طرز تهیه خیارشور خونگی با آب جوش رو بلدید؟ خیارشور درست کردم چه خیارشوری، از بس که عالی میشه، هر کسی این خیارشور رو می خوره دستورش رو ازم میگیره!
خب بریم سراغ طرز تهیه این خیارشور خونگی جذاب و خوشمزه!
مواد لازم برای تهیه خیارشور با آب جوش
- خیار قلمی یک تا 2 کیلو
- سیر حدود 10 حبه
- نعنای تازهی خشک شده 2 قاشق غذاخوری
- فلفل سبز خشک شده 5 عدد
- پودر فلفل قرمز برای یکی از شیشه ها که خیارشورم فلفلی بشه
- نعنا و پونه نداشتید میتونید از مرزه و ترخون استفاده کنید خیلی خوش عطر میشه
- ظرف شیشه ای به تعداد لازم
طرز تهیه خیارشور با آب جوش
اول از همه خیارها رو خوب شستم و برای سریعتر پیش رفتن کارم خیارها رو با پارچه تمیز و نرم خشکه خشک کردم. مهمه که کاملا خشک و بدون آب باشن! وگرنه کپک میزنه و زحماتتون هدر میره.
بعد با چنگال چهارتا سوراخ زدم به خیارها! دلیلشم اینه که وقتی خیارشور ها میخواد برسه تمام مزه ی مواد به خورد خیارشورها بره ولی زیاد سوراخ نکنید در حد سه چهار تا کافیه چون اینجوری داخل خیارشور پر آب و بد میشه!
سپس خیارها رو داخل شیشه های تمیز و خشک قرار دادم و یه مقدار که خیارها رو چیدم روی هم بهشون سیر خرد شده و رنده شده اضافه کردم (سیرها بستگی به ذائقتون کم و زیاد میشه) بعد نعنای تازهی خشک شده ریختم، فلفل سبز خشک شده اضافه کردم و پودر فلفل قرمز برای یکی از شیشه ها که خیارشورم فلفلی بشه.
اگر نعنا و پونه نداشتید میتونید از مرزه و ترخون استفاده کنید خیلی خوش عطر میشه و نمک هم ریختم و به همین ترتیب ادامه میدین تا کاملا تا سر شیشه پر بشه.
برای یکی از شیشه های خیارشور علاوه بر موادی که اضافه کردم گلپر و تخم گشنیز کوبیده شده هم ریختم. شما هم دوست داشتید امتحان کنید. خوش طعم میشه به نظرم.
در آخر نمک اضافه کردم (یا دوقاشق غذاخوری بریزید یا چهار قاشق چایخوری سر پر) نمک و موادی که اضافه میکنید بستگی به حجم شیشه و خیارها داره شیشه های من متوسط و پهن بودن
پس حواستون باشه به تعدادی که خیار دارید مواد رو با توجه به حجم اضافه کنید.
در آخر آب جوش رو ریختم تا جایی که روی خیارها رو کامل بگیره و بعد درشو محکم بستم، گذاشتمش توی دمای محیط بمونه تا کامل از داغی دربیاد و فضایی هم که نگهداری میکنید باید دما متعادل باشه نه خیلی سرد نه خیلی گرم.
بعد از یک هفته این خیارشور لذیذ آماده خوردن میشه. چون داخل آب جوش درست شده پس سریع خیارشورها میرسه!
یه نکته خیلی مهم هم بگم خدمتتون، اونم اینکه وقتی میخواید خیارشور درست کنید حتما حتما سیرهایی که میخواید بریزید داخلش رو خورد کنید یا رنده بکنید اینجوری باعث میشه که خیارشور عطر بینظیری بگیره ولی اگر درسته بندازید داخل ترشی هیچ طعم و عطری نداره و بجای اینکه خیارشور طعم سیر بگیره سیرها طعم آب خیارشور رو میگیرن!
به این روش درست کنید مطمئنم که عاشقش میشید و حتی خالی خالی میخوریدشون! باور کنید!
طرز تهیه ترشی خیار و شوید
از ترشی های ساده و راحت و حسابی هم خوش خوراک!
مواد لازم
- خیار ۲ کیلو
- شوید ۱۰۰ گرم
- سیر ۵ تا ۶ حبه
- فلفل تند چند عدد
- نمک ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- سرکه حدود ۳ تا ۴ لیوان
- تخم گشنیز در صورت دلخواه
طرز تهیه
خیارها رو شستم و خرد کردم. این که چه اندازه و چه شکل خرد بشه دل به خواهی. بعد روی یک پارچه تمیز پهن کردم و گذاشتم کامل خشک بشه.
شوید رو هم شستم و خرد کردم و گذاشتم کامل خشک بشه.
داخل یک ظرف بزرگ تر خیار خرد شده، سیر (سیر ها رو هم ورقه ای خرد کردم)، فلفل سبز تند، شوید، نمک رو با هم مخلوط کردم.
توی ظرف شیشه ای تمیز مواد ترشی رو ریختم و روش سرکه ریختم. میشه از نصف آب جوشیده خنک و نصف سرکه هم استفاده کرد.
در صورت دل خواه میشه تخم گشنیز هم ریخت. در ظرف رو محکم بستم و در جای خنک و تاریک دو الی سه هفته قرار دادم تا آماده بشه.