نون پنچیک یه نون شیرین لهستانی که با یه کرم خوشمزه عطر نون رو دو چندان میکنه! این دستور پخت نون پنچیک امتحان شده و صد در صد تضمینی میباشد.
مواد لازم برای تهیه نان پنچیک با کرم زعفرانی
مواد لازم برای تهیه خمیر
- شیر ولرم ۱۳۰ گرم
- مایه خمیر خشک ۱ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع پخت و پز ۵۰ گرم
- شکر ۵۰ گرم
- تخم مرغ ۲عدد
- نمک ۱ قاشق چای خوری سر صاف
- آرد۴۰۰ گرم تقریبی
کرم پنچیک
- شیر سرد ۱۷۰ گرم
- شکر ۱۰۰ گرم
- آرد ۵۰ گرم
- اسانس وانیل یا موز چند قطره
- کره ۳۰ گرم
- زعفران دم کشیده ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت نان پنچیک لهستانی با کرم زعفرانی
طرز تهیه کرم: شیر، شکر، آرد را داخل قابلمه ریخته و با مفتول دستی کاملا مخلوط میکنیم تا گلوله از آرد باقی نماند بعد روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم میزنیم تا به غلظت فرنی برسد، سپس اسانس و زعفران را میریزیم و مخلوط میکنیم.
بعد از روی حرارت برداشته، کره را اضافه کرده و دوباره ترکیب میکنیم تا یکدست شود روی کرم را با کیسه میپوشانیم تا کاملا سرد شده و رویه نبندد.
طرز تهیه خمیر
مایه خمیر و شکر را در کاسه ریخته،شیر را اضافه میکنیم، به مدت ۷ الی ۸ دقیقه کنار میگذاریم تا عمل بیاید.
شکر، تخم مرغ، مایه خمیر عمل آمده، روغن مایع را ریخته مخلوط میکنیم. سپس آرد الک شده و نمک را مخلوط کرده و به تدریج به مواد اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد، خمیر را داخل کاسهای که چرب کردهایم قرار داده و روی آن را با کیسه میپوشانیم به مدت ۱/۵ الی ۲ ساعت.
بعد از استراحت از خمیر به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و گرد میکنیم و داخل سینی فر که کمی آرد پاشی شده با فاصله میچینیم و ۱۵ دقیقه دیگر به خمیر استراحت میدهیم. فر را از قبل گرم کرده، داخل فر یک ظرف آب جوش قرار داده ،سینی را داخل فر گذاشته به مدت ۲۵ دقیقه تا نان ها پخته شود.
بعد از پخت و سرد شدن نان، آنها را از وسط برش داده کرم را داخل قیف با ماسوره دلخواه ریخته روی قسمت زیرین نان کرم را پایپ میکنیم و قسمت دیگر را روی آن قرار میدهیم و در نهایت روی نانها پودر قند الک میکنیم.
این نون محشره. حتما امتحان کنید. به همین خوشمزگی و به همین راحتی! این هم از پنچیک لهستانی ما. نوش جان
روش دوم
طرز تهیه پنچیک
مواد لازم
- شیر ولرم ۱۰۰گرم نصف پیمانه
- آرد فانتزی ۴۰۰گرم سه پیمانه سر پر
- آب ولرم ۶۰ الی۱۰۰گرم (با توجه به میزان جذب آرد) من۱۰۰ استفاده کردم
- مایه خمیر ۸ گرم
- شکر ۳۰ گرم سه ق غذاخوری سرپر
- نمک ۵ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
شیر ولرم به همراه آب ولرم شکر و مایه خمیر با هم مخلوط کنید ده دقیقه استراحت بدید تا مایع خمیر به عمل بیاد همه مواد رو به مایع خمیر اضافه کنید و با سری شاخ با دور متوسط حدود ده دقیقه بزنید تا خمیر کاملا یکدست و یکنواخت داشته باشید داخل کاسه کمی چرب کنید خمیر داخل کاسه بزارید سلفون بکشید نیم ساعت استراحت بدید.
خمیر رو به اندازه ۶۰ گرمی برش و چونه بگیرید البته سلیقه ای هست و میتونید کوچیکتر هم چونه بگیرید پلاستیک رو کمی چرب کنید روی خمیر بزارید حدود یک الی یک ساعت و نیم بهش استراحت بدید تا خمیر حجیم بشه در فر دویست و سی هست الی دوازده دقیقه پخت کنید.
مواد لازم برای کرم
- شیر۲۰۰ گرم
- شکر ۱۰۰ گرم
- نشاسته ذرت ۵۰ گرم
طرز تهیه
شیر رو گرم کنید نصف شکر اضافه کنید هم بزنید تا مخلوط بشه مابقی شکر رو به همراه نشاسته ذرت مخلوط کنید و به شیر اضافه کنید مدام هم بزنید
تا به غلظت نهایی برسید.
نکات مهم تهیه پنچیک
- حتما شیر و آب کمی گرم باشه تا خمیرتون زودتر عمل بیاد.
- خمیرتون رو خوب ورز بدید تا دونه های مخمر باز بشه و خمیر یکدست و منسجم بدست بیارید.
- روی خمیرتون رو حتما کامل با پلاستیکه کمی چرب بپوشانید که روی خمیرتون خشک نشه وگرنه پنجیک های شما حالت زشت پیدا میکنه.
- میتونید از رومال استفاده نکنید نظر من زیباتر هست.
- دقیقه استراحت هم بستگی به دمای محیطتون داره که خمیر زود به عمل باید یا نه هر چه گرمتر باشه زودتر به عمل میاد.
- فرتون حتما از قبل گرم باشه با دمای ۲۳۰ درجه و مدت زمان پخت ۸ الی ۱۲دقیقه بستگی به فرتون داره.
- میتونید برای دیزاینتون از شکر سائیده هم استفاده کنید.
نوش جان امیدوارم که راضی باشید.