نان مغزدار شکلاتی با یک دستور فوق العاده خوشمزه و پنبه‌ای واسه شما! من از ليوان فرانسوی دسته دار استفاده کردم ولی برای کيفيت بیشتر می تونید از ترازو استفاده کنید.


مواد لازم برای تهیه نان مغزدار شکلاتی

  • 500 گرم آرد (حدود 3 ونیم لیوان)
  • 125 میلی لیتر شیر (حدود نصف لیوان)
  • 125 میلی لیتر ماست (حدود 3/4 لیوان)
  • 10 گرم خمیر مايه خشک یا 20 گرم تازه (1قاشق غذاخوری خمیرمایه خشک)
  • شکر 30 گرم (2 قاشق غذاخوری )
  • 1 عدد تخم مرغ
  • سفیده تخم مرغ 1 عدد
  • 80 گرم کره ذوب شده
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک

مواد میانی

  • شکلات نوتلا، کره بادام زمینی یا مارمالاد و ……

برای رومال

  • 1 زرده تخم مرغ
  • 1 قاشق غذاخوری روغن مایع

دستور پخت نان مغزدار شکلاتی خوشمزه با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه نان مغزدار شکلاتی

برای شروع ابتدا شیر را گرم کنید تا ولرم شود. (فقط انگشت گرم شود).

1/2 شیر و خمیر مایه و 1 قاشق شکر را بریزید و مخلوط کنید و بگذارید تا عمل بیاید.

بقیه شیر را با ماست مخلوط کنید. تخم مرغ و سفیده را با همزن بزنید و شیر را با ماست و شکر و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و مخلوط کنید. آرد و نمک را مخلوط کنید.

آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود و در آخر کره ذوب شده را اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر نرم ولطیفی بدست بیاد. روی ظرف را بپوشانید و در جای گرم بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.

بعد این تایم خمیر را ورز دهید و آن را به 10 تا 12 قسمت تقسیم کنید، برای رول های کوچکتر میتونید به 15 قسمت تقسیم کنید و روی خمیرها را بپوشانید و 15 دقیقه دیگر بگذارید تا ور بیاید.

خمیر ها را به شکل بیضی با کمی آرد پهن کنید، طبق عکس 1/2 از خمیر را به صورت نواری برش دهید ولی تا انتها برش نزنید.

طرز تهیه نان شکلاتی مغزدار

کمی فیلینگ مورد نظر (شکلا، کره بادام زمینی) را روی خمیر بریزید و تا بزنید و با انگشتان خود کمی لبه را فشار دهید تا فیلینگ نشتی نداشته‌ باشد، سپس تا انتها رول کنید.

نان با مغز شکلات

رول ها را در سینی فر که کاغذروغنی انداخته شده بذارید و روی آنرا بپوشانید و 20 دقیقه دیگر بگذارید استراحت کند. زرده تخم مرغ و روغن را با هم مخلوط کنید وروی خمیر ها رومال بزنید.

دستور پخت نان مغزدار شکلاتی

سینی را بذارید در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد تا پخته وطلایی شود (حدود 15 تا 20 دقیقه). سپس با پودر قند تزیین کنید. نوش‌جان

طرز پخت نان مغزدار شکلاتی

 


طرز تهیه نان مغزدار شکلاتی با شکلات تخته ای

مواد لازم نون صبحانه شکلاتی

  • آرد ۴۰۰ گرم،۳ لیوان ونیم اماده دم دستتون بزارید،
  • شیرولرم نصف لیوان معادل ۱۰۰ گرم
  • اب ولرم نصف لیوان معادل ۱۰۰ گرم
  • خمیر مایه فوری یک ق م
  • شکر دو ق غ
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن مایع دو ق غ
  • نمک یک ق چ

میزان آرد مصرفی کم و زیاد میشه، مقدار ارد در تهیه خمیر کلا تقریبی هست ونمیشه اندازه دقیق گفت،بسته به ضعیف یا قوی بودن ارد داره.

من از خمیر مایه مطمن بودم همه رو با هم اضافه کردم، شما مطمن نیستید از خمیر مایه، اول اب ولرم وپودر خمیر مایه و یک ق چ از دو ق غ شکر با هم مخلوط کنید و روشو بزارید تا پف کنه.

طرز تهیه

اب ولرم وشیر ولرم وپودر خمیر مایه رو‌داخل کاسه بریزید وکمی هم بزنید، تخم مرغ و شکر نمک و روغن مایع رو اضافه کنید هم برنید ودر اخر ارد ودر دو‌تا سه مرحله اضافه کنید، همه ارد رو اضافه نکنید.

سه مرحله اضافه شد وخمیر کمی سنگین بشه روی سطح کار ارد بپاشید وخمیر وروی سطح کار بزارید وکمی ارد روی خمیر بریزید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید ،خمیر نرم که ترک نداشته باشه و به دست نچسبه.

