باقلوای میدیه (Midye baklava) یه باقلوای ترکیه ای خاص و خوشمزه و متفاوت. پیشنهاد میکنم حتما درستش کنید.
مواد لازم برای تهیه باقلوا میدیه ترکیه
برای خمیر
- ۲ عدد تخم مرغ
- ۱ قاشق غذاخوری سرکه
- ۱ استکان شیر
- نصف استکان آب
- ۱ استکان روغن مایع
- ۴ تا ۴/۵ لیوان آرد (کنترل شده بریزید چون هر آرد متفاوته)
- ۱ قاشق غذاخوری کره به دمای محیط رسیده
- پودر پسته
برای خامه
- ۲ لیوان شیر
- از نصف لیوان کمی بیشتر ایرمیک (آرد سمولینا)
برای شربت
- ۳/۵ لیوان شکر
- ۴ لیوان آب
- ۱ برش لیمو
برای باز کردن خمیر
- نشاسته ذرت یا گندم
برای داخلش
- پودر پسته
برای روش
- ۲۰۰ گرم کره ذوب شده
دستور پخت باقلوا میدیه ترکیه ای
برای خامه داخل قابلمه ای شیر و ایرمیک رو ریخته و با شعله متوسط کنترل شده میپزیم مداوم هم میزنیم وقتی قوام اومد از روی اجاق برداشته و میذاریم خنک بشه.
برای خمیر مواد رو داخل ظرفی ریخته و خوب ورز میدیم و یه خمیر نرمی به دست میاریم ۷ تا ۸ عدد چونه جدا کرده و با مقدار زیادی نشاسته به اندازه بشقاب بازش کرده و روی هم قرار میدیم و ما بینش نشاسته ریخته و روشو میپوشونیم و تقریباً یک ساعت استراحت میدیم.
خمیرهای استراحت داده رو به کمک وردنه بازش کرده و به وردنه می پیچونیم و از دو طرفش خمیر رو فشار داده و به آرومی دوباره بازش میکنیم و به طرف وسط یوفکا خمیر رو چین میدیم.
از قسمت بالا و پایین کمی جا گذاشته وسط یوفکا با فاصله ابتدا پودر پسته بعد ۱ قاشق مرباخوری خامه و روی اون دوباره پودر پسته گذاشته و از قسمت بالا و پایین خمیر رو میبندیم.
جاهایی رو که خامه گذاشتیم مشخصه با دستمون فشار داده و با کمک چاقو برش میزنیم سپس برعکس کرده و توی سینی قرار میدیم.
قبل از اینکه شیرینی رو داخل فر بذاریم مواد شربت رو داخل قابلمه ریخته و می جوشونیم بعد از اینکه ۱۵ دقیقه جوشید از روی اجاق برداشته و تو دمای محیط میذاریم خنک بشه.
سپس کره ذوب شده رو روی باقوا ریخته و توی فر با دمای ۱۸۰ درجه تا وقتی که روش طلایی بشه میپزیم.
وقتی شیرینی مون رو از فر درآوردیم بعد از اینکه گرمای اولیه اش رو از دست داد روش شربت رو میریزیم ۱ تا ۲ساعت صبر میکنیم تا شربت جذب شیرینی بشه بعد سرو می کنیم.
نوش جان
روش دوم
طرز تهیه باقلوا میدییه ترکیه
یکی از باقلواهای محبوبه ترکیه اس این شیرینی شیک و خوشمزه را می توانید برای مهمانی ها و دورهمی ها تهیه کرده و از میهمانان خود پذیرایی کنید.
برای خمیر:
- 2 عدد تخم مرغ
- 1 فنجان روغن
- 1 فنجان شیر
- 2 قاشق غذاخوری سرکه
- نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- مقدار اندکی نمک
- آرد 3 لیوان
(لیوان حجم 220 میلی لیتر)
(فنجان 125 میلی لیتری)
برای پهن کردن خمیر
- نشاسته 1 و نیم لیوان
برای مواد میانی
- 2 لیوان پسته (به جای پسته می توان از گردو نیز استفاده کرد)
برای کاسترد
- 2 و نیم لیوان شیر
- 3 قاشق غذاخوری آرد سمولینا
برای روش
- 130 گرم کره
- 1 فنجان روغن
برای شربت
- 3 لیوان شکر
- 3 لیوان آب
- یک برش نازک لیمو
طرز تهیه
ابتدا آرد سمولینا را داخل شیر می ریزیم و مثل پودینگ با حرارت ملایم می پزیم و روشو کیسه یا سلفون میپوشانیم طوری که سلفون به مواد بچسبه می گذاریم خنک شود.
برای شربت مواد رو مخلوط میکنیم میزاریم روی اجاق وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارتو کم میکنیم روی اجاق و به مدت 20 دقیقه می جوشانیم و در 5دیقه اخر برش لیمو رو اضافه کنید می گذاریم خنک شود.
مواد خمیرو مخلوط کنید و خمیر نرمی به دست میاریم به چونه های مساوی تقسیم کنید و روشو بپوشونیدو و نیم ساعت الی 45 دقیقه استراحت می دهیم و سپس چونه های خمیرو بر میداربم و تا جایی که می شود با نشاسته باز می کنیم.
خمیر باید نازک نازک بشود و روی ورد نه میپیچیم خمیر را بدون فشرده کردن خیلی محکم از دو طرف و با دو دست به آرامی جمع می کنیم.
سپس به آرامی آن را از روی وردنه برمی داریم و قسمت وسط خمیر را روی پیشخوان جمع می کنیم و به صورت متناوب روشو با پسته و از پودینگی که در قیف ریخته با کمک قیف میریزیم پسته می گذاریم از لبه ها می بندیم با دست فشار می دهیم و با چاقو برش می دهیم لبه ها را فشار می دهیم و پشت و رو می کنیم و در سینی می چینیم.
پسته میریزیم و از لبه ها می بندیم با دست فشار می دهیم و با چاقو برش می دهیم لبه ها را فشار می دهیم و پشت و رو می کنیم و در سینی می چینیم.
بعد از اینکه همه شیرینی ها به همین ترتیب انجام شد، روغنی را که ذوب کرده و کف روشو بر میداریم ریخته ودر در فر گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 50 تا 55 دقیقه می پزیم از فر خارج می کنیم حرارت اولیه رد شد 5 دقیقه روی دسر داغ شربت سرد میریزیم. اینو بگم که برای اونایی که امتحان میکنن اونقدرها هم که به نظر میرسه سخت نیست. سینی 600 گرمی
نوش جان