به به چه لواشکی! لواشک مخلوط میوه های تابستانی خوشمزه و خانگی و سالم. اگه شما هم عاشق لواشک هستید پیشنهاد می کنم این لواشک محلوط میوه های تابستونی رو از دست ندید. فوق العاده ست!
مواد لازم برای تهیه لواشک مخلوط میوه های تابستانی
- میوه تابستانی مثل زردالو، هلو، آلو، الو قرمز، شلیل، سیب ۱۰ کیلو (من از این میوه ها استفاده کردم. شما می تونید از هر میوه ای که دلتون خواست اسفاده کنید.)
- آب ۱ لیوان
- نمک ۱ قاشق چای خوری
- شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری خوری با توجه به ذائقه تان
طرز تهیه لواشک مخلوط میوه های تابستانی مرحله به مرحله
۱. ابتدا میوه ها را کامل بشورید. (بهتر است از میوه های رسیده و شل شده استفاده کنید.)
۲. اگر میوه ای احیانا ساقه و برگی دارد کاملا جدا کنید.
۳. میوه ها را همراه اب داخل قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق با دمای متوسط رو به بالا بگذارید تا محتویات داخل قابلمه بجوش بیاید.
۴. حرارت شعله را کمی ملایم کنید تا سر ریز نشود.
۵. یک تا دو ساعتی زمان بدهید تا حسابی میوه ها پخته وله شوند.
۶. بعد ازپخت میوه ها زیر شعله را خاموش کنید و بگذارید تا مواد از دما افتاده و خنک شود.
۷. دست ها را کامل بشورید یا از دستکش استفاده کنید. سپس میوه های له شده را از صافی رد کنید.
۸. به طوری که پوست و هسته ها فقط باقی بماند و دور ریخته شود.
۹. حواستان باشد این مرحله هم زمانبر است و هم سخت و حوصله زیاد می خواد.
۱۰. بعد از اینکه مواد صاف شد، مجدد موادرا به قابلمه منتقل کنید و روی گاز بگذارید.
۱۱. به محض رسیدن به نقطه جوش ،شعله را کم کنید و اجازه دهید ۲ تا ۳ ساعت با جوش های ریزی که میزند اب اضافی لواشک کشیده شود.
۱۲. در این مرحله روی قابلمه پارچه ضخیمی بگذارید زیرا در حین قل قل کردن مواد به اطراف می پرد و گاز اطراف گاز شما را کثیف میکند.
۱۳. هر از چند دقیقه ای پارچه را بردارید و لواشک را هم بزنید تا ته نگیرد.
۱۴. نیم ساعت اخر، نمک وشکر را اضافه کرده و هم بزنید.
۱۵. بعد از گذشت حدودا زمان ۲ ساعت اگر به این نتیجه رسیدید که مواد لواشک همانند فرنی غلیظ شده زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید از دما بیافتد.
۱۶. ته سینی مورد نظر سلفون بکشید. لواشک را به ضخامت ۲تا ۳ میلی متر داخل سینی بریزید و کف سینی پخش کنید.
۱۷. سینی ها را جلوی نور مستقیم خورشید یا جلوی باد پنکه یا کولر قرار دهید تا خشک شود. (من به مدت ۴۸ ساعت مداوم جلوی باد پنکه قرار دادم خشک شد.)
۱۸. سپس در سایزهای دلخواه برش داده و لول کنید.
نکته: این میزان مواد، تقریبا ۱/۵ کیلو لواشک می دهد.