دستور تهیه این گوشفیل با شیر عالی و راحت و بدون دردسره. یک و نیم ساعت استراحت دادم. به زیر خمیر و روی وردنه کمی آرد بپاشید تا خمیر به وردنه یا سطح کار نچسبه.
روغن رو با حرارت متوسط داغ کنید و گوشفیل رو داخل روغن داغ بندازید، حرارت باید ملایم باشه. اگه حرارت زیاد باشه وسطش خام می مونه و اگه حرارت رو کم کنید پف نمی کنه.
موقع سرخ کردن داخل روغن حرکتش بدید و زیر و روش کنید تا حسابی پف کنه. گوشفیل باید در روغن شناور باشه پس ظرف کوچکی بردارید و روغن کافی بریزید. بعد از سرخ شدن بلافاصله توی شربت ولرم بندازید و بعد از 30 ثانیه دربیارید و در صافی بذارید تا شربت اضافی گرفته بشه.
من برای 1 قاشق مرباخوری روغن جامد دستور از روغن صاف استفاده کردم و برای شربت، اسانس هل رو حذف کردم.
مواد لازم برای تهیه گوشفیل با شیر
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- آرد 250 گرم
- شیر نصف پیمانه
- بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
- روغن جامد یک قاشق مرباخوری
- نمک یک هشتم قاشق مرباخوری
- وانیل یک چهارم قاشق مرباخوری
مواد شربت
- شکر 500 گرم
- آب دو سوم پیمانه
- جوهر لیمو یک سوم قاشق مرباخوری
- بادکا (گلوکز مایع) 3 قاشق سوپ خوری
- گلاب نصف پیمانه
- اسانس هل 3 قطره
- زعفران دم کرده مقداری
دستور پخت گوشفیل با شیر و شربت با پیمانه
برای تهیه شربت ابتدا شکر، آب، جوهر لیمو و بادکا رو در ظرفی ریخته و هم بزنید و روی حرارت قرار دهید. شکر که کامل حل شد و شربت چند جوش زد، اسانس هل و زعفران و گلاب رو اضافه کنید.
بعد از یکی دو جوش زدن، اجاق رو خاموش کنید و اجازه بدید ولرم بشه.
زرده ها رو کمی با چنگال بزنید. وانیل و شیر رو اضافه کنید. سپس روغن جامد رو اضافه کنید.
نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط کرده افزوده. بعد کم کم آرد رو ریخته تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد.
خمیر رو در نایلون گذاشته و یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
زیر خمیر کمی آرد بپاشید و با ضخامت حدود 3 تا 4 میلی متر باز کنید.
سپس به هر شکلی که خواستید برش بدید و در روغن داغ سرخ کنید.
بعد از سرخ شدن بلافاصله توی شربت ولرم بندازید و بعد از 30 ثانیه دربیارید و در صافی بذارید تا شربت اضافی گرفته بشه.
نکات مهم پخت گوشفیل
- روغن باید حتما جامد باشه؛ قابل جایگزین با روغن مایع نیست.
- استفاده از بادکا کمک میکنه بامیه، زولبیا و گوشفیل دیرتر کهنه بشن و براق تر به نظر برسن.