داخل کاسه رو چرب کنید و خمیر داخل کاسه بزارید وروشو کمی روغن بریزید وسلفون بکشید و در دمای اشپزخونه بزاربد به مدت یک تا یک ساعت ونیم تا پف کنه، بعد این زمان پف خمیر و بگیرید و روی سطح کار بزاربد و به ۱۱ تا ۱۲ قسمت تقسیم کنید، با ترازو میتونید وزن کنید.

حتما روی خمیر و بپوشونید تا خشک نشه، دیگه پف نمیکنه و داخل فر حجم نمیگیره.

هر چونه رو پهن کنید وشکلات وسطش بزارید وکاملا خمیر و ببندید، سینی من ۲۰ در ۳۰ بود، کاغذ روغنی بزاربد و کمی چرب کنید، میتونید فقط سینی رو چرب کنید و کاغذ نزارید.

فرو روشن کردم ۱۶۰ درجه تا گرم بشه.

خمیر وداخل سینی با فاصله بچینید ودوباره روشو بپوشونید نیم تا ۴۰ دقیقه استراحت دوم وبدید و با یک عدد تخم مرغ و کمی شیر روی خمیر ورومال کنید و به دلخواه روشو‌ کنجد یا شکلات چیپسی نسوز و یا تخم خرفه بپاشید.

داخل فر به مدت ۲۵ دقیقه و در اخر برای طلایی شدن روش ۱۰ دقیقه گریل و روشن کنید.

گازی ۱۸۰ درجه حرارت از پایین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه، برقی ۱۶۰ درجه، توستر ۱۴۵ درجه حرارت از پایین.


دستور پخت نان شکلاتی مغزدار

بریم برای کوکدکان دلبندمون و همچنین کودک درونمون این نان شکلاتی خوشگل با بافتی نرم رو درست کنیم.

مواد لازم:

  • ارد نان ۴۵۰ گرم
  • اب گرم یک پیمانه (کم کم‌ اضافه شود شاید به مقدار بیشتری اب هم نیاز باشد)
  • شکر ۱ ق چ
  • نمک ۱ ق چ
  • مخمر ۲ ق مرباخوری
  • روغن‌زیتون ۲ ق غ
  • شیر برای رومال
  • شکلات به مقدار لازم
  • ۲ ق غ شکر قهوه ای و کمی ابجوش

طرز تهیه

تمام مواد خشک را مخلوط کرده روغن را اضافه اب را کم کم اضافه کرده هم‌ میزنیم ۱۰تا ۱۵ دقیقه ورز میدهیم (خمیر نرم و لطیف است..اگر خمیر سفت بود چند قاشق اب اضافه کنید گاهی دست را کمی خیس کرده خمیر را ورز دهید).

خمیر را داخل ظرف چرب شده گذاشته کمی روی خمیر را چرب کرده روی ان را پوشانده استراحت دهید تا دو برابر شود.پف خمیر را گرفته وزن کنید به ۲۳ قسمت مساوی تقسیم کرده چانه کنید هر چانه را باز کرده داخل ان کمی شکلات گذاشته(اگر میخواهید از نوتلا یا شکلات صبحانه استفاده کنید با قاشق چایخوری ۲۳ تا تیکه شکلات برداشته روی کاغذروغنی گذاشته در فریز قرار دهید…من شکلات شیری گذاشتم)

خمیر را دوباره پیچیده و چانه کنید..وقتی داخل تمام خمیرها شکلات گذاشتید..داخل سینی ورق نسوز بگذارید کمی چرب کنید.

خمیرها را از بالا با فاصله ۷سانت از لبه سینی به ترتیب ۶تا ۵تا ۴تا ۳تا ۲تا و یک عد زیر هم چیده..سینی را برگردانید دو عدد خمیر را به عنوان‌تنه درخت زیر هم بگذارید.

روی سینی پلاستیک چرب شده کشیده پارچه بگذارید در فر خاموش نیم ساعت یا تا زمانی که خمیر کاملا پف کند و به هم‌بچسبد استراحت دهید.

روی خمیر را بعد این زمان با شیر رومال کرده در فر از قبل گرم‌شده در فر برقی ۲۰۰درجه به مدت ۱۵ دقیقه و در فر گازی ۲۲۰درجه به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.

بعد پخت گریل کنید. دو قاشق غ شکر قهوه ای را با ابجوش مخلوط و خوب هم زده تا شکر اب شود و وقتی نان را از فر بیرون اوردیم با اب شکر رومال میکنیم کمی که خنک شد روی ان پودر قند الک میکنیم. نوش جان

این‌نان بسیار خوشمزه و بچه هاتون دوست دارند. امیدوارم بپزید و لذت ببرید.