای نول قوی، فانتزی، بربری، تافتون استفاده کنید.)
- آب ۲۶۲ میلی (یک و نیم لیوان)
- نمک ۵ گرم (۱ قاشق چای خوری)
- مخمر فوری ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
مواد رومال برای بربری
برای رومال ۳ قاشق غذاخوری آرد رو نصف استکان آب جوش حل کنید مخلوط بشه و به غلظ فرنی کمی رقیق شده در بیاد و نوک قاشق چایخوری جوش شیرین هم اضافه کنید و به عنوان رومال استفاده کنید.
طرز تهیه نان بربری سنتی در منزل
اول مواد خشکمون رو با آرد دستور ترکیب کنید، بعد آب رو اضافه کنید تا خمیر از کاسه جمع شه. رطوبت این نون بالا درنظر گرفته شده و به همین دلیل این خمیر در ابتدا یه خرده چسبنده است که با ورز دادن درست میشه.
به کمک دستگاه یا با دست و به روش اسلپ اند فولد (ضربه زدن و تا زدن) میتونید ورز دهی رو انجام بدید.
در ورز دادن با دست با کمک کاردک و با چرب کردن میزکار یا خیس کردن دست ها ورز دادن رو میتونید انجام بدید تا به یک خمیر عالی و کشسان برسید.
خمیرو چونه کنید داخل ظرف چرب شده در بسته یا روکش کشیده ۳۰ دقیقه استراحت بدید.
بعد از استراحت پف خمیرو بگیرید و مجدد چونه صاف و یکدست کنید و به دو قسمت تقسیم کنید و دو تا چونه رو روی میزکار روی مقداری سبوس به مدت ۱ ساعت استراحت بدید.
بعد خمیرهارو بذارید توی سینی پخت و به آرومی طبق فیلم به شکل بیضی پهن کنید.
زیادی به خمیرتون فشار وارد نکنید تا حباب های ایجاد شده رو از دست ندید، روشون رو از رومالی که آماده کردید بریزید و و به کمک انگشتان یا ته یه چاقو یا قاشقی چیزی طرح بندازید کنجد بپاشید و مجدد برای بار سوم ۳۰ دقیقه زمان بدید تا کمی حجم بگیره.
بذارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۲۲۰ تا ۲۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه. سعی کنید خیلی بیشتر نمونه چون نونتون خشک میشه.
نوش جان
طرز تهیه نان بربری با رومال تخم مرغ
مواد لازم:
- آرد نان ۳۷۵ گرم دو و سه چهارم لیوان (من آرد بربری استفاده کردم)
- آب گرم ۱ لیوان
- خمیر مایه نصف قاشق غذاخوری سفره
- شکر نصف قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق غذاخوری
رومال:
- تخم مرغ کامل زده شده ۳ قاشق غذاخوری
- شیر ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
مواد خشک رو مخلوط کنید آب رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه ورز بدین تا خمیر نرم و یکدستی به دست بیاد و به دست نچسبه خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه
خمیر آمده رو چانه کنید ۱۵ دقیقه استراحت بدین.
داخل سینی با دست به شکل بیضی به ضخامت یک تا یک و نیم سانت پهن کنید روشو بپوشونید و ۱۰ دقیقه استراحت بدین رومال رو روی نون بریزید و با دست پخش کنید و با انگشت خط بزنید و با چنگال طرح بزنید و چند سوراخ بزنید به دلخواه کنجد و سیاه دانه بپاشید.
در طبقه اول فر گرم ۲۰۰ درجه قرار بدین تا طلایی بشه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اگه رنگ نگرفت حرارت بالا رو روشن کنید. بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید.
نوش جان