ساکسی کباب (کباب گلدانی) ترکیه ای!
مواد لازم برای تهیه ساکسی کباب ترکیه ای
- 2 عدد بادمجان کلفت دلمهای
- 300 گرم گوشت گوساله قیمهای خرد شده (قسمتهای دنده، گردن و یا کمر)
- 3 قاشقغذاخوری روغنمایع
- 1 قاشقغذاخوری کره
- نصف قاشقغذاخوری رب گوجهفرنگی
- 1 عدد پیاز کوچک
- 1 حبه سیر
- 2 عدد فلفل سبز
- نصف فلفل کاپیای قرمز(فلفل ترکیهای)
- نصف قاشقمرباخوری نمک
- مقداری فلفلسیاه
- 1 عدد گوجهفرنگی
- نصف استکان آب (50 تا 70 میلی)
برای سس
- 1 قاشقغذاخوری رب گوجهفرنگی
- 1 لیوان آب گرم (200میلی)
- مقداری نمک
دستور پخت ساکسی کباب ترکیه ای (کباب گلدانی)
پوست بادمجانها را بصورت راهراه(یکی در میان) بکَنید از وسط نصف کنید. برای اینکه راست بایستند قسمت پایینشان را کمی برش دهید و صاف کنید و داخل سینی فر قرار دهید.
روی آنها روغنمایع به مقداری که کم نباشد بریزید و با فرچه به هر طرف آن بمالید. داخل فر 200 درجه از قبل گرم شده در حالت حرارت از بالا/پایین تا وقتی کاملا سرخ شده و نرم شوند بپزید.
در این مدت خوراک گوشت را آماده کنید. 2 قاشق غذاخوری روغن و گوشت را داخل ماهیتابه ریخته و تا وقتی رنگشان تغییر کند سرخ کنید.
درِ ماهیتابه را گذاشته با حرارت متوسط تا وقتی گوشتها آب انداخته و دوباره آب گوشت کشیده شود بپزید.
کره اضافه کنید، پیاز، سیر و فلفلهای خرد شده را اضافه کرده کمی تفت دهید. رب و گوجهفرنگی پوست کنده و خرد شده و ادویه را اضافه کرده مخلوط کنید. آب ریخته درِ آن را ببندید و 10 تا 15 دقیقه بپزید.
بادمجانها را از فر خارج کرده با چنگال و یا قاشق وسط آنها فشار داده و گود کنید. من قسمت تخمهایشان را با قاشق خارج کردم. داخل بادمجانها را با مواد گوشتی پر کنید. روی هرکدام یک برش گوجهفرنگی بذارید.
رب را با آب گرم و نمک مخلوط کنید و کمی از آنرا روی بادمجانها و بقیه را وسط آنها بریزید.
داخل فر 200 درجه از قبل گرم شده حدود نیم ساعت بپزید.
نوش جان