دلمه کلم برگ ترکیه ای با گوشت چرخ کرده یه دلمه بسیار خوشمزه و متفاوته که اگه امتحانش نکردید پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ ترکیه ای با گوشت چرخ کرده
- 2 کیلوگرم کلم برگ
- 3 لیوان برنج
- 200 گرم گوشت چرخ کرده گوساله
- 1 عدد پیاز بزرگ (نگینی خرد شده)
- 2 قاشقغذاخوری رب فلفل شیرین
- 1 قاشقغذاخوری رب گوجهفرنگی
- نصف لیوان روغنمایع
- نصف لیوان آب
- 1 قاشقمرباخوری فلفل سیاه
- 1 قاشقمرباخوری فلفل قرمز پرک شده و یا پودر فلفل قرمز
- 4 قاشقمرباخوری نعناع خشک
- 2 تا 2 و نیم قاشقمرباخوری نمک
- در صورت دلخواه جعفری ریز خرد شده
دستور پخت دلمه کلم برگ ترکیه ای با گوشت چرخ کرده
کلم را از قسمت سر آن ببرید و برگهای آن را با دقت جدا کنید.
برگها را داخل آب جوش گذاشته و تا وقتی کمی نرم شوند بپزید.
برگهای آب پز شده را داخل آبکش بریزید و کنار بگذارید تا آب آن برود.
در این حین که آب برگها در آبکش گرفته میشود، داخل ظرف جداگانهای به ترتیب برنج پاک و شسته شده، پیاز، گوشت چرخ کرده، ربها، ادویهها، نمک و در آخر روغن و آب را هم اضافه کرده برنج را بدون شکستن، با دست خوب هم بزنید، برگهای کلم را که آب آنها گرفته شده یکییکی برداشته روی میز پهن کنید. (اگر برگها زیاد بزرگ بودند دو قسمت کنید)
حدود ۱ قاشقغذاخوری از مواد را برداشته، وسط برگ گذاشته و از کنارهها ببندید و محکم بپیچید. یک لایه از برگهای کلمی که کوچک و یا پاره شدهاند کف قابلمهای که میخواهید دلمهها را داخل آن بپزید بچینید. (برای اینکه ته دلمهها به قابلمه نچسبیده و نسوزد.)
دلمههای پیچیده شده را داخل قابلمه کنار هم بچینید، تا که وقتی دلمهها تمام شوند این کار را انجام بدید.
یک کاسه آب، 2 قاشقغذاخوری رب گوجه فرنگی، 2 قاشقغذاخوری روغنمایع را با هم مخلوط کنید.
این سس را با دقت روی دلمهها بریزید. دقت کنید از سطح دلمهها خیلی کم بالا بیاید. وقتی تمام شد یک بشقاب روی دلمهها بذارید.
در قابلمه را بذارید ابتدا با حرارت زیاد باشد وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را کاملا کم کنید و با حرارت کم تا وقتی آبش را جذب کند، با کنترل بپزید.
بعد از پخت، اجاق را خاموش کرده 15 تا 20 دقیقه در قابلمه را باز نکنید تا برگ و مغز دلمهها خودشان را بگیرند. نوش جان