این کیک عسلی ارمنی خاص با گلیز شکلاتی میتونه ایده ی جذابی برای عصرونه باشه. اگه به درست کیک و شیرینی پزی علاقه دارید و همچنین از امتحان طعم های جدید به وجد میاید، پیشنهاد می کنم که این کیک ارمنی خوشمزه رو امتحان کنید. ضخامت لایه های کیک و کرم باید نازک و اندازه ی هم باشه.
مواد لازم برای تهیه کیک ارمنی عسلی
- کره ۱۵۰ گرم
- شکر ۳۰۰ گرم (۱ و ⅓ لیوان سرخالی)
- شیر ۸۰ میلی لیتر (⅓ لیوان)
- تخم مرغ ۵ عدد
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- عسل ۶ قاشق غذاخوری
- آرد ۸۰۰ گرم ( ۵و ⅓ لیوان)
- ۱ لیوان آرد برای ورز دادن
مواد لازم کرم
- شیر ۴ لیوان
- شکر ۳۰۰ گرم (۱ و ⅓ لیوان سرخالی)
- زرده ۲ عدد
- آرد ۵ قاشق غذاخوری
- وانیل مقداری
- کره ۴۰۰ گرم
- شیر عسلی ۱۵۰ گرم
مواد لازم گلیز
- خامه ترش یا خامه صبحانه یا ماست یونانی ۴ قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۵ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
- کره ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت کیک ارمنی عسلی
برای شروع ابتدا کیک را حاضر کنید. تمام مواد کیک به جز آرد و بیکسنگ پودر را در یک ظر بریزید و روی حرارت کتری (غیر مستقیم) قرار داده تا کامل یک دست شوند.بیکسنگ پودر را اضافه و ظرف را از روی حرارت برداشته تا مایه به مدت ۱۵ دقیقه در محیط خنک شود.
آرد را اضافه و ترکیب کنید. میز کار را آردپاشی کرده (با یک لیوان آرد برای ورز دادن) و خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. سپس آن را به ۷ تا ۸ قسمت تقسیم کنید و روی آنها را با سلفون پوشانده و به مدت ۱ ساعت دریخچال قراردهید تا استراحت کنند.
بعد از استراحت هر خمیر را به ضخامت نازکی روی کاغذ روغنی در سینی فر باز کرده و روی سطح آن چند سوراخ با چنگال بزنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه بپزید. سپس اجازه دهید کاملا خنک شوند.
کرم را حاضر کنید. تمام مواد لازم به غیر از کره و شیرعسلی را بر روی حرارت متوسط با هم ترکیب و مدام هم بزنید تا مانند فرنی غلیظ شود. کرم پخته را در ظرفی ریخته روی آن را سلفون بکشید و اجازه دهید در محیط آشپزخانه کامل خنک شود.
کره ی به دمای محیط رسیده و شیر عسلی به دمای محیط رسیده را با همزن بزنید تا سفید شود.کرم خنک پخته شده را به آن اضافه و با هم زن بزنید تا فرم بگیرند.
گلیز را حاضر کنید. تمام مواد لازم گلیز را به غیر از کره و روغن با هم ترکیب و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا شگر حل شود.سپس کره و روغن را به آن اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه در محیط خنک شود.
چیدمان. ابتدا یک لایه کیک سرد و خنک را روی ظرف قرار دهید سپس به ضخامت همان لایه کیک روی آن کرم بمالید. سپس روی آن لایه ی کیک بعدی را قرار دهید.
این روند را تکرار کنید تا تمام لایه ها تمام شود. مقداری لبه های کیک را به دلخواه با چاقوی تیز ببرید و صاف کنید و در آخر روی کیک گلیز بریزید و کیک را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن کیک را به شکل مورد نظر ببرید و سرو کنید.