نان نمکی یه نون نازک و خوشمزه ست با طعم متفاوت! من علاقه زیادی به نونهای نازک دارم و به همین دلیل یه نون نازک براتون آماده کردم که هم مناسب عصرانه و میان وعده و هم کنار غذا میشه نوش جان کرد. امیدوارم که این مطلب وبسایت فیدیا براتون مفید باشه و این نون نمکی رو درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه نان نمکی
- آب ولرم سه چهارم لیوان
- خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری اندازه گیری
- آرد یک و نیم تا دو لیوان (من آرد بربری استفاده کردم)
- نمک یک دوم قاشق چای خوری
- زرد چوبه یک دوم قاشق چای خوری
- کره نرم ۲۵ گرم
برای رومال
- آب
- کنجد
- نمک دریا
دستور پخت نان نمکی
برای شروع ابتدا خمیر مایه و آب رو با همزن دستی کاملا مخلوط کنید. بیشتر آرد رو به همراه نمک و زردچوبه اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه شل بود باقی آرد رو به تدریج اضافه کنید.
در ادامه خمیر رو ورز بدین تا منسجم بشه کره نرم رو اضافه کنید ورز بدین تا کره کاملا جذب خمیر بشه و یکدست بشه.
سپس خمیر رو به مدت یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه.
خمیر آماده رو چونه کنید و داخل سینی فر قرار بدین و ۱۰ دقیقه استراحت بدین. سپس خمیر رو داخل سینی با دست به ضخامت یک سانت باز کنید.
روی خمیر حفره هایی ایجاد کنید که من مثل همیشه با دسته قاشق چوبی انجام دادم و با آب رومال بزنید و کنجد و کمی نمک دریا بپاشید.
برای پخت نان نمکی، داخل فر گرم ۲۰۰ درجه قرار بدین به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان بدید تا نون بپزه.
برای پخت در فر برقی بعد از ۱۰ دقیقه حرارت بالا و پایین. در فر گازی اگه روی نون رنگ نگرفت حرارت بالا رو روشن کنید.
بعد از خارج کردن از فر نون نمکی روی توری منتقل کنید تا خنک بشه.
نوش جان