باقلوا آذربایجانی یه باقلوای خلی خوشمزه ست که اصالتا برای باکو و آذربایجان هست، با انواع مغز ها هم میتونین درستش کنین. خمیر این باقلوا آذربایجانی رو با چند قلم مواد در دسترس خودتون تو خونه به راحتی می تونید درست کنید.
مواد لازم برای تهیه باقلوا آذربایجانی سنتی
- آرد ۳۵۰ گرم (۲ و ⅓ لیوان)
- کره ۱۶۰ گرم (ذوب شده)
- خامه ترش ۲ قاشق غذاخوری (یا ماست یونانی)
- خمیرمایه فعال ۱/۵ قاشق غذاخوری
- آب ولرم ⅖ لیوان
- تخم مرغ ۱ عدد
- شکر یک قاشق غذاخوری
مواد میانی
- گردو ۳۵۰ گرم (حدود ۴ لیوان)
- شکر ۳۰۰ گرم (۱ و ⅓ لیوان سرخالی)
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
مواد لازم شهد
- شکر ۲۰۰ گرم( ۲ ق غ کمتر از یک لیوان)
- آب ⅖ لیوان
- عسل ۱ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت باقلوا آذربایجانی سنتی به روش اصلی
خمیر مایه را با آب و شکر کاملا ترکیب کنید . (اگر خمیر مایه ی غیر فعال استفاده می کنید ،ابتدا خمیر مایه را با آب و شکر ترکیب و روی آن را بپوشانید و سپس در جای گرم و تاریک اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه خمیر مایه فعال شود سپس بقیه ی مراحل را انجام دهید.) سپس بقیه مواد خمیر را اضافه و کنید و خوب ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید.
روی خمیر را پوشانده و آن را در جای گرم و تاریکی قرار دهید تا ۱ ساعت خمیر استراحت کند.
بعد استراحت پف خمیر را بگیرید و آن را به ۸ توپ کوچک و ۲ توپ بزرگتر که دوبرابر اندازه ی توپ های کوچک است تقسیم کنید.
گردو را پودر و با شکر و دارچین ترکیب کنید.
یکی از توپ های بزرگ را با وردنه خوب باز کنید و کف قالب خود قرار دهید. روی آن مقداری ترکیب گردو بریزید و سپس یک توپ کوچک را با وردنه نازک پهن کنید و روی آن قرار دهید.این روند را ادامه دهید و روی هر لایه پودر گردو بپاشید تا لایه ی آخر که دومین توپ بزرگتر را نازک پهن کرده و روی مودر گردویی قرار دهید.اطراف خمیر را در کنار قالب فرو ببرید و به شکل لوزی های کوچک با چاقو باقلوا ی داخل قالب را ببرید.
با ترکیب مواد رومال، روی لوزی ها را برس کنید.
روی هر لوزی مغز دلخواه خود را قرار داده و اندکی داخل خمیر آنها را فشار دهید.
قالب را به فر از قبل گرم شده با دمای ۱۵۰ درجه بفرستید تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه باقلوا بپزد.
در این فاصله شهد را حاضر کنید:تمام مواد را با هم به غیر از آبلیمو ترکیب کنید و ۶ تا ۷ دقیقه روی حرارت متوسط قرار داده تا شکر کاملا حل شود.سپس آب لیمو را داخل شهد بریزید و حرارت را خاموش کنید. شهد نباید بجوشد.
باقلوا را از فر خارج کنید و یک بار دیگر با چاقو، جاهای بریده شده با چاقو را ببرید تا اگر در زمان پخت خمیر ها به هم چسبیده اند باز شوند.
شربت را روی باقلوا بریزید و بار دیگر به مدت ۶ تا ۷ دقیقه آن را در فر گرم با همان دمای ۱۵۰ درجه قرار دهید.بعد از پخت اجازه دهید باقلوا سرد شود سپس آن را سرو کنید.