آموزش طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک رو براتون آماده کردم که اصلا از لحاظ طعم و عطر هیچ فرقی با گلبرگای تازه نداره. امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی خشک تبریزی
- گلبرگ خشک ۲۵۰ گرم
- شکر ۵۰۰ گرم
- آب ۲۵۰ گرم
- رنگ آلبالویی نوک قاشق چای خوری
- گلاب ۱ استکان
طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک
برای تهیه مربای گل محمدی من گلبرگ های خشکم رو تمیز پاک کردم و چوب ها و کاسبرگ های سبز رنگ و جدا کردم و تو آب ریختم که از خشکی دربیاد و آبکش کردم و گذاشتم آبش کامل بره.
تو این مرحله مزش کنین اگه گلبرگ هاتون تلخ بود باید یک قابلمه آب روی حرارت بذارین وقتی بجوش اومد گلبرگ هارو داخلش بریزین بذارین دو تا سه دقیقه ای بجوشه.
بعد با سبد درشون بیارین و گلبرگ هارو بریزین تو آب خنک وقتی خنک شدن بریزین تو سبد و آب خنک با فشار بریزین روشون تا تلخیش رو ببره (حتما مزشون کنین اگه بازم تلخ بودن یبار دیگه این کار رو انجام بدین.)
برای آماده کردن شربت، شکر و آب و جوهر لیمو رو داخل قابلمه بریزین و کمی همش بزنین تا شکر حل بشه. سپس روی حرارت کم بذارین تا با حوصله شکر حل بشه و کمی غلیظ بشه.
حتما در تمام مراحل دور قابلمتون رو با فرچه آغشته به آبلیمو تمیز کنین که مرباتون شکرک نزنه.
سپس گلبرگ ها که کاملا آبشون رفته رو به شربت اضافه و روی حرارت کم اجازه میدیم مربامون جوش بزنه و گلبرگ ها در این فاصله پخته بشن.
برای اینکه رنگ پریدگی گلبرگ ها جبران بشه کمی رنگ آلبالویی بهش اضافه کنید تا خوشرنگ بشن.
وقتی شربت به قوام رسید و شهدش بین دو تا انگشتتون حالت کشسانی داشت مربامون حاضره.
از روی حرارت برش میداریم و برای اینکه عطر بیشتری داشته باشه بهش گلاب اضافه میکنیم و بعد از خنک شدن داخل شیشه ریخته و دریخچال نگهداری میکنیم.
این مربا فوق العاده خوشمزهست و هوادارای زیادی داره و چون گلبرگ خشک تو بازار فراوونه به راحتی میتونین تهیه و درستش کنین.
نوش جان
سلام مطمین هستید ۲۵۰گرم گل خشک فقط ۵۰۰گرم شکر میخواد
سلام فاطمه جان. مقدار شکر دو برابر مقدار گل هست. تو بعضی از دستور ها هم سه برابر هست